Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » The Mommy / Daddy Tag | Over grootse verrassingen en intens geluk

The Mommy / Daddy Tag | Over grootse verrassingen en intens geluk

Deze vragenlijst draait om de belevenis van het ouderschap. Hoeveel kinderen wilde ik graag voor we ze kregen, is dat aantal veranderd? En waar word ik nu intens gelukkig van? Antwoorden op die vragen en nog veel meer vind je vandaag in de Mommy / Daddy tag. 

Mommy / Daddy Tag

Oorspronkelijk verscheen de mommy / daddy tag in het Engels. Maar omdat ik de vragen wel leuk vond, besloot ik ze te vertalen in het Nederlands. Oorspronkelijk komt de tag van Little Mrs. Middleton – mocht je de bedenkster haar verdiende credits willen geven en hem zelf overnemen.

Mommy / Daddy Tag Q&A

Hoeveel kinderen wilde je vóór je ze kreeg?

Ik dacht zelf altijd aan twee kinderen. Had niet echt voorkeur voor een bepaald geslacht, maar vermoedde dat ik meisjes zou krijgen – iets dat trouwens weinig te maken had met voorspellende gaven; waarschijnlijk vooral omdat ik zelf opgroeide met een zusje.

Is dat aantal veranderd sinds je mama/papa bent?

Ja. Sowieso omdat de praktijk anders werd, maar ook omdat ik toch nog een kinderwens had. En hoewel ik best weleens mopper, vind ik het echt leuk dat we een iets groter-dan-gemiddeld gezin hebben.

Hoeveel kinderen hebben jullie nu? (Namen en leeftijden)

Drie dochters: June (12), Rose (4) en May (3).

Waren je kinderen gepland of een mooie verrassing?

Hoewel ik me hier niet per se heel erg over uitspreek, denk ik dat een zwangerschap meestal een mooie verrassing is. Een cadeautje, omdat het echt niet altijd vanzelfsprekend is. Dus onze dochters waren de prachtigste verrassingen die we ooit gekregen hebben. Alleen May niet zo; ik voelde me behoorlijk zwanger en de test vertelde me eigenlijk wat ik van binnen al wist.

Hoe kondigden jullie het GROTE nieuws aan van de zwangerschap en kozen jullie ervoor om het geslacht weten?

Eigenlijk zou ik graag willen zeggen dat het nog niet zo gebruikelijk was ‘in onze tijd’ om je kind met veel bombarie aan te kondigen. Maar niets is minder waar: mijn laatste bevalling was in 2015. Al die zwangerschapsaankondigingen gebeurden gewoon in een parallelle wereld waar we allebei geen weet van hadden. Ro en ik vertelden het grote nieuws aan de eettafel, gewoon na het avondeten. Volgens mij deden we hen met Rose wel een cd cadeau met de woorden: ‘En we hebben nog een cadeautje. Merel is zwanger.’ Spannender dan dat werd het niet…

Uit praktische overwegingen kozen we ervoor het te willen weten. Niet zozeer vanwege de kleur van onze babykamer (die werd blauw), maar omdat we nogal veel moeite hadden met het bedenken van de juiste babynaam. Het geslacht elimineerde toch alweer 50% van alle mogelijke opties.

Wat is het meest uitdagende onderdeel en de grootste beloning van het ouderschap?

Uitdagend: dat je geen gebruiksaanwijzing meekrijgt en dat elke keer wanneer je denkt nu wel door te hebben hoe ze in elkaar steken, zo’n beetje alles weer verandert. Dus het blijft een continue uitdaging om de best mogelijke ouder te zijn voor je kinderen.

Daar tegenover staat de grootste beloning: het kennen van onvoorwaardelijke liefde. Een simpele tekening, de eerste peuterballetuitvoering, samen lachen tot je buikpijn hebt, ze zichzelf zien overwinnen en de eerste dappere stappen in de buitenwereld – dat soort momenten kunnen me enorm ontroeren, omdat ik ze zo ontzettend lief heb. Ze geven de dikste knuffels en liefste kusjes, bezorgen me een enorme grijns op mijn gezicht (ook als dat eigenlijk niet hoort)… Ja, dat ze er zijn is voor mij echt de grootste beloning van het ouderschap.

Welk advies zou je nieuwe ouders willen geven?

Vaar je eigen koers. Onderweg kan je best adviezen van anderen meenemen als dat past bij jullie manier van opvoeden. Maar durf ook te vertrouwen op je intuïtie. Je moederhart vertelt je vaak wat je moet doen. Daarnaast is het oké om te falen. Je vult je ouderschap in met de beste intentie toch? We willen (bijna) allemaal liefdevolle kinderen de wereld insturen om het beter te gaan doen dan onze generatie. Elke keer opnieuw. Dus als je dat voor ogen houdt, maak je keuzes uit liefde. En keuzes uit liefde zijn in de basis nooit verkeerd (in mijn ogen, althans).

Is me-time belangrijk voor je? Zo ja, wat vind je dan fijn om te doen?

Ja absoluut. Ik word simpelweg geen gelukkig mens wanneer ik al mijn tijd aan anderen besteed. Soms moet je even opladen en dat kan vaak het best als je iets doet waar je energie van krijgt. Of je nu gaat schilderen, wandelen, breien of voor je uit mijmert, dat maakt allemaal echt niet uit. Maar dat je tijd neemt voor wat jou gelukkig maakt wel.

Zelf lees ik dan trouwens het liefst een goed boek, kijk een film of nieuwe serie. Alleen of met Ro.

Waar zou je aan willen werken om een betere ouder te worden?

Mijn geduld. Daar bezit ik helaas geen bakken van. En dat vind ik het weleens jammer: soms is het goed om net dat stapje terug te doen, zodat je kind iets meer bewegingsruimte heeft en zichzelf beter kan ontplooien. Daarnaast zou ik graag georganiseerder zijn, om te voorkomen dat ik net de dag mis dat de schoolfotograaf komt of dat ik ruim van tevoren weet dat we binnenkort de verjaardag van de meesters en juffen vieren op school.

Wat is je favoriete bezigheid met het gezin?

Iets waarvan we allemaal moeten lachen of elkaar intens gelukkig aankijken. Zoals afgelopen week in Hellendoorn. May ging voor het eerst in de achtbaan en mee naar de wildwaterbaan. We hielpen haar, vertelden dat we ontzettend trots op haar waren toen haar onderlipje eigenlijk begon te trillen en lachten om alle spetters die in het rond vlogen. Ro en ik keken elkaar aan en lachten met de blik die je hebt als je je samen enorm gelukkig voelt. Dus het is niet zozeer een favoriete bezigheid, maar meer algemeen.

Neem je de Mommy / Daddy tag over, vergeet dan niet te taggen 😉
En ik zou het leuk vinden als je een linkje achterlaat, dan kom ik even kijken!

Waar geniet jij het meest van met je gezin?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

9 gedachten over “The Mommy / Daddy Tag | Over grootse verrassingen en intens geluk

  1. Ik kan mij voorstellen dat je een geslacht wil weten. Scheelt inderdaad toch 50% van de namen. Er is wel eens aan mij gevraagd waarom ik een babynamen boekje heb. Die staat er om namen voor personages uit te kiezen, haha.

  2. Leuke tag. Ik volg eigenlijk geen Engelse blogs omdat ik de Engelse taal niet goed beheers en dat met een 8.5 op mijn examen haha. Ik geniet het meest van quality time met mijn gezin zoals vakanties en weekendjes weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten