This is us review seizoen 1

Waarom This is us de allerbeste serie is die ik in tijden heb gezien

This is us review seizoen 1

Soms krijg je een pareltje in handen, zonder dat je het dan al weet. Zo voel ik me bij de serie This is us, seizoen 1 (2016). Vanaf het begin raakten we geboeid en nu we bijna halverwege de serie zitten, baal ik stiekem al dat we straks moeten wachten tot seizoen 2 en 3 ook uit zijn op dvd. Maar aan de andere kant had ik het niet willen missen. Wat er dan zo fantastisch is? 

Waar gaat This is us (seizoen 1) over?

Ik vind dit best een lastige review. Niet omdat ik niet heel enthousiast ben (dat ben ik namelijk zeker), maar vooral omdat ik helemaal niks essentieels wil verklappen. Dus in het kort: je volgt vijf verschillende mensen. Een getrouwd stel en drie jongere mensen die allemaal ongeveer even oud zijn. Gaandeweg ontdek je steeds meer hoe hun levens met elkaar verweven zijn.

Acteurs

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Mandy Moore en Milo Ventimiglia (bekend uit Gilmore Girls), Chrissy Metz, Sterling K. Brown en Justin Hartley. Daarnaast maken regelmatig andere bekende acteurs hun opwachting tussendoor. Ook de schrijver/regisseur is geen onbekende: Dan Fogelman was eerder verantwoordelijk voor de bekende romantische komedie Crazy, Stupid, Love (2011).

Nominaties

Misschien denk je nog: ja, jij kan het allemaal wel fantastisch vinden, maar hoeveel kaas heb je nu helemaal gegeten van écht goede series? En daar zou je dan een punt hebben. Want eigenlijk ben ik tegenwoordig niet zo’n seriekijker meer. Ik heb er weinig tijd voor en bovendien vind ik dingen al snel te eng of aangrijpend. Gelukkig zijn gerenommeerde critici met ons eens dat dit écht goed in elkaar steekt:

  • Het American Film Institute zette This is us in haar top 10 van de beste televisieprogramma’s uit 2016
  • De show ontving 10 nominaties voor de 69e editie van de Emmy Awards, waarbij Brown de Outstanding Lead Actor in a Drama Series won
  • Nominaties voor een Golden Globe Award (beste tv-serie in de categorie Drama(
  • Critic’s Choice Television Award voor ‘Best Drama Series’

(bron)

Kortom, niet te de minsten dus. Ro en ik zijn het daar volkomen mee eens: het verhaal steekt van A tot Z goed in elkaar, weet te verrassen en houdt je aandacht vast.

Wat we van seizoen 1 vonden?

Algemeen oordeel

This is us is met recht één van de beste series die ik ooit gezien heb dus. Ro sluit zich daar volledig bij aan. Je slingert van intense ontroering naar hard lachen en vervolgens ben je in shock als de cliffhanger zich aandient. En dat zal de ene keer een grotere verrassing zijn dan de andere, maar we bleven nieuwsgierig. Een ander pluspunt vind ik dat het veel mensen zal aanspreken. De single dertigers zonder kinderen en die met een druk gezin. Je leert ervan, waardeert wat je thuis hebt en de verhaallijn zet je aan het denken.

Waarom This is us (seizoen 1) de allerbeste serie is die ik in tijden heb gezien

  • Het verhaal is weinig voorspelbaar. In een genre (romantische komedie en drama) waar veel formats toch een beetje van hetzelfde zijn, voelt dat toch als een verademing.
  • Er zitten ontzettend (veel) goede acteurs in. Je voelt hun pijn, verdriet en blijdschap en je wordt even helemaal meegenomen naar een andere wereld – uiteindelijk precies de reden waarom je in eerste instantie naar een serie kijkt.
  • De serie laat je lachen én huilen (maar echt: iedere aflevering)
  • Je krijgt telkens een nieuw stukje van het leven te zien van de hoofdrolspelers, wat het heel levendig en interessant houdt.
  • Ik merkte voor het eerst sinds tijden dat ik zelf ook weer zin had om elke avond hiernaar te kijken in plaats van ons gebruikelijke televisiedieet.

Wil je ook graag beginnen aan seizoen 1 van This is us?

Je kan de serie hier bestellen voor € 29,99. En wil je alvast een voorproefje van wat je te wachten staat?

Kende jij This is us al?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

4 Replies to “Waarom This is us de allerbeste serie is die ik in tijden heb gezien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *