Peppa

Theater | Première Peppa Pig – De grote plons (Gouda)

‘Wanneer gaan we nou naar Peppa?’

Voor website4mama mocht ik opnieuw met Rose naar het theater. Dit keer stond Peppa Pig op het programma – sinds een aantal maanden haar roze heldin van Nick Jr. Om haar te enthousiasmeren, vertelde ik de maandag ervoor al wat de planning was. Misschien een beetje vroeg voor een peuter, want sindsdien gingen onze gesprekken natuurlijk vrijwel nergens anders meer over: ‘Wanneer gaan we naar de Peppa show, mama?’ Maar gelukkig, zondagmorgen 18 december was het eindelijk zover. We vertelden vandaag de grote dag was en we zouden vertrekken zodra May in bed lag. Je voelt hem waarschijnlijk wel aankomen: vanaf dat moment vroeg ze alleen maar of May niet al ontzettend moe was. Enthousiasmeren was in elk geval goed gelukt.

>>> Lees ook: Samen slapen: twee kleintjes op één kamer, kan dat goed gaan? <<<

Roze loper

Voor de schouwburg lag een speciale roze loper uitgelegd. Die kinderlijke verwondering als reactie daarop is dan zo mooi! Ze liep met grote ogen naar binnen, bekeek alles en was helemaal in haar nopjes toen ze bovenaan de trap een levensgrote Peppa zag staan. Die was wel heel groot. Beetje spannend ook! Je mocht op de foto met Peppa en deze na afloop ophalen, dus die kans greep ik gelijk – tot haar tegenzin, ze houdt niet zo van foto’s. (Alsnog bleek het een groot succes: hij hangt op een deur in de huiskamer en elke ochtend kijkt ze even) Na het maken van de foto gingen we nog even kleuren in het restaurant. ‘Deze is voor Peppa,’ zei Rose gedecideerd, ‘die gaat ik aan haar geven.’

Peppa

Het verhaal van Peppa Pig en de Grote Plons

Rose was het liefst bij aanvang van de show het podium opgesprongen om Peppa haar tekening te kunnen overhandigen, maar gelukkig bood het theaterspektakel genoeg afleiding. Ik wil niet te veel verklappen, daarom hier de trailer:

Meet & Greet

De pers mocht als eerst naar voren komen voor goede foto’s van de cast. Voelde toch een beetje onwennig, tussen allerlei fotografen met telelenzen stond ik met Rose op het podium. Althans, dat dacht ik. Ik knipperde twee keer en voor ik het wist stond ze met haar kleurplaat bij Peppa. De reactie van de acteurs en actrices was zo mooi! En op Rose maakte alles zoveel indruk! Elke dag opnieuw vertelt ze weer dat ze haar tekening aan Peppa heeft gegeven. Ik kon hierdoor geen foto maken van de cast zelf, maar kreeg nog iets veel beters!

Peppa

Afterparty

Na afloop had Van Hoorne Entertainment een afterparty georganiseerd. Niets dan lof! Alles was goed georganiseerd en wat ik ontzettend leuk vond: ik heb eindelijk nog een paar dames uit onze appgroep ontmoet, zoals Fleur (Mama’s Liefste), Linda (mamaliefde), Marguerita (Marstyle), Miriam (MeervanMir) en Nathalie (Volgmama – die weliswaar niet in de appgroep zit, maar waar ik regelmatig online bij op bezoek ga). Echt heel leuk extraatje! Maakt het online contact toch persoonlijker. De kinderen vermaakten zich intussen met popcorn, maskers en elkaar. Tot op de dag van vandaag heeft ze het er nog steeds over hoe ze het podium oprende, vaak nadat we met het hele gezin nog maar eens bewonderend die foto hebben bekeken.

Informatie

Peppa Pig en de Grote Plons is echt geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Het is een show vol interactie: gezellig meezingen, dansen en springen. Extra leuk is dat je Peppa kan ontmoeten! Kijk voor een uitgebreid overzicht aan speeldata en locaties.

Wij vonden het echt een aanrader. Lijkt het jou wat?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

10 Replies to “Theater | Première Peppa Pig – De grote plons (Gouda)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge