Maakt Tastea Skintight die belofte van afvallen écht waar?

review tastea skintight

Al tijden wil ik gewicht verliezen, maar steeds ontbrak de motivatie. Toen Tastea me vroeg of ik één van hun theesoorten wilde proberen, koos ik voor de Skintight om me te ondersteunen tijdens het afvallen. Deze thee bevat onder meer de werkzame stof pu erh. In mijn review vertel ik mijn ervaring. Helpt het echt? Hoe gebruik je de speciale Tastea beker? En welke resultaten boekte ik dankzij de combinatie van Tastea Skintight en een aangepast eetpatroon?  

Of ik Tastea Skintight wilde proberen

Herken je dat? Je weet dat je verkeerd eet en de weegschaal niet voor niets allang geen vriend meer is, maar er iets aan doen? Welcome to my world! Of het nu kwam door de borstvoeding, gebrek aan discipline of achttien maanden zwangerschap in twee jaar tijd; afvallen was een ramp. Het lukte niet. Ik schommelde constant rond hetzelfde gewicht: tussen de 78 en 80 kilo. Verder ging ik niet. En toen kreeg ik de vraag of ik Tastea wilde proberen. Na even neuzen op de site zag ik de Tastea Skintight staan. Met mijn gedachten bij chocoladerepen, Domino’s en een flinke dot cakebeslag, besloot ik ervoor te gaan. Het roer moest om!

Help! Confrontatie met mijn meetlint

De enige manier waarop ik echt zou kunnen gaan afvallen, wist ik, was door mezelf te confronteren. Dus die maandagmorgen stapte de weegschaal op en centimeter erbij om mijn buik, armen en benen te meten: 80,5 kilo. De pizza van het weekend daarvoor had ongetwijfeld niet geholpen, net als de chocoladereep van June. Maar het werkte. Ik wilde meer dan ooit gaan afvallen en een ander eetpatroon moest daarbij gaan helpen, samen met de thee.

Hoe pak je dat afvallen i.c.m. Tastea Skintight aan?

In plaats van de drie maaltijden per dag en een te veel aan koekjes tussendoor, koos ik nu voor een nieuw ritme:

Ochtend
Volle beker Tastea
Ontbijt inclusief een glas water

Tussendoor
Fruit/vruchtensap, gekookt eitje

Lunch
Volle beker Tastea
Lunch inclusief een glas water

Tussendoor
Komkommer, tomaatjes, stukje fruit, eetlepel kwark met wat aardbeien

Diner
Volkoren pasta, speltpita, volkoren zilvervliesrijst etc. met vlees en meer groenten dan normaal.

Welke alternatieven kan je gebruiken voor brood?

Ik geloof persoonlijk niet dat het goed is om brood volledig uit je dieet te bannen, maar ik weet wel dat ik slecht kan afblijven van boterhammen met chocopasta of hagelslag. Die mag ik dus niet meer van mezelf. Wat ik in plaats daarvan neem?

 • Pastasalade op basis van volkoren pasta met paprika, wat feta, gerookte kip, augurk, kurkuma, lente-ui en een dressing van wat yogonaise met Italiaanse kruiden en knoflook. Aan 100 gram salade heb je echt genoeg, want het vult behoorlijk – al is het echt superlekker!
 • Smoothie op basis van yoghurt met vruchten, zoals mango, aardbei, banaan.
 • Speltbroodje uit de oven met kalkoenfilet of een volkoren broodje met roomboter en salami of kaas
 • Omelet met groenten (ui, paprika, tomaatjes)
 • Banaan-havermoutpannenkoekjes
 • Hartige cupcake met o.a. lente-ui, paprika, spekjes, op basis van karnemelk en tarwemeel – echt zo ontzettend lekker! Eén is voldoende om een paar uur mee vooruit te kunnen.

Alles over Tastea Skintight

Hoe gebruik je de speciale Tastea beker?

Je kunt bij Tastea speciale bekers kopen voor € 19,95. Deze hebben een dubbele wand, waardoor ze de thee goed heet houden. Hierdoor is hij trouwens ook perfect voor dranken die je liever koud houdt. Hoe hij werkt?

 1. Meet de losse thee af. Voor één beker heb je 2,5 gram nodig, wat neerkomt op een bodempje van de zeef (of zo’n plastic lepeltje van IKEA uit die welbekende set voor kinderen).
 2. Gooi de thee in de beker en voeg kokend water toe.
 3. Draai de dop niet direct op de beker, omdat er dan hoge druk op kan komen te staan. Wacht even tot het water is afgekoeld (of voeg koud water toe).

Let op: de Tastea beker kan niet in de vaatwasser

Te veel thee voor een normaal theeglas

In eerste instantie gebruikte ik mijn gewone theeglazen. Het probleem is dan dat je een half bekertje overhoudt en de losse thee die achterblijft, maakt het laatste beetje thee erg bitter. Zelf hou ik daar niet zo van. Daarom besloot ik de thee in een groot drinkglas te schenken en dat ging gelukkig prima.

De thee is gloeiendheet na bewaren in de beker

De speciale beker doet absoluut zijn werk. Nadat ik mijn thee had gemaakt, bleef de thee gloeiend heet. Tussen het moment dat ik de thee zette en ik hem inschonk, zat soms een halfuur. Qua temperatuur merkte je echter geen verschil. Als je van warme thee houdt, ideaal. Maar als je, net als ik, liever iets koeler drinkt, dan raad ik je aan om koud water bij het hete theewater te schenken of je Tastea Skintight in te schenken en daarna gewoon een minuut of tien te wachten.

Hoe smaakt Tastea skintight?

Qua smaak vind ik deze Tastea variant het ophouden tussen een kruidenthee en mijn eigen favoriete Rooibos. De smaak is kruidig, maar niet op een vervelende manier. In tegendeel, ik vond hem heerlijk. Dat maakte het niet erg meer om voor ieder(e) ontbijt en lunch een beker met 33 cc thee weg te klokken.

Ingrediënten van Tastea Skintight

Tastea verkoopt alleen natuurlijke theesoorten waarvan bij tenminste 65% van de deelnemers aan hun onderzoek effect werd ervaren. De Skintight thee bevat Pu Erh – een Chinees kruid dat de stofwisseling bevordert. De overige kruiden die in deze thee zitten, bevorderen de werking van Pu Erh.

Ingrediënten: Pu erh, gember, zwarte thee, Lapsang Souchong, stukjes kaneel, sinaasappelschillen, citroenschillen, rozenblaadjes, kruidnagel, kardemom.

Welk effect heeft de thee?

Aan mezelf merkte ik dat ik een rustiger gevoel kreeg in mijn lichaam. De hevigste trek werd direct gestild, waardoor ik niet onnodig veel ging eten. Bovendien verloor ik veel vocht, waardoor ik de eerste week meteen lekker afviel: 2,5 kilo. Dus in die zin merkte ik zeker effect. Daarnaast geeft het je metabolisme een boost.

Hoe verliep het van week tot week?

Week 1

De eerste week nadat je de knop omzet om te gaan afvallen, verloopt meestal het soepelst. Zo ook hier. Ik vond het geen probleem me aan mijn dieet te houden en liet chocola met gemak links liggen. Persoonlijk vond ik het heel fijn dat mijn hongergevoel werd gestild, waardoor ik niet naar gemakkelijke snacks greep. Maandagochtend plande ik een weekmenu en dat werkte prima. Door regelmatig iets te eten, had ik geen trek. Ondanks dat we deze week de avondvierdaagse liepen en ik dus meer calorieën verbrandde dan normaal.

Week 2

Het meetmoment op maandagochtend was veelbelovend en motiverend. Ik bleek 2,5 kilo kwijt én behoorlijk wat centimeters. Vooral op mijn buik, waar ik eigenlijk het meest vanaf wilde. Tegelijkertijd werd het iets moeilijker. Ik wilde niet te eentonig gaan eten, er moest een proeftaart gemaakt en geproefd worden voor de combi-verjaardag van May en Rose en we bestelden een keer pizza. Maar goed, behalve die twee uitspattingen hield ik me er redelijk streng aan en merkte dat ik steeds meer genoot van mijn eten. Ook als dat eens ongezond was. Niet gedachteloos weghappen – dat gedrag sluipt er kennelijk toch in.

Week 3

De ultieme beproeving van mijn grote test: the most wonderful time of the month. Ik heb moeten vechten tegen de innerlijke drang om chocola te halen. Maar ik deed het niet. Als ik zoete trek had, loste ik dat op met een handje druiven of wat aardbeien en dat hielp enorm. Daarnaast zaten we middenin een hittegolf en die zorgde ervoor dat ik heel veel water dronk naast de thee. Overigens merkte ik wel een paar keer dat ik weleens baalde wanneer ik thee moest zetten voor het ontbijt. Dan wilde ik eigenlijk het liefst gelijk gaan eten en dat kan niet.

Week 4

The final countdown. Deze week was het erop of eronder en in mijn geval dus dat laatste. Maar ik voel me steeds beter. Mijn broeken beginnen wijder te worden en ik merk dat ik fitter ben. Bovendien pak ik niet zomaar zoetigheid in de vorm van hagelslag/chocopasta, koekjes of chocola. Ik neem nu gewoon rozenbotteljam of wat ahornsiroop op mijn havermoutpannenkoeken. We eten meer groenten (ook tussendoor), halen veel meer fruit in huis en ik geniet meer van mijn eten. Kortom, de komst van deze Tastea Skintight heeft mijn figuur en gezondheid echt goed gedaan.

Al moet ik hierbij wel aantekenen dat May afgelopen zondag jarig was en ik gewoon taart nam. Alleen hield ik daar – in tegenstelling tot normaal – vooraf rekening mee. Ook liepen we die dag zoveel dat ik volgens mij meer calorieën verbrandde dan één punt kwarktaart bevat.

Het eindresultaat

Waar het uiteindelijk allemaal om draait *tromgeroffel*

Afgelopen weken viel ik in totaal 3,5 kilo af en verloor 32 centimeters, waarvan maar liefst 6,5 rondom mijn buik en 7,5 om mijn bovenbeen! Ik ga zeker niet stoppen, want ik kan best nog wel wat kwijt. Maar het begin is er en daar heeft de thee zeker aan bijgedragen. De smaak is gelukkig lekker en smaakt heel anders dan pure Pu Erh thee, heb ik me laten vertellen.

Goed om te weten: met een blik Tastea Skintight doe je ongeveer een maand bij twee volle bekers per dag. 

Heeft Tastea Skintight echt geholpen?

Kwam het door de thee of mijn eigen wens om kilo’s te verliezen?

Regelmatig kreeg ik de (terechte) kritische vraag: hoe kan je zeggen dat je afvalt met thee als je ook je eetgewoonten aanpast? Voor hen was het dus geen bewijs dat het door de thee kwam. 

Bij deze wil ik deze mensen graag tegenspreken. Natuurlijk bevorderde het aanpassen van mijn eetgewoonten het resultaat, máár: Tastea Skintight zorgde voor de basis. Wanneer ik normaalgesproken probeer af te vallen, ga ik na een week of twee toch weer snacken en dan kan ik weer van voor af aan beginnen. Kortom, het lukte me niet. 

Tastea Skintight vermindert je hongergevoel. Waar ik normaal ga zitten snaaien, had ik nu echt geen trek. En dat is geen mentale kwestie (want dan zou ik er wel ‘doorheen’ eten – helaas), maar de fysieke reactie op de thee. Ook koos ik hierdoor makkelijker voor iets gezonds wanneer ik wel trek had. Liever een appel (die langer vult) dan een koekje.

Het resultaat (zes kilo in twee maanden) komt voor een deel natuurlijk voort uit mijn aangepaste eetpatroon, maar de basis ligt zeker bij de thee. 

De grootste voordelen op een rijtje

 • Dankzij de pu erh had ik minder last van een hongergevoel. Daardoor kon ik bewust kiezen voor iets gezonds en niet voor iets lekkers (wat ik normaal sneller zou doen na een paar weken, waarna mijn hele poging doorgaans gedoemd is te mislukken)
 • Ik verloor vocht, eigenlijk al vanaf dag 1. Dat resulteerde zelfs in een verlies van 3 centimeter rondom mijn buik – iets dat je onmogelijk kan toeschrijven aan een aangepast eetpatroon.
 • Ik dronk automatisch meer op een dag dan normaal. Vooral omdat je een flink glas thee naar binnen werkt en ik vaak daarna nog eenzelfde glas met koud water dronk.

Geen wondermiddel?

Laat voorop staan dat ik niet geloof in wondermiddeltjes die je gewichtsverlies beloven zonder dat je daar enige inspanning voor hoeft te leveren. Zo moet je Tastea Skintight ook helemaal niet zien. Maar het geeft je net dat duwtje in de rug dat je nodig hebt op het moment dat je kilo’s kwijt wil. En natuurlijk gezonde en natuurlijke ingrediënten, die je stofwisseling bevorderen. In mijn geval leidde het tot een verlies van zes kilo in een paar maanden tijd, zonder dat ik me daarvoor heb hoeven uithongeren. Ben je ook razend benieuwd of de Skintight iets voor jou is?  

Ken jij Tastea al?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Voor deze blog kreeg ik van Tastea een blik Tastea Skintight om uit te proberen. Hiermee wist ik uiteindelijk zes kilo af te vallen in een paar maanden tijd.  

About Commerciële redactie

Onze commerciële redactie zoekt voor je uit wat je moet weten op het gebied van tof speelgoed, de leukste kledingtrends van het moment en bijvoorbeeld welke bioscoopfilms zeker de moeite waard zijn!

Summary
Review Date
Reviewed Item
Tastea Skintight (thee met o.a. Pu Erh om af te vallen)
Author Rating
51star1star1star1star1star

42 thoughts on “Maakt Tastea Skintight die belofte van afvallen écht waar?

 1. Hoe ben je aan het dieet (menu)gekomen?
  Er staat niets op de site.
  Ik vind de thee een flinke rooksmaak en geur hebben. Voor mij is het drinken en geen ademhalen. Ik vind het niet lekker.

  1. Hi Willy,

   Het menu is vooral een opsomming van de dingen die ik nu at, is geen officieel dieet. Heb hiervoor recepten van mezelf en internet gebruikt.

   De thee is idd wel sterk van smaak. Ik vond hem even wennen maar wel lekker, snap ook dat het voor sommige mensen niks is! Heb je wel het gevoel dat hij jou ook helpt?

 2. Feitelijk weten we nog niet of de thee helpt.
  Je hebt volledig het roer omgegooid wat natuurlijk fantastisch is.
  Maar voor mij was de test geslaagd, wanneer je hetzelfde was blijven eten, en daarbij de thee had gedronken.

  1. Ik snap je reactie hoor, maar dat was eigenlijk onmogelijk. Op het moment dat ik de Skintight thee drink, eet ik namelijk automatisch minder omdat ik minder trek heb. Dus ook later (toen ik weer terugging naar mijn eigen eetgewoonten en niet per se gezonder at) viel ik af. Natuurlijk minder snel, maar ik at per saldo minder en snoepte eigenlijk niet meer na de maaltijden. Hoop dat ik je zo een beter beeld heb kunnen geven.

 3. Hallo begrijp ik nou goed dat je het ook in een groter thee glas kan doen. Hoeveel moet je dan drinken en hoeveel van de tegen gaat er in?

  Alvast bedankt Saira

  1. Ja klopt, ik gebruik zelf van die grote glazen van Ikea (Pokal, van 59 cent per stuk). Daar gaat één hele theebeker (van Tastea) in. Ik drink die voor het ontbijt en voor de lunch. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust!

   Groetjes,
   Merel

 4. Ikzelf ben ook met een detox thee begonnen een dikke week geleden en ook al een kilootje kwijt(moest zelf niet want weeg nu 55kg),maar door die thee heb ik minder trek in eten tussendoor dus snoep en koekjes zijn al een week verleden tijd en wil dat zo houden en erna gewoon lekkere thee blijven drinken tussen door en mss wel es tastea bestellen!!
  Zo goed dat het lukt bij jou om de kilootjes en cm kwijt te raken! Succes verder

  1. Ja dat herken ik inderdaad, je hebt geen trek meer en dat scheelt zo! En de smaak is gelukkig goed.

   Jij ook succes, in jouw geval met gezonder leven 🙂

 5. Wauw wat knap!! Mijn zus is er ook 4 kg door afgevallen. Ga zo door. Je bent goed bezig en ik lees met liefde je blogs. ❤️❤️❤️❤️

 6. Geweldig, dat dit werkt! Had ik echt niet verwacht! Maar natuurlijk ook super knap van jouw dat je je hiervoor zo inzet en gemotiveerd bent! Knap gedaan meid!

 7. Wat ontzettend knap van je!!! Ik heb van deze thee nog nooit gehoord, maar ik denk adat wanneer kevers. Gelooft en volhoudt je een heel eind komt. Succes met je vervolg!

 8. Ik kende het nog niet echt, al had ik het wel al ergens horen waaien. Er zijn tegenwoordig zo veel van die thees! Jouw ervaring is super positief, da’s leuk om te lezen! Ik hoef niet echt af te vallen, dus ik denk niet dat het momenteel iets voor mij is. But you never know 😉

 9. Goed van je dat je de knop hebt omgezet. Je moet het inderdaad zelf echt willen. Anders lukt het gewoonweg niet. Met zo’n motivatie lukt het.

  Zo’n afvalproduct vind ik altijd een beetje eng. Maar fijn dat je er goede resultaten mee hebt geboekt!

  1. Klopt helemaal, zonder motivatie kom je er niet. En ik snap wel wat je bedoelt. Ben normaal gesproken ook geen fan van dat soort producten, maar omdat Pu Erh een volledig natuurlijk ingrediënt is heb ik het toch gedaan. Gelukkig 😀 als ik naar de weegschaal kijk.

 10. Goede review.. Heb zelf de detox thee van tastea en moet zeggen dat ik nu veel beter slaap en mijn buik minder is. Ga ook maar eens aan Skintight beginnen…

 11. Ik lees er veel goeds over, en het lijkt mij sowieso lekker om te drinken. Maar of ik dit zou gebruiken voor het afvallen? Nee dat denk ik niet…

 12. Misschien heb ik er over 10 jaar giga spijt van, maar eerlijk waar word ik een beetje moe van al die speciale drankjes, sapjes, theetjes, zaadjes en nootjes. Ik heb pas granola geprobeerd maar het is gewoon muesli.
  Misschien heb ik ook iets teveel Groninger nuchterheid om hierin mee te gaan 😉 Ik weet het niet.
  Wie weet draai ik nog eens om en word ik een enthousiaste mode-food-eter 😀
  In elk geval veel succes en ik ben blij dat jij je er goed bij voelt! Liefs uut ‘t noorden x

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten