thuiskapper

Thuiskapper op bezoek: yay or nay?

Door mijn ijzertekort wordt mijn haar weer dunner. Ik vind het eigenlijk een beetje gênant, maar vind ook dat het nu tijd is om de kapper maar eens te bezoeken. Of beter gezegd, de kapper naar mij te laten komen. Voor het allereerst in mijn leven maak ik namelijk een afspraak met een thuiskapper. Hoe dat beviel en wat de voor- en nadelen daarvan zijn…

Lang geen kapper gezien

Na mijn bekentenis ‘een stille bij de kapper’ te zijn, ondernam ik weinig actie. Ik zag op tegen de (kosten van) de kapper en stelde mijn afspraak uit. De afspraak die steeds noodzakelijker werd en mijn haren aan de onderkant steeds dunner. Tel daar een leuke portie haaruitval dankzij mijn bloedarmoede bij op en je kan je ongeveer voorstellen hoe mijn kapsel eruit zag. En daardoor durfde ik niet goed meer. Wat moest de kapper wel niet denken? Echt, vooral lekker blijven uitstellen als het al een ramp is – denk ik nu.

Afspraak bij een thuiskapper

Eigenlijk heb ik nog nooit een thuiskapper gehad. Ja, toen ik klein was, knipte een kennis van mijn moeder weleens. Maar dat was bij haar thuis. Op de een of andere manier was ik ook wat huiverig, want hoe weet je dan of je waar krijgt voor je geld? Maar gelukkig wist ik nog dat één van de moeders op Junes vorige basisschool kapper was – zowel aan huis als bij haar thuis. Ik besloot het erop te wagen. Ik wist dat ze kan knippen en bovendien zou het meteen een goed moment zijn om bij te praten.

Mijn ervaring met de thuiskapper

Om 15.00 uur stond ze voor de deur. Onmiddellijk voelde het weer vertrouwd en praatten we over onze kinderen, hoe het nu met ze gaat en hoe prettig de overstap naar een nieuwe basisschool uiteindelijk is geweest. Kortom, die stille bij de kapper ging nu niet meer op. Al kletsend haalde ze zo’n twintig centimeter van mijn haar af. En nu komt het tot mijn schouders, maar ziet er natuurlijk vele malen beter uit. Vervolgens knipte ze June en tot slot May, die een behoorlijk lange coupe had en nu een schattige bob.

Waar moet je op letten?

 • Zoek vooraf via internet naar thuiskappers in je regio. Er zijn er meer dan genoeg, dus kijk vooral ook even op hun website en/of Facebookpagina. Let op beoordelingen en het liefst ook foto’s.
 • Vraag ook in je omgeving rond: wie maakt gebruik van de diensten van een thuiskapper? En hoe bevalt dat? En best belangrijk, hoe ziet het kapsel eruit van de bekende in kwestie. Een betere beoordeling kan je niet krijgen, denk ik.
 • Hoe verloopt de betaling? Informeer vooraf naar de prijzen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
 • Geef duidelijk aan wie geknipt moet(en) worden.

Voordelen van een thuiskapper

 • Hij of zij komt gewoon bij je thuis. Je hoeft niet de deur uit en dat kan met kleine kinderen om je heen erg prettig zijn. Ze nam alles mee in een grote koffer, dus aan voorbereiding heb je weinig werk.
 • Het is laagdrempelig. Kies een fijne kapper uit (lees vooral ook reviews en bekijk foto’s om te zien of zijn of haar stijl bij je past) en met een beetje mazzel heb je gewoon een goede klik. Maakt het ook makkelijker om een tweede afspraak te maken.
 • Vaak regel je het gewoon via internet, dus een excuus als ‘geen tijd om te bellen’ gaat niet meer op.
 • Je plant het wanneer de afspraak jou uitkomt. Misschien liever tijdens de slaapjes van je baby of juist als je na een lange dag klaar bent met werken. Hoe dan ook, je hoeft geen oppas te regelen en dat is heel erg fijn!

Nadelen van een thuiskapper

 • Als je huis een ontplofte bende is, betekent dat dus ook dat je als hypocriete opruimer flink aan de slag kan voor ze komt. Nou viel het hier wel mee, maar ik heb toch een kwartiertje staan poetsen.
 • De haren verspreiden zich als rijst. En dat betekent dus dat je dagen later nog steeds afgeknipte haartjes terug kan vinden. Een robotstofzuiger zou wel prettig zijn…

Nieuwe afspraak

Voor de volgende afspraak wil ik sowieso niet twintig centimeter wachten, dat doen we over een paar maanden weer. Hopelijk is de conditie van mijn haar ook weer een stuk beter en is mijn ijzerwaarde gestegen.

Hoe vaak ga jij naar de kapper?
En heb je weleens een thuiskapper over de vloer gehad?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

2 Replies to “Thuiskapper op bezoek: yay or nay?

 1. Ik heb een thuiskapper voor de kinderen. Ideaal, ook al vind je overal haar 😉 Ze neemt de tijd voor mijn jongens die altijd onwillig zijn en geen mensen die geïrriteerd zitten te kijken als ze de voel op stelten zetten .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge