Terugblik op de Mama Challenge 2017

Dit jaar deden we mee aan de Mama Challenge 2017. Of mijn verwachtingen daadwerkelijk uitkwamen? Dat vertel ik je in deze terugblik op de Mama Challenge van dit jaar.

Mama Challenge 2017

De Mama Challenge is bedacht in 2015 door Joycecorrect me if I’m wrong. Jaarlijks doet een aantal (mama)bloggers mee aan tien opdrachten die we zelf hebben verzonnen. Hiermee willen we anderen laten zien dat een staycation helemaal niet saai is. Dus daarom proberen we ook zo origineel mogelijk invulling te geven aan onze tien uitdagingen, zodat je niet bij iedereen hetzelfde leest. Ook schenken we tijdens elke challenge aandacht aan enkele andere bloggers die de opdracht al hebben uitgevoerd. Daarom zie je onder elke blog linkjes staan.

De tien opdrachten van de Mama Challenge 2017

Zomerse OOTD

Verwachting

Ik dacht vooraf een zomerse shoplog te schrijven met kleding van onze dametjes.

Uitwerking

Samen met June ging ik naar Burgers Zoo en schoot daar ongelooflijk veel mooie foto’s van onze oudste. Deze gebruikte ik ook voor de zomerse OOTD. Hiermee speelde ik in op het vrij slechte en wisselvallige weer: wat kan je nu het beste aantrekken als het elk moment kan gaan regenen?

Knutselen

Verwachting

Ik vond de opdracht van vorig jaar heel leuk om echte post te maken. De planning was om weer zoiets te doen.

Uitwerking

Met de gezamenlijk gevierde verjaardag van Rose en May kregen we van hun tante een enorm knutselpakket. Hierin zat onder andere felgekleurd golfkarton, veertjes in allerlei kleuren en plakoogjes. Ik overtrof mezelf en maakte samen met de kinderen vogeltjes.

Recept ijs/fruitwater

Verwachting

Ik wilde heel graag weer eens ijs maken met onze ijsmachine. Wat me helemaal lekker leek, was Chocolonely ijs.

Uitwerking

Tot mijn grote blijdschap deden we dit ook. We maakten hemels chocolade-ijs. Eigenlijk zou je het gewoon moeten proeven, want het is heerlijk.

Wat te doen tijdens regen?

Verwachting

Omdat ik vorig jaar al iets over dit onderwerp schreef, dacht ik dat we mooi iets uit die lijst konden kiezen om te gaan doen – al hoopte ik natuurlijk dat we hier geen tijd voor zouden hebben, omdat het de hele zomer lekker weer zou zijn.

Uitwerking

Had ik het mooi even mis! Wat een baggerweer deze zomer: heel veel (mot)regen en grauw weer. We konden daardoor wel mooi invulling geven aan deze challenge, met een filmochtend. We keken tot mijn plezier Aristokatten en tot mijn ergernis ook Engie Bengy.

Picknicken

Verwachting

Ik hoopte eens lekker in het park te kunnen neerploffen op een heus picknickkleed. Zo’n idyllische zomerse middag waarbij de kinderen gelukzalig achter een frisbee zouden rennen, wij genoten op ons kleedje van stokbrood met een glaasje sap (of wijn).

Uitwerking

Met dit weer was die idyllische zomerdag mijlenver weg. Daarom gaf ik maar een lijstje met 35 mogelijke picknickhapjes en -drankjes.

Zoals fruitsalade

De leukste speeltuintjes in je wijk

Verwachting

We hebben hier in de buurt best veel leuke, kleine speeltuintjes. De planning was om een overzicht te maken van deze speelmogelijkheden en daar een cijfer voor te geven.

Uitwerking

Vorige week gingen we spontaan op pad. Lekker wandelen en tegelijkertijd dus alle speeltuintjes af. We maakten foto’s, gaven cijfers en speelden natuurlijk heel erg veel. De kinderen vonden het fantastisch en uiteindelijk bleven we minstens twee uur lang weg. Ideaal, zouden we vaker moeten doen. En het leukste van alles: we ontdekten een nieuw, erg leuk speeltuintje vrij dicht bij ons huis.

Gratis uitstapje

Verwachting

Tja, ik vroeg het me aan het begin van de vakantie al af: hoe gratis is gratis? Ik wist niet hoe we hier invulling aan moesten geven.

Uitwerking

Op vakantie fietsten we naar het strand van Julianadorp en hadden daar de grootste lol. En zoals ze zeggen: lachen is gratis.

Waterpret

Verwachting

Wat dacht ik nog positief over het weer, aan het begin van de vakantie. Ideaal ook: met lekker weer een badje opzetten en dan ben je er wel. Minimale inspanning, groot plezier…

Uitwerking

De dagen vorderden en de tijd verstreek. Het was vrijwel geen enkele dag zó warm dat we het aandurfden ons badje op te zetten. Vaak sloeg het weer halverwege de dag om en uiteindelijk besloot ik deze challenge maar te laten voor wat het was.

landal ooghduyne

Me-time

Verwachting

Wat leek het me heerlijk: relaxen met een maskertje, mijn nagels lakken en uitgebreid douchen.

Uitwerking

Hier kwam in de praktijk helemaal niets van terecht. Toen ik onverwacht me-time voorhanden had, besloot ik te gaan werken. En eerlijk gezegd knapte ik er wel erg van op: het was zo fijn om echt even goed te kunnen doorgaan met bloggen, omdat ik een lekkere ‘flow’ zat. Want aangezien schrijven mijn hobby is, geldt dit dus ook als me-time.

Pimp je tuin of balkon

Verwachting

Ik had grootse plannen: we zouden het grind uit de tuin halen en een frisse bezem door het uiterlijk van onze tuin gaan halen deze zomer.

Uitwerking

Niet dus… Het kwam er niet van en we verloren onze motivatie nadat we de make-over van Junes kamer hadden afgerond en genoten van een wijntje, huisgemaakte cheesecake en Orange is the new black. Komt volgend jaar wel! Gelukkig zetten mijn zwager en zusje wel door en veranderden hun tuin in een prachtige plek om lekker te genieten van de zomer. Daar schreef ze een gastblog over.

Algehele terugblik op de Mama Challenge 2017?

Eerlijk gezegd kostte het me regelmatig best veel moeite om iets leuks te bedenken. Alles staat of valt met het weer en dat werkte afgelopen vakantie niet bepaald mee. Waterpret bijvoorbeeld. We hebben een prachtig badje in huis, maar helaas niet van kunnen genieten deze zomer. Misschien doe ik deze challenge nog weleens na de zomervakantie – want over het algemeen is het dan wel stralend en zonnig. Een review van ons zwembad, mij lijkt het wel wat.

Kortom, het was leuk, maar in de praktijk toch behoorlijk lastig.

Heb jij meegedaan aan de Mama Challenge? Hoe is jouw terugblik op de Mama Challenge?

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

2 thoughts on “Terugblik op de Mama Challenge 2017

  1. Leuk om een terugblik te lezen. Ik heb nog 1 week vakantie en wil nog 2 blogs plaatsen. Dan heb ik 5 opdrachten uitgevoerd. Dit doe ik iedere keer, 10 haal ik gewoonweg niet.
    Bij jou is het toch goed gelukt, waterpret met dit weer lukt idd ook niet.

  2. Ik ben niet zo van de challenges omdat ik het leven van zichzelf al flink ‘challenging’ vind : ) Maar ik heb ze vaak voorbij zien komen, en heb het idee dat iedereen er wel plezier in had.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten