Bloggen Baart Kunst: samen beter leren bloggen

Bloggen Baart Kunst

Mijn verhaal

Lieve lezer,

De blog die je op dit moment bezoekt, is eigenlijk ontstaan als portfolio op een moment dat ik in between jobs zat en weer zwanger raakte. Mijn sollicitaties schoof ik aan de kant. Want hoewel ik wist dat een leuke baan binnen handbereik was, moest ik ook eerlijk zijn naar mezelf toe: mijn lichaam zou gaan protesteren en daar waren zowel werkgever als ikzelf niet bij gebaat.

Alleen rees toen de vraag: wat nu? Negen maanden stilzitten is niets voor mij en ik besloot mijn eigen werk te gaan creëren. Omdat ik eigenlijk op twee stages na geen ervaring had met schrijven, besloot ik een blog te starten en daar te gaan oefenen. Een uit de hand gelopen hobby dus die inmiddels maandelijks door 25.000 unieke bezoekers gevonden wordt.

Wat is Bloggen Baart Kunst?

Ik vind het fijn om anderen te kunnen helpen. Bloggen Baart Kunst is het resultaat van maandenlang peinzen en dubben hoe ik deze hulp in een praktische vorm kon gieten. Je vindt hier artikelen die jou helpen het beste uit je blog te halen, gratis tools en betaalde workshops.

Wed niet op één paard met je blog, maar durf verschillende paden te kiezen die bij je passen. Zoek de interactie op met je lezers, maar schrijf ook goede artikelen die via Google gevonden kunnen worden. Ik kan het, dus jij ook!

Curriculum Vitae

Publicaties op/in o.a.

 • Mamaliefde.nl (redacteur)
 • Mamsatwork.nl (blogger)
 • Website4mama.nl (blogger)
 • Dochterlief.nl (gastblog)
 • IndustrieBouw (journalist)
 • Fem.club (redacteur)
 • Zwangerkrant Rotterdam (redacteur, columnist)
 • KOM Kids, Schiedam (gastblogger)
 • O.B.S. De Tandem (schrijfster eindmusical groep 8 en bijbehorende liedjes; tekstuele bijdrage jaarkalender 2017/2018)

Opleidingen en cursussen

 • YOAST, diverse SEO cursussen (o.a. Keyword Research, Technical SEO en Site Structure)
 • Alex Tooby Instagram Course
 • Ultimate Bundles Toolkit 2018 voor bloggers
 • Geschiedenis,
  • Bachelor: Cultuur en Media
  • Master: Maatschappijgeschiedenis, Geschiedenis van Nederland in een Mondiale Context (afgerond, MA)
 • Afgeronde Cursus Copywriting
 • Cursus Korte Verhalen Schrijven (bijna afgerond)
 • Cursus Journalistiek

Referenties

Linda van Aken, hoofdredactrice Mamaliefde.nl

Merel is heel serieus in haar werk als tekstschrijver en geen opportunist van de veranderende markt. Haar teksten sluiten goed aan bij de toine of voice, zijn informatief, foutloos geschreven en seo-technisch van hoog niveau zodat ze extra meerwaarde bieden. Daarnaast is ze erg vriendelijk en verloopt de communicatie helder zodat er duidelijke afspraken gemaakt kunnen worden. Ik werk dan ook graag op de lange termijn met haar samen.

Marguerita Bisschop, eigenaresse Marstyle.nl 

Ik heb inmiddels ruim 50 blogteksten afgenomen bij Lotus Writings, het bedrijf van Merel van Berkel. Merel schrijft heldere teksten die lezers triggeren. Altijd in correct Nederlands en een plezierige schrijfstijl. Ze levert binnen de deadline en houdt zich aan gemaakte afspraken. Daarbij is Merel gewoon een ontzettend lieve en fijne collega! Heel prettig om mee te werken en altijd down to earth. Ze zorgt ervoor dat de klant waar krijgt voor zijn geld en er is nooit gedoe, ik kan haar van harte aanbevelen.

Meer informatie?

Voor vragen of meer informatie kan je onderstaand contactformulier gebruiken of mailen.

Liefs,
Merel

 

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten