Thuiskapper op bezoek: yay or nay?

thuiskapper ja of nee

Door mijn ijzertekort wordt mijn haar dunner. Ik vind het eigenlijk een beetje gênant, maar vind ook dat het nu tijd is om de kapper maar eens te bezoeken. Of beter gezegd, de kapper naar mij te laten komen. Voor het allereerst in mijn leven maak ik namelijk een afspraak met een thuiskapper. Hoe dat beviel en wat de voor- en nadelen daarvan zijn…

Lang geen kapper gezien

Na mijn bekentenis ‘een stille bij de kapper‘ te zijn, ondernam ik weinig actie. Ik zag op tegen de (kosten van) de kapper en stelde mijn afspraak uit. De afspraak die steeds noodzakelijker werd en mijn haren aan de onderkant steeds dunner. Tel daar een leuke portie haaruitval dankzij mijn bloedarmoede bij op en je kan je ongeveer voorstellen hoe mijn kapsel eruit zag. En daardoor durfde ik niet goed meer. Wat moest de kapper wel niet denken? Echt, vooral lekker blijven uitstellen als het al een ramp is – denk ik nu.

Afspraak bij een thuiskapper

Eigenlijk heb ik nog nooit een thuiskapper gehad. Ja, toen ik klein was, knipte een kennis van mijn moeder weleens. Maar dat was bij haar thuis. Op de een of andere manier was ik ook wat huiverig, want hoe weet je dan of je waar krijgt voor je geld? Maar gelukkig wist ik nog dat één van de moeders op Junes vorige basisschool kapper was – zowel aan huis als bij haar thuis. Ik besloot het erop te wagen. Ik wist dat ze kan knippen en bovendien zou het meteen een goed moment zijn om bij te praten.

Mijn ervaring met de thuiskapper

Om 15.00 uur stond ze voor de deur. Onmiddellijk voelde het weer vertrouwd en praatten we over onze kinderen, hoe het nu met ze gaat en hoe prettig de overstap naar een nieuwe basisschool uiteindelijk is geweest. Kortom, die stille bij de kapper ging nu niet meer op. Al kletsend haalde ze zo’n twintig centimeter van mijn haar af. En nu komt het tot mijn schouders, maar ziet er natuurlijk vele malen beter uit. Vervolgens knipte ze June en tot slot May, die een behoorlijk lange coupe had en nu een schattige bob.

Waar moet je op letten?

 • Zoek vooraf via internet naar thuiskappers in je regio. Er zijn er meer dan genoeg, dus kijk vooral ook even op hun website en/of Facebookpagina. Let op beoordelingen en het liefst ook foto’s.
 • Vraag ook in je omgeving rond: wie maakt gebruik van de diensten van een thuiskapper? En hoe bevalt dat? En best belangrijk, hoe ziet het kapsel eruit van de bekende in kwestie. Een betere beoordeling kan je niet krijgen, denk ik.
 • Hoe verloopt de betaling? Informeer vooraf naar de prijzen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
 • Geef duidelijk aan wie geknipt moet(en) worden.

Voordelen van een thuiskapper

 • Hij of zij komt gewoon bij je thuis. Je hoeft niet de deur uit en dat kan met kleine kinderen om je heen erg prettig zijn. Ze nam alles mee in een grote koffer, dus aan voorbereiding heb je weinig werk.
 • Het is laagdrempelig. Kies een fijne kapper uit (lees vooral ook reviews en bekijk foto’s om te zien of zijn of haar stijl bij je past) en met een beetje mazzel heb je gewoon een goede klik. Maakt het ook makkelijker om een tweede afspraak te maken.
 • Vaak regel je het gewoon via internet, dus een excuus als ‘geen tijd om te bellen’ gaat niet meer op.
 • Je plant het wanneer de afspraak jou uitkomt. Misschien liever tijdens de slaapjes van je baby of juist als je na een lange dag klaar bent met werken. Hoe dan ook, je hoeft geen oppas te regelen en dat is heel erg fijn!

Nadelen van een thuiskapper

 • Als je huis een ontplofte bende is, betekent dat dus ook dat je als hypocriete opruimer flink aan de slag kan voor ze komt. Nou viel het hier wel mee, maar ik heb toch een kwartiertje staan poetsen.
 • De haren verspreiden zich als rijst. En dat betekent dus dat je dagen later nog steeds afgeknipte haartjes terug kan vinden. Een robotstofzuiger zou wel prettig zijn…

Of ik nog steeds een thuiskapper laat komen?

Inmiddels zijn we twee jaar verder en ik ben eigenlijk toch weer teruggekeerd naar mijn eigen kapper. Niks ten nadele van de thuiskapper trouwens, maar ik vond het toch wel zo prettig. Zeker met oog op mijn inmiddels grijzere haar en het vertrouwen dat ik in mijn vaste kapper stel.

Hoe vaak ga jij naar de kapper?
En heb je weleens een thuiskapper over de vloer gehad?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Afbeelding, Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

2 thoughts on “Thuiskapper op bezoek: yay or nay?

 1. Ik was zelf altijd de thuiskapster en mijn man en kinderen knip ik dan ook nog steeds zelf.
  Ik ga zelf wel lekker naar de kapper of naar een vriendin die kapster is.

 2. Ik heb een thuiskapper voor de kinderen. Ideaal, ook al vind je overal haar 😉 Ze neemt de tijd voor mijn jongens die altijd onwillig zijn en geen mensen die geïrriteerd zitten te kijken als ze de voel op stelten zetten .

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten