Waarom je meer kan genieten van neefjes en nichtjes

Het is heus niet dat je meer van je neefjes en nichtjes houdt dan van je eigen kinderen. Maar je hebt wel meer ruimte om echt van hen te genieten. In dit artikel zetten we 9 redenen voor je op een rijtje waarom tante zijn zo leujk is!

9 redenen waarom je neefjes en nichtjes makkelijker zijn dan je eigen kinderen

Je geeft ze aan het eind van de dag weer terug

Misschien wel één van de meest gehoorde opmerkingen onder opa’s, oma’s, tantes en ooms. Andermans kinderen lever je aan het eind van de dag weer af bij hun ouders. En of je ze die dag nu gezellig vond of niet, ze zijn dan weer uit je handen. Daardoor heb je per saldo toch meer geduld dan bij je eigen kinderen.

Je persoonlijke belangen zijn minder groot

Natuurlijk wil je dat je neefjes en nichtjes gezond en gelukkig opgroeien. Maar voor jou maakt het allemaal niet zo uit als ze nog een snoepje extra eten of opmerkingen maken die eigenlijk niet kunnen, maar tegelijkertijd hilarisch zijn. Jij kan voluit lachen als ze iets bijdehands zeggen, waar hun ouders zich verbijten en moeten corrigeren. Dat maakt het een stukje relaxter om een dag de kinderen van je broer of zus mee op sleeptouw te nemen.

Vaak ben je uitgeruster dan hun eigen ouders

Zeker wanneer je zelf geen kleine kinderen meer in huis hebt rondlopen: je nachten zijn niet meer onderbroken en je dagritme wordt vaak bepaald door school. Daardoor heb je de energie die nodig is om een klein kind te entertainen, kilometers te maken buiten en urenlang hetzelfde torentje te bouwen.

Je huishouden roept minder hard

Sluit aan op het vorige: als je een dag je neefjes of nichtjes over de vloer hebt dan kan je je focus volledig op hen leggen. Dat gaat wat lastiger als ze permanent bij je wonen, dan is er toch dat huishouden dat hard roept of zijn er wel andere verplichtingen. Nu maak je de dag volledig vrij om te besteden aan hem of haar en dat is veel leuker.

Je hoeft het wiel niet uit te vinden

Als het goed is hebben zijn of haar ouders dat wel gedaan. Bij kleine kinderen krijg je over het algemeen een briefje met duidelijk schema waarop staat wanneer gegeten, gedronken en geslapen wordt. Anders dan zijn eigen ouders heb je dus het wiel niet hoeven uitvinden. Ook weten ze precies wat werkt op welke momenten. Wrijft hij in zijn oogjes dan trek je zijn slaapzak aan en legt hem met een knuffeltje in bed, weigert hij eten dan heeft hij waarschijnlijk dorst en begint ze te gillen dan is ze behoorlijk vermoeid.

Je gaat vaak iets leuks doen

Zeker wanneer je onregelmatig oppast: als je neefjes of nichtjes komen, is dat een feestje. En dan ga je dus ook sneller iets leuks doen! Het voordeel daarvan is dat je automatisch al een leukere dag hebt dan wanneer je met je eigen kinderen in de sleur van alledag maar weer hetzelfde doet. Bovendien heb je met je eigen kinderen minder tijd (en geld) om elke keer iets speciaals te ondernemen.

Ze gedragen zich beter

Spreek je hun moeder, dan hoor je verhalen over ondeugendheid of misschien zelfs wel boze buien. Maar onder jouw dak ruimen ze uit zichzelf op, spreken met twee woorden en durven nog niet goed te proberen wat jij zegt wanneer ze een boterham in de dvd-speler proberen te proppen. Toch best fijn, zeker als ze je eigen kinderen daarin meetrekken!

Neefjes en nichtjes luisteren beter

Vreemde ogen dwingen immers. Met hun eigen moeder gaan ze regelmatig in discussie, maar bij jou thuis voelen ze zich toch minder vrij om zich precies zo te gedragen. Bovendien ben je vaak iets leuks aan het doen, dus hebben ze minder reden tot klagen.

Het doorbreekt het ritme binnen je eigen gezin

Met een neefje of nichtje over de vloer hebben ze een nieuw speelmaatje en dat brengt vaak wat rust.

Gniet jij ook extra als je neefje of nichtje op bezoek is?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Afbeelding, WAYHOME Studio – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven