Geslaagd cadeau: hoe vond June haar surpriseparty?

surpriseparty voor haar tiende

We wilden een origineel cadeau geven aan onze tiener. Dat werd een fotoboek en daarnaast besloot ik een surpriseparty te organiseren. Hoe je dat doet, lees je in het artikel. Maar hoe vond ze het zelf eigenlijk? In deze blog vertel ik je er alles over!

‘Nee!’ riep Ro hardop toen we bij het tankstation stonden. ‘Ik ben olifantje vergeten bij Ravot.’ (even ter info: olifantje is dé Heilige Graal als het gaat om onze peuter Rose; zonder slaapt ze niet). En natuurlijk, dit was allemaal vooropgezet, maar dat wist onze oudste natuurlijk niet. Voor zover zij wist, zouden we naar een feest gaan van een haar nog onbekend neefje. ‘En nu?’ vroeg ze. ‘Hm, het is net zeven uur geweest,’ blikte ik op mijn telefoon, ‘we zouden kunnen kijken of hij nog open is? Joh en als we met zijn vijven zoeken, dan is het zo gebeurd en kunnen we naar die verjaardag toe.’

We reden er snel heen en zagen wat auto’s staan. ‘Gelukkig,’ zei ik opgelucht, ‘we gaan we gewoon kijken of we even mogen zoeken. Ze zullen vast niet moeilijk doen!’ Intussen was ik zenuwachtiger dan ooit, alsof het mijn eigen feest was. Naast ons parkeerde intussen een grote SUV. Eén van haar klasgenoten stapte uit en wilde al bijna komen feliciteren met haar tiende verjaardag, het cadeautje voor zich uit gestoken. Ro sprong snel de auto uit en vertelde hem zachtjes wat de bedoeling was, terwijl ik June probeerde af te leiden. Nerveus lachte ik. ‘Nou, wat een toeval hè,’ ratelde ik. ‘Kom, laten we ook maar uitstappen. Loop jij maar voorop, ik kom eraan!’ Ze keek me bevreemd aan, maar deed toch wat ik van haar vroeg. Achter haar rug trok ik mijn shirt aan en naast me deed Ro zijn overhemd uit (met daaronder zijn eigen shirt trouwens – geen gekke dingen!).

Oma startte de felicitatie toen ons meisje om het hoekje keek en al snel zong iedereen uit volle borst mee. Ze stond aan de grond genageld. Trillend draaide ze zich om en vroeg ons of dit allemaal voor haar was. Ik voelde dat bij mij de emoties onverwacht ook best hoog zaten en het zou natuurlijk su-per-gênant zijn als haar moeder zou gaan huilen waar haar complete klas bij was. We sloegen een arm om haar heen en vertelden dat dit ons grote cadeau was aan haar, van zowel haar vader, Ro als mij. Ze dook in mijn armen en ging even later de gasten één voor één langs. De kinderen, die stonden te trappelen van ongeduld, duwden haar een pakje in handen en renden door naar de trampolines. Zelf ging ze hen niet veel later achterna, dolblij – toen ze eenmaal bekomen was van de schrik natuurlijk.

Vanaf dat moment begon de drukte. Gasten wilden iets aan me vragen of even bijkletsen, bij de keuken stonden taarten en kleine hapjes die geserveerd moesten worden en ik zag al snel hoe de hitte zorgde voor een stormloop op water en limonade. Even was ik bang dat we veel te weinig zouden hebben, maar dat viel mee. En na een poosje werd het rustiger. Ik keek naar de springende kinderen, jongens en meisjes die met rode wangen en plakkende haren snel een cupcake naar binnen propten en weer verder gingen. Ouders die gezellig met elkaar kletsten, familieleden die elkaar tijden niet gesproken hadden en onze peuter die genoot van alle aandacht. De last was van mijn schouders, gelukkig geen geheimen meer, en onze jarige straalde aan alle kanten.

Tegen tien uur was het feest afgelopen. Wat overbleef was een meisje dat zich overweldigd voelde door de liefde en gezelligheid. Ze vertelde hoe ze helemaal niets doorhad tot ze binnenkwam. En hoe haar klasgenoten eindelijk openlijk konden praten over hun grote geheim (wat op zichzelf een wonder is: twintig kinderen in groep 7 die hun mond kunnen houden). Ze was benieuwd naar alle cadeaus, maar voelde zich vooral heel blij.

Onze missie was geslaagd. Tien turbulente jaren werden deze avond beklonken met een onvergetelijk feest voor haar tiende verjaardag.

Dit was de tweede keer dat ik een surpriseparty organiseerde, maar zeker de spannendste. Heb jij weleens een verrassingsfeest geregeld voor iemand? En hoe ging dat?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

5 thoughts on “Geslaagd cadeau: hoe vond June haar surpriseparty?

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten