Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » Sunshine Blogger Award (Nederlands)

Sunshine Blogger Award (Nederlands)

Laatst ontving ik een Sunshine Blogger Award. En hoewel virtueel, ik vind het een eer om te mogen ontvangen. In deze blog lees je mijn antwoorden op de vragen en stel ik zelf ook nieuwe vragen aan mijn 11 genomineerden. 

Sunshine Blogger Award

Eigenlijk kende ik alleen de Liebster Award, maar sinds kort zingt er een nieuwe blogaward rond in blogland. Eentje die bestemd is voor bloggers die anderen inspireren om creatief en positief op te treden in de blogwereld. Afgelopen week nomineerde Sabrina me, van Zebrazonderstrepen.be. Echt heel lief en een supermooi compliment. Vandaag beantwoord ik de vragen die ze me stelde, deel ik zelf nieuwe nominaties uit en bedenk ook elf vragen voor mijn genomineerden. Lees je mee?

Sunshine Blogger Award: Q&A

Waarom blog je?

Ik vind het heerlijk om te schrijven en daar zoveel mogelijk mee bezig te zijn. Het liefst over ons gezin, maar ook andere dingen die me opvallen. Het is fijn om interactie te hebben met je lezers en te horen hoe zij ergens over denken. Soms laat iemand me de zaken anders bekijken of geven ze een gouden tip die later weer van pas komt. Ik denk namelijk dat je alleen maar verder komt als ouders door met elkaar samen te werken. Daarvoor is mijn blog een heel fijn medium.

Hoe kan je het volhouden?

Eigenlijk kost het weinig moeite. Natuurlijk heb ik regelmatig mijn momenten van twijfel: vinden mensen het wel leuk me te lezen, doe ik het goed, wat kan er beter, heb ik niet het hele spectrum aan ouderschapsblogs uitgehold? Maar dan komt er weer nieuwe inspiratie voorbij en kan ik er weer tegenaan. Ik haal er gewoonweg zoveel plezier uit! Van contact met lezers tot persreisjes, evenementen tot reviews en winacties… Dat maakt bloggen het allerleukste werk dat er is.

Wat is de grootste voldoening die je uit je blog hebt gehaald?

De waardering als iemand zegt zich in je verhaal te herkennen. Dat is voor mij nog altijd de grootste voldoening die je kan krijgen. Of die vrouw die net als jij last kreeg van haar koperspiraal en met je durft te delen hoe zij ermee omging. Het meisje dat iets heftigs meemaakte en dat aan je mailt, waarop jij haar kan helpen… Ja, dat zijn echt heel waardevolle momenten.

Welke topics spreken je lezers het meeste aan?

Goede vraag. Ik weet het niet zo goed. Volgens mij herkenbare verhalen? Als je dit leest en je wil met me delen welke blogs jij het liefst leest, graag!

Wanneer blog jij?

Ik heb echt vaste momenten: donderdag tot en met maandag, afgewisseld met mijn freelance opdrachten. Daarbij moet ik wel zoveel bezig zijn met bloggen, anders zou ik niet twee artikelen per dag kunnen publiceren.

Kennen jouw lezers de dame achter de blog?

Ja, dat denk ik wel. Het voordeel van schrijven is dat je met creativiteit de werkelijkheid nog weleens lekker kan aandikken of mooier maken. Neem mijn te laat komen als voorbeeld: gruwelijk irritant als je ermee te maken krijgt, maar hilarisch als je dat een beetje leuk weet te verpakken in een blog. Desalniettemin is Lotus Writings wel een afspiegeling van wie ik ben: rommelig, liefdevol, nieuwsgierig en een tikkie eigenwijs (literaire verbloeming).

Wat hoop je dat nog op je pad komt?

Meer mogelijkheden om te professionaliseren en nog meer leuke samenwerkingen. Ik ben enorm dankbaar voor wat ik nu kan en mag doen, dus hoop op dit pad te mogen doorwandelen.

Heb je dromen?

Absoluut! Ik droom ervan zoveel geld met mijn blog te verdienen dat ik het technische deel kan overdragen aan iemand anders, dat ik nog beter leer fotograferen en schrijven en dat we met het gezin mogen testen hoe dat ene kindvriendelijke resort op Gran Canaria nu eigenlijk is 😉 In dromen mag alles toch? 

Ben je een ochtend mens of avond mens?

Zonder twijfel een avondmens. Maar met de kanttekening dat ik tegenwoordig elke ochtend om 6 uur ‘s ochtends op sta om te kunnen werken. Onnatuurlijk vrolijk.

Vertel een diep geheim

Als je een geheim vertelt is het geen geheim meer toch? 😉
Maar als ik dan iets moet zeggen wat bijna niemand van me weet – behalve de dames met wie ik wegging naar Zuid-Limburg – is dat ik kan gabberen. Op de maat, hardcore en ouderwets hakken. En hoewel ik in mijn jonge jaren dus geen gabber was, is dit één van mijn favoriete nummers (vooral in de file):

Voorwaarden van de Sunshine Blogger Award

 1. Bedank de blogger die jou genomineerd heeft voor de Sunshine Blogger Award en voorzie een link naar zijn / haar blog.
 2. Beantwoord 11 vragen die de blogger jou stelt.
 3. Nomineer zelf 11 nieuwe bloggers om de award te ontvangen en stel ze 11 vragen.
 4. Som de regels op en plaats het logo van de Sunshine Blogger Award in je post op je blog.

Mijn nominaties voor de Sunshine Blogger Award

 1. Kimberly (Beebsandmoms)
 2. Sandra (Mamaplaneet)
 3. Cassandra (Momambition)
 4. Miriam (Meervanmir)
 5. Fleur (Mamasliefste)
 6. Nicole (Meisje-Eigenwijsje)
 7. Marguerita (Marstyle)
 8. Joyce (Mamakletst)
 9. Charlotte (Aukjeswereld)
 10. Gera (Huismama)
 11. Rory (40envoorheteerstmama)

Mijn vragen voor de Sunshine Blogger Award

 1. Wat is je grootste guilty pleasure?
 2. Welke drie vakantielanden zou iedereen moeten bezoeken?
 3. Welke muziek luister je het liefst als je in de file staat?
 4. Wat is je favoriete ontbijt?
 5. Wat vind je het leukst aan ouder worden?
 6. Op welke blog(s) ben je het meest trots?
 7. Welke drie dingen vind je het irritantst?
 8. Wat is het leukste grapje dat je kind afgelopen week maakte?
 9. Waarop ben je het meest trots in je leven?
 10. Beschrijf je favoriete dag
 11. Wat is jouw gouden tip voor beginnende bloggers?

Terugkomend op vraag 4: welke onderwerpen lees jij het liefst terug op Lotus Writings?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

4 gedachten over “Sunshine Blogger Award (Nederlands)

 1. Bedankt voor de nominatie, ik ben gek op je lees mee rubriek, maar lees ook veel andere blogs omdat je altijd leuke onderwerpen behandeld en het lekker wegleest:-)

 2. Dat resort op Gran Canaria moet altijd met twee gezinnen / bloggers getest worden toch? ? Haha thanks voor de nominatie! Ik ga ermee aan de slag! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten