Tastea Chai Dubai | Luxe blend met bladgoud

review tastea chai dubai bladgoud

Tastea Chai Dubai is een exclusieve blend met bijzondere ingrediĆ«nten als bladgoud. Ik mocht een blik proberen en vertel je vandaag of het al goud is dat er blinkt šŸ˜‰ 

Wandelend reclamebord voor Tastea

Misschien heb je mijn succesverhaal van Tastea Skintight wel gelezen? Twee maanden verder en zes kilo lichter kon je geen betere promotie bedenken voor een product. Ik ben net een wandelend reclamebord, omdat ik dankzij de thee net dat zetje in de rug kreeg dat ik zo verschrikkelijk nodig had. En voor wie het wil weten: ja, ik weeg nog steeds zes kilo minder dan toen. Iets waar ik nog elke dag heel blij van word.

Maar goed deze blog draait natuurlijk niet om mij of afvallen. Tastea kwam namelijk een tijdje terug met een wel heel bijzondere nieuwe smaak op de markt: Chai Dubai. En die mocht ik proberen! Mijn nieuwsgierigheid was direct gewekt. Naast dadel, zwarte thee Ceylon en groene munt bevat deze variant ook bladgoud.

Bladgoud

Ik hoop hiermee niemand voor het hoofd te stoten, maar ik vond eetbaar bladgoud een beetje iets voor onze culinair onderlegde medemens. Niet voor deze cultuurbarbaar die het jammer vindt dat de gemiddelde Domino’s pizza niet meer vitaminen en mineralen bevat. Toch kon ik het aanbod niet laten liggen, want ik was heel benieuwd. Hoe vaak krijg je nu zomaar 23 karaats bladgoud in je kopje thee?

Tastea Chai Dubai

De geur

Wanneer ik mijn nieuwe blik ruik ik direct het verschil met Skintight. De geur is voller, uitgesprokener. Ergens meen ik een vleugje van onze tandpasta te herkennen (waar ik tijdens mijn laatste zwangerschap vrij verslaafd aan was) – de groene munt. Het bladgoud valt ook meteen op natuurlijk. Weliswaar is dit een geurloos ingrediĆ«nt, maar duidelijk goud. Nieuwsgierig als ik ben, probeer ik het toch ook even vast te pakken. Direct plakt het aan mijn vinger en krijg ik het er nauwelijks nog af, oeps! In elk geval kan ik niet wachten hem te proberen, want de blend lijkt me erg lekker.

De smaak

Ik vind de thee heerlijk vol. Zelf gebruik ik daarom ook niet zo heel veel losse theebladeren, omdat hij dan wat bitter wordt. Maar dit is natuurlijk een kwestie van smaak. De muntsmaak die ik wel rook, proef ik niet zo terug, maar het zoete van de dadel en ietwat bittere van de zwarte thee mengen zich tot een bijzondere smaak. Ik vind hem perfect voor de herfst in elk geval, zeker met een stukje pure chocola (of kruidnootjes).

Hoe lang moet je de thee laten staan?

Persoonlijk ben ik dus niet zo’n fan van het hele bittere. Dus ik doe een schepje thee in de beker, gooi er heet water bij en schenk hem binnen een halve minuut in mijn glas. Dat is erg snel, maar daardoor vind ik de smaak wel het lekkerst. En hij is dan ook gewoon goed gekleurd. Beetje goudachtig glansje zelfs.

Alles dat je moet weten over Tastea Chai Dubai

Ingrediƫnten

125 gram thee: zwarte thee Ceylon, groene munt, dadel, saffloerbladeren, kardemom, gemalen kardemompoeder en 23K eetbaar bladgoud

Let op: kan sporen bevatten van noten, sulfieten, soja en lactose
Bij het blik thee krijg je een certificaat van echtheid van het bladgoud

Over Tastea

Alleen de beste blaadjes komen in jouw Tastea thee terecht: het bedrijf koopt namelijk alleen blaadjes in die manueel zijn geplukt en mengt deze met de lekkerste natuurlijke ingrediƫnten. Chinese kruidengeneeskundigen adviseren daarbij welke combinaties het best uitpakken, om jou te garanderen dat je kopje thee een beleving wordt.

Zou jij ook weleens zo’n thee met bladgoud willen uitproberen?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

11 thoughts on “Tastea Chai Dubai | Luxe blend met bladgoud

  1. Ik was al heel benieuwd naar de nieuwste thee. Ik ben dol op Dubai en zou het puur om de naam alleen al kopen. Tastea is zoveel meer dan thee. Het klinkt heerlijk! Binnenkort aanschaffen voor visite in het nieuwe huis šŸ™‚

  2. Dit klinkt heerlijk, ik drink sowieso bijna niks anders dan thee de hele dag door dus wat afwisseling vind ik altijd fijn. Chai in de herfst/winter is wel echt een van mijn favorieten dus ik ga zeker een kijkje nemen in de shop!

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten