Home » Vrije tijd » Entertainment » Ted en het geheim van Koning Midas 3D

Ted en het geheim van Koning Midas 3D

Vanaf 14 februari draait Ted en het Geheim van Koning Midas in de bioscoop. Afgelopen zondag kregen we al een voorproefje tijdens de première in Pathé Arena, Amsterdam. Samen met June en één van haar beste vriendinnen gingen we in de vroege ochtend op pad naar onze hoofdstad. In deze blog vertel ik hoe de film is en wat je kan gaan verwachten, maar natuurlijk ook hoe de première verder was! 

Vroeg op

Het is nog vroeg als ik mijn ogen open: 6.15 uur. Ik zet de wekker uit en zwaai moeizaam mijn benen uit bed. Het moet gewoon eens afgelopen zijn met al dat gehaast in de vroege ochtend, heb ik me gisteravond voorgenomen. Ik wil mezelf én de meiden bewijzen dat ik wel op tijd kan zijn. Eigenlijk gaat het verrassend soepel. Rond 7 uur haal ik June uit bed, ik ga ontbijten en mezelf opmaken. Halverwege de mascara strompelt ze vermoeid binnen. Geloof dat mijn avondmens-genen volledig op haar zijn overgedragen, als ik haar gezicht zo eens bekijk. Ik poets snel mijn tanden, fatsoeneer mijn kapsel en we kunnen gaan.

Het is maar goed dat we zo vroeg opstaan, besef ik zodra de motor draait: we moeten nog tanken. En als we bij haar vriendinnetje voor de deur staan, zie ik dat ik per ongeluk ben vergeten mijn SD-kaart in de camera te zetten. Even voel ik een lichte paniek opkomen. Ja mensen, ik ben écht niet gewend om ergens op tijd te komen zonder haast. Met een uur reistijd en een programma dat om 10 uur begint, ben ik even bang dat we straks nog te laat zullen zijn. 

Ted en het geheim van koning midas premiere

Voorspoedige reis

Alle stress blijkt ongegrond. Er is natuurlijk geen kip op de weg (want: zondagochtend 8 uur) en ik ben inmiddels zo ervaren in deze route dat ik maar één keer verkeerd rij. En zo staan we om iets na negenen buiten de auto, naast Pathé Arena. Misschien kunnen we nog even een kopje thee drinken ergens? Maar nee, alles is natuurlijk nog gesloten om dit tijdstip en er rest maar één ding: de bioscoop ingaan en kijken of we alvast kaarten kunnen halen.

Swingen met Kidz-DJ

Eigenlijk vliegt het uur voorbij. Rond kwart voor 10 mogen we plaatsnemen voor de booth van Kidz-DJ, die hits uit de jaren 70-00 draait in een kinderjasje. Echt heel leuk! Ik zit lekker te genieten en zittend te dansen de muziek als ik besef dat straks misschien ook ouders het podium op mogen. En hoewel ik jarenlang heb gedanst en ook een paar keer opgetreden, zie ik dit toch even niet zitten. Sterker nog, ik krijg het ineens spaansbenauwd en probeer vooral organisch op te gaan in mijn omgeving. Gelukkig valt het mee. Alleen de papa’s mogen hun dansskills tonen onder het genot van een eigentijdse variant op Daddy Cool. Ik klap opgelucht.

ted en het geheim van koning midas premiere

Tot slot komt de stemmencast nog even het podium op: Jan Kooijman (Ted), Charly Luske (Rackham), Ferry Doedens (collega van Ted), Yvonne Coldeweijer (Sara), Pip Pellens (Tiffanny) en Reinder van der Naalt (stemacteur). Vooral de laatste toont een knap staaltje werk: hij schakelt moeiteloos over van Professor Flux naar Bewaker van de kroon (beide uit Minions) en Mummie (uit deze film). Echt briljant!

Boven krijgen we 3D-brillen en we vinden gelukkig een mooi plekje op rij 2: drie stoelen naast elkaar én een goed gevulde goodiebag. Wat een mazzel! Al blijkt even later dat je op mijn positie best last hebt van het storende licht bij de deur. Maar de film zelf is gelukkig heel erg leuk.

Ted en het Geheim van Koning Midas 3D

Ted is nog altijd halsoverkop verliefd op Sara. Ze heeft het alleen steeds zo druk gehad, dat ze nauwelijks contact hebben gehad. Maar dan belt ze. Ze wil heel graag dat Ted naar LA komt omdat ze een heel bijzondere ontdekking heeft gedaan: het papyrus waarop staat waar de ketting van Koning Midas te vinden is. De bouwvakker, die nog steeds archeologische aspiraties heeft, wil vertrekken als Mummie voor de deur staat – die ook een prominente rol speelde in het vorige deel (Ted en het Geheim van de Mummie). Eenmaal bij Sara loopt alles niet meer als gepland: onder leiding van de niets en niemand ontziende schurk Rackham wordt ze gekidnapt en moeten Ted en zijn vrienden alles op alles zetten om te voorkomen dat de amulet in verkeerde handen valt.

Ons eindoordeel over Ted en het geheim van Koning Midas 3D

We genieten alle drie. Van Mummie, die alles ‘super’ vindt, de humor, spanning en sensatie. En natuurlijk van de afloop. Ik zag op internet dat de film niet overal even lovende kritieken heeft ontvangen, maar ik vind dat onterecht. Is uiteraard altijd een kwestie van smaak, maar ik weet zeker dat ik deel 1 ook nog een keer ga kijken, omdat ik toch wel benieuwd ben hoe het nu precies zit met die mummie. Overigens bleek die gisteren op tv te zijn geweest. Ro had gekeken, samen met onze peuters. De dametjes hebben de hele film uitgezeten – en dat zegt best wel wat.

June en haar vriendinnetje waren het met elkaar eens: ‘Het begin was wel even wennen. Ook omdat je niet weet waar die mummie vandaan komt en hoe het verhaal in elkaar steekt als je deel 1 niet hebt gezien. Maar eigenlijk zat ik al heel snel in dit avontuur. We hebben gelachen en vonden het echt een leuke film.’

Conclusie

Duidelijk toch? Drie blije mensen en een geslaagde dag! Ted en het Geheim van Koning Midas brengt actie, vermengd met humor en liefde. Bovendien leer je een belangrijke les (die wij onze meiden heel graag meegeven): geld is écht niet het belangrijkste. Door het verhaal heen krijg je bovendien een mooi lesje geschiedenis/mythologie. Of je hem in 3D moet kijken? Ik denk zelf dat het wel iets toevoegt, vooral met de prachtige gouden deeltjes, de weidse uitzichten en spannende ontsnappingen.

Ted en het geheim van koning midas goodiebag

Goodiebag Ted en het Geheim van Koning Midas

Waar June middenin de bios al in haar tas duikt om te zien wat er allemaal in zit, wacht ik zelf liever tot thuis. Dan zie je het beter dan in dat schemerende licht (en voorkom ik bij mezelf de neiging om alles al op te eten voor de film begint). We kregen:

  • Oven baked crunchy biscuits van Lays (Tomato & Spring Onion) – de dames waren verdeeld. Junes vriendinnetje heeft het opgegeten, maar onze oudste vond het niet lekker en legde de zak na een paar biscuitjes weg.
  • The Primal Pantry, Paleo Protein Bar met Mixed Berries – Ik heb een paar happen genomen onderweg, omdat het me zinvol leek iets te eten dat je lichaam van duurzame energie voorziet. Ongetwijfeld een aanrader voor iedereen die dol is op verantwoord en superfoods, maar ik vroeg me bij elke hap af waarom ik überhaupt nog at. Een soort rozijnen-met-notenreep in een onverklaarbaar jasje. Echt niet te doen.
  • Isla Junior keelpastilles bij kriebelhoest en keelklachten – Had ik best kunnen nemen (want: kriebelhoest)
  • Cool Bear limonade
  • Ginger & Lily – Een heel schattig reispakketje met verzorgingsproducten: shampoo, zeep, douchegel en bodylotion.
  • Johnny Doodle White Chocolate Speculoos – Klinkt heerlijk. Heb de reep apart gelegd voor een later moment, als ik weer mag snacken.
  • Kleurplaat met potloden

Gaan jullie ook naar Ted en het geheim van Koning Midas?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?


Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

4 gedachten over “Ted en het geheim van Koning Midas 3D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten