Susan | Binnen een halfjaar fitter dan ooit

Waarom ik meer wilde sporten

Afleiding nodig

Zo’n drie jaar geleden probeerden mijn vriend en ik zwanger te raken. Het duurde inmiddels een halfjaar en ik raakte er zo door geobsedeerd. Het ging voor mij niet snel genoeg, ik had afleiding nodig. Ik besloot lekker te gaan sporten en meer bezig te zijn met gezonde voeding.

Personal Body Plan

Toen ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met Personal Body Plan. Ik begon gezonder te eten en daarnaast goed en doelgericht te bewegen. En hoppa, binnen 4 weken was ik zwanger. Of het door de verandering in mijn voedingspatroon kwam? Ik weet het niet, maar ik voelde mij wel goed en ik was zwanger!

Tot dat ik 9 weken zwanger was althans, en erg misselijk werd. Ik kon niet meer eten en sporten al helemaal niet meer. Daarom besloot ik vroegtijdig te stoppen met Personal Body Plan: ik kon simpelweg niet meer. Maar gaandeweg voelde ik me weer beter. Na zestien weken misselijk te zijn geweest, verliep de zwangerschap verder prima. Vanaf vijfentwintig weken besloot ik het sporten weer op te pakken en de rest van de zwangerschap en bevalling gingen prima. Sorry, het ging makkelijk. Maar ook ik kreeg alsnog de volle laag.

Na de bevalling: ik had geen sport meer nodig om aan de dagelijkse beweging te komen

Het eerste jaar na de bevalling deed ik helemaal niets aan sport en bewegen. Ik had het geluk dat ik snel weer op mijn oude gewicht zat en uiteindelijk zelfs nog minder woog. Althans, geluk… Ik heb de eerste twaalf weken 24/7 met onze kleine rondgelopen. Hij wilde niet bij zijn vader of iemand anders zijn en niet in zijn eigen bed.

Uiteindelijk bleek hij reflux te hebben. En oh, wat was ik moe: hij viel niet vanzelf in slaap en ik liep uren met hem te wiegen. Op sommige dagen legde ik ruim zeven kilometer af zonder het huis ook maar te verlaten. Om even een beeld te schetsen van hoeveel ik met hem liep. Maar na twaalf weken kon ik niet meer. Hij moest in zijn eigen bed gaan slapen.

Niet meer fit

Met veel bloed, zweet en vooral tranen lukte dit, maar tot een ruim jaar daarna bleven de nachten een ramp. En hoewel ik na dat jaar slanker was dan ooit, voelde ik me totaal niet fit. Niet zo gek ook, met weinig slaap, een baan van 32 uur per week en een sociaal leven dat ik graag op peil wilde houden.

Daarom besloot ik opnieuw te starten met Personal Body Plan. Het gaf me vorige keer veel inzichten én houvast om beter voor mezelf te zorgen. Ik wist zeker dat ik nu ook weer snel beter in mijn vel zou zitten door ermee aan de slag te gaan.

Vragen over het Personal Body Plan

Wat is het precies?

Personal Body Plan gaat om vier verschillende pijlers:

  • Gedrag
  • Voeding
  • Training
  • Herstel

Je krijgt een online coach die je begeleidt bij deze reis naar een fittere, zelfverzekerdere versie van jezelf. Vanwege mijn eigen enthousiasme en resultaten besloot ik onlangs zelf aan de slag te gaan als coach. Ik wil anderen graag helpen om deze doelen ook te bereiken. Juist omdat ik weet hoeveel het voor mij heeft betekend.

Is Personal Body Plan een dieet?

Nee! Het is echt een levensstijl. Je mag zeker nog af en toe iets eten wat misschien minder goed voor je is, maar wel heel lekker – alleen leer je een balans vinden. Zo blijft het leuk. Want wees eerlijk, we hebben allemaal weleens zin in iets ongezonds, toch?

Omdat ik denk dat ik anderen ook online kan helpen met handige tips, zal ik tweewekelijks een blog schrijven voor Lotus Writings. Soms met een fijne aanbieding, zoals hieronder. En heb je vragen? Dan mag je me altijd vrijblijvend mailen!

Het resultaat na 24 weken?

Tja, wie A zegt, moet ook B zeggen vond ik. Daarom ga ik met de billen bloot. Hieronder zie je mijn eigen resultaat van Personal Body Plan na 24 weken:

Exclusieve aanbieding

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan via deze link en je krijgt mij als je coach! Wees er snel bij: op dit moment geldt een fijne aanbieding waarbij je bijna 50% korting krijgt. Je betaalt daardoor vanaf € 17,99 per maand, in plaats van € 34,99.

Vind jij het ook zo lastig om alles in balans te krijgen (en houden)?

Susan werkt als coach bij Personal Body Plan. Ze helpt moeders zoals jij en ik om meer balans te krijgen tussen gezin, werk, voeding en beweging. Meer informatie? Mail voor meer informatie! Voor meer tips en advies kan je Susan natuurlijk ook volgen op Instagram.

Afbeelding, Syda Productions – Shutterstock

About Susan

Susan (33) woont samen met haar vriend en zoon Jaden (2017). Naast haar baan (32 uur per week) als accountmanager in de detachering van Young Professionals op het gebied van Finance en IT is ze inmiddels ook Coach bij Personal Body Plan - een methode waarbij een gezond leefstijl voorop staat. In het dagelijks leven houdt ze echt van gezelligheid, lekker koken en uiteraard sporten. Als moeder die graag werkt en houdt van gezelligheid, weet Susan als geen ander hoe moeilijk het soms is om in die drukte alle ballen omhoog te houden. Ze weet inmiddels echter wel dat het kán! Op Lotus Writings deelt ze daarom handige tips met jullie om ook lekkerder in je vel te zitten mét af en toe een bakje chips.

One thought on “Susan | Binnen een halfjaar fitter dan ooit

  1. Personal body plan heb ik jaren gevolgd op Instagram en ik stond altijd te kijken van de resultaten. Zelf heb ik al jaren moeite met de balans vinden in eten, sporten en vooral het mentale aspect. Ik heb ook wel eens overwogen om aan PBP te beginnen, maar juist als je een verleden hebt met eetstoornissen raden ze je af om het te doen. Dat vind ik wel jammer, maar ik snap het wel. Fijn dat het bij jou zo goed gewerkt heeft!

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten