Tastea Skintight | Zo raakte ik in twee maanden tijd 6 kilo kwijt

tastea skintight review

Na mijn succesvolle start met Tastea Skintight thee kreeg ik het wat zwaar. Afvallen gaat meestal met ups en downs, dus zo ook hier. Ik kreeg van Tastea een tweede blik om te proberen. Of ik nog meer ben afgevallen lees je vandaag. Ook vroeg ik een paar bekenden waarvan ik wist dat ze na mijn blog ook aan de Tastea waren gegaan. Werkte de thee bij hen? En wat is hun oordeel over de smaak? 

Tastea Skintight

Algemeen

De smaak van Tastea Skintight is mild kruidig. Persoonlijk vind ik hem een beetje smaken naar rooibos en ook wel een vleugje kruidenthee, maar niet overheersend. Gelukkig maar, want daar hou ik niet van. Het is natuurlijk wel zo dat hoe langer je hem laat trekken, des te smaakvoller hij wordt. Hele donkere Tastea Skintight is een beetje bitter en daar moet je natuurlijk van houden.

Gebruik van de Tastea beker in 5 simpele stappen

Tastea ontwikkelde een speciale beker voor zijn gebruikers. Hiermee heb je een fijne beker met dubbel glas die je drinken extra lang warm houdt. Ditzelfde gaat trouwens ook op voor koude dranken – goed om te weten voor de warmere zomerdagen!

 1. Weeg de eerste keer de hoeveelheid losse thee af. Het gaat om 2,5 gram en in de praktijk is dat ongeveer een bodempje van je glas.
 2. Voeg kokend water toe. De beker blijft erg lang gloeiendheet en daar moet je van houden. Optioneel: vul hem met kokend water tot iets over de helft en voeg verder koud water toe.
 3. Sluit de beker af met het zeefje. Wacht nog even met de plastic dop, want met te heet water kan hoge druk ontstaan met alle vervelende (pijnlijke) gevolgen van dien.
 4. Nadat de thee de juiste kleur heeft schenk je hem over in een glas. Laat je het laatste beetje staan, dan trekt de thee natuurlijk nog door en wordt hij steeds bitterder. Hou je daar niet van? Kies dan voor een groot glas, zodat je de hele beker kunt leegschenken.
 5. Drink hem voor je maaltijd voor het grootste effect. Liefst nog een kwartier of halfuurtje.

Let op: de Tastea beker mag niet in de vaatwasser. 

Werking van Tastea Skintight

 • Tastea Skintight stimuleert vochtverlies (een effect dat je vooral tijdens de eerste dagen duidelijk merkt)
 • Pu Erh – de werkende stof in deze thee – bevordert de stofwisseling. Dit wordt ondersteund door de overige ingrediënten.
 • Vermindert je hongergevoel.

Ingrediënten

Pu erh, gember, zwarte thee, Lapsang Souchong, stukjes kaneel, sinaasappelschillen, citroenschillen, rozenblaadjes, kruidnagel, kardemom.

Tastea verkoopt alleen natuurlijke theesoorten waarvan bij tenminste 65% van de deelnemers aan hun onderzoek effect werd ervaren. De Skintight thee bevat Pu Erh – een Chinees kruid dat de stofwisseling bevordert. De overige kruiden die in deze thee zitten, bevorderen de werking van Pu Erh.

Tastea Skintight: effect van week tot week

Week 5

Ik was heel blij dat ik nog even kon doorgaan met het drinken van de afvalthee. Niet dat ik geen vertrouwen heb in mijn eigen kunnen, maar het verlies van je hongergevoel maakt het echt een stuk makkelijker om je veranderde eetpatroon vol te houden. Zeker wanneer ik vol hormonen zit een fijne bijkomstigheid. Scheelt die week toch een reep chocola (of twee). Een uitdaging vind ik wel alle verjaardagen in deze periode. Uit eten bij een pannenkoekrestaurant en dan een enorme coupe ijs voor je neus geschoven krijgen, is best even afzien. Ik viste braaf wat aardbeien uit het glas en een paar hapjes ijs, waarna ik hem doorgaf. Was best trots op mezelf!

Week 6

Halverwege de week ging het mis. Ik voelde me minder gemotiveerd – iets dat helaas vaker de kop op steekt wanneer ik wat kilo’s kwijt ben – en at patat van de snackbar, bestelde een keer pizza met extra kaas toen we geen zin hadden om te koken en nam een schaaltje M&M’s. Weliswaar afgewogen, maar toch. Daarmee ontdekte ik dat het bij mij dus vaak misgaat in de avond. Ter compensatie hield ik me de daarop volgende dagen in en koos voor lichtere maaltijden met weinig suiker en vet. Ik zat direct weer beter in mijn vel en herpakte mezelf. De thee hielp enorm door het hongergevoel te onderdrukken. Ik besloot ook een paar keer aan het eind van de middag een kop te nemen en at daardoor bewuster. Gelukkig bleef de weegschaal hangen op hetzelfde gewicht, dus het had in die zin geen nadelig effect.

Week 7

We waren op vakantie en iedereen die al vaker probeerde af te vallen, weet dat dit meestal niet de gunstigste periode is voor je gewicht. Toch verloor ik wat centimeters. Dat schuif ik even af op het dagelijks zwemmen, fietsen en tennissen in de tuin voor ons huisje. Ik dronk wel consequent elke ochtend Tastea Skintight. In de middag alleen als dat zo uitkwam. Toch voelde ik wel verschil: in de middag kon ik veel lastiger van de zoetigheid afblijven die overal voor handen was. Maar al met al viel het dus mee. En inmiddels weet ik eigenlijk niet beter dan dat ik elke ochtend een glas thee drink op de nuchtere maag, het is fijn om te zien hoe snel je zoiets in je dagelijkse ritme opneemt zonder dat het voelt als vervelende aanpassing.

Week 8

De laatste week alweer. Van het vochtverlies merk ik minder dan in het begin, toen ik voor mijn gevoel elk uur naar de wc moest (sorry, oversharing). Maar het hongergevoel is nog altijd minder wanneer ik drink en aan de centimeter te zien, val ik nog altijd gestaag af. De weegschaal staat zelfs weer op de 75; een getal dat ik nooit meer had gedacht terug te zien na twee zwangerschappen. En in totaal wist ik deze tweede periode nog 8 centimeter te verliezen. Misschien minder spectaculair dan de vorige keer, maar het leverde me wel een taille op van 73 centimeter.

Het eindresultaat van twee maanden Tastea Skintight

Na twee maanden afvallen met ondersteuning van Tastea Skintight ben ik in totaal 6 kilo kwijtgeraakt en ruim 40 centimeter.

Anderen over hun ervaring met Tastea Skintight

Casandra

Kocht na het lezen van mijn blog de package deal.

Op 10 juli ben ik begonnen met het drinken van Tastea Skintight. Niet zozeer om af te vallen, maar om, in combinatie met gezonder eten, beter in mijn vel te zitten. De thee smaakt anders dan de groene thee die ik normaal drink. Ik moest er dus in het begin wel even aan wennen. ‘s Ochtends en ‘s avonds drink ik een grote mok thee en het vermindert echt mijn eetlust. Als ik wil hoef ik tussen het ontbijt en de lunch niet meer te eten. Qua gewicht ben ik niet afgevallen, maar dat is natuurlijk ook niet mijn doel. Het lijkt wél of mijn vel strakker is geworden rond mijn buik en middel. Dat merk ik aan hoe mijn kleding valt. Tevens heb ik minder last van een opgeblazen gevoel. Ik ga dus zeker door met het drinken van Tastea. Het is een onderdeel geworden van mijn dagelijkse routine. 

Mijn moeder

Min of meer noodgedwongen probeerde ze het. Ik vroeg haar de thee te proberen en haar mening te geven. Ook was ik benieuwd hoe zij het onderdrukken van hongergevoel zou ervaren. Kleine nuance: ze probeerde de thee op de dag dat mijn opa onverwacht op de operatietafel belandde. Dus ze at sowieso weinig die dag.

Ik heb het op de verkeerde dag gebruikt, maar was toch anderhalve kilo kwijt. Natuurlijk ook deels doordat ik weinig had gegeten van de thee. Ik vond de thee wel erg smakelijk en merkte – tot aan het bewuste telefoontje – dat het mijn hongergevoel verminderde. Maar ik heb het natuurlijk wel te kort geprobeerd om echt resultaat te zien op de langere termijn.

Miriam

Eerlijk gezegd ben ik nooit zo’n fan van blaadjesthee en hang ik liever gewoon een zakje in mijn kopje heet water. Speciaal voor Tastea ben ik overstag gegaan, want een thee genaamd “bun in the oven” moest gewoon wel bijzonder zijn. Nu drink ik inmiddels dagelijks twee kopjes zwangerschapsthee van Tastea en verheug ik me er stiekem al op zo dadelijk de andere varianten te proberen. Eerst nog maar even genieten van dit drankje speciaal voor het wondertje in mijn buik. 

Ro

Doorgaans is hij vrij kritisch ingesteld, dus ik vond het best spannend wat zijn mening zou zijn over Tastea Skintight. Hij besloot de proef op de som te nemen en dronk een vol glas terwijl hij trek had in zijn ontbijt. Een halfuur later had hij nog niets gegeten. ‘Wil je niet?’ vroeg ik hem. Zijn antwoord?

Sinds ik dat glas heb gedronken, verdween mijn hongergevoel langzaam naar de achtergrond. Ik heb inmiddels helemaal geen trek meer.

Hiermee hoop ik ook de argumenten te kunnen weerleggen van critici die menen dat het verdwijnen van mijn hongergevoel ook een mentale oorzaak zou kunnen hebben (ik wil immers wel fanatiek afvallen). Anderen ervaren hetzelfde.

Oordeel over Tastea Skintight zonder aangepast eetpatroon

Hoewel mijn motivatie niet verdween, at ik – mede door de vakantie – heel anders dan daarvoor. Vaker een wijntje, stokbrood in de avond, heerlijke brownie met slagroomijs en aardbeien als toetje of rijk gevulde lasagne met gesmolten kaas. Kortom, in die zin lette ik dus niet meer zo op mijn eetpatroon. En toch viel ik nog altijd twee kilo af deze maand en verloor dus zo’n 8 centimeter. Ik kreeg naar aanleiding van mijn eerste blog weleens te horen dat het natuurlijk ook te maken had met mijn wil om af te vallen. Natuurlijk staat of valt je poging daarmee. Maar toch weet ik zeker, vooral na die tweede maand, dat Tastea Skintight daadwerkelijk heeft geholpen. Ik durfde eigenlijk niet goed op de weegschaal te gaan staan tijdens het allesbeslissende meetmoment gisterochtend, maar bleek toch weer wat kwijt te zijn. En ik lette echt niet op mijn voeding; at hoogstens minder dan ik voorheen deed.

Wil je ook afvallen met Tastea Skintight?

Voor mij werkte de thee echt als stimulans bij het afvallen. Want anders dan andere theesoorten onderdrukte het mijn hongergevoel echt. Daardoor werd het veel makkelijker mijn voornemen tot afvallen ook daadwerkelijk vol te houden én te ondersteunen met een gezondere voeding. Minder snoepen leidt uiteindelijk weer tot minder trek in snoep. En zo help je jezelf!

Drink jij ook al Tastea Skintight?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Voor dit artikel kreeg ik een blik Tastea Skintight

About Commerciële redactie

Onze commerciële redactie zoekt voor je uit wat je moet weten op het gebied van tof speelgoed, de leukste kledingtrends van het moment en bijvoorbeeld welke bioscoopfilms zeker de moeite waard zijn!

19 thoughts on “Tastea Skintight | Zo raakte ik in twee maanden tijd 6 kilo kwijt

 1. Ik zie deze thee wel eens voorbij komen op Instagram, maar had nooit het idee dat thee echt bij afvallen kon helpen. Ik ben nu wel benieuwd! Ik ben onlangs 3 kilo afgevallen en zou nog eens 3 eraf willen hebben :).

  1. Het helpt mij doordat mijn hongergevoel verdwijnt. Daardoor snack ik niet en ga niet onnodig zitten eten, wat me enorm helpt bij het afvallen (dat was altijd mijn valkuil).

  2. Heel vreemd maar na het blik opgemaakt te hebben ben ik nog geen gram afgevallen helaas,
   Wel jammer ik had het wel gehoopt maar helaas

   1. hoi Monique..ik ben 52….ook ik heb na een andere poging..die paar jaar geleden wel hielp 1o kg eraf…..nu blik thee genomen. Lekker hoor maar ook bij mij ging er niets af.en ik wil maar 3-4 kg..Toch nog blik besteld…maar t blijkt nu hormonaal te zijn..helaas.
    Succes!

  1. Ja ben heel blij! In dit geval vond ik het niet eng, omdat het puur biologische ingrediënten bevat en geen chemische troep, zoals afslankpillen. Scheelt ook dat je verder je eigen eetpatroon behoudt en niet ineens heel weinig gaat eten (zoals met repen of shakes). Dat werkt op de lange termijn vrijwel nooit.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten