Suncare SPF 30

Suncare SPF 30 van Dr. Leenarts | Zacht voor de gevoelige huid

Alle ouders zullen het met me eens zijn dat je kind de beste verzorging verdient. Zeker in de zon. En als je me vaker leest dan weet je waarschijnlijk ook dat we inmiddels heel blij worden van de producten van Dr. Leenarts – zeker omdat Rose zo’n gevoelige huid heeft. Toen ik las over de nieuwe zonnebrand, wist ik: die móet ik hebben! En we hadden geluk: we kregen een pakketje met Suncare SPF 30 voor onszelf én jou! Wat je daarvoor moet doen?

DEZE WINACTIE IS INMIDDELS AFGELOPEN. DE WINNAAR(S) HEBBEN HUN PRIJS ONTVANGEN.

Suncare SPF 30

Suncare SPF 30

Waarom geen SPF 50?

Het eerste dat me opviel aan deze zonnebrandcrème was de SPF. En daar blijkt een heel logische verklaring voor te zijn. De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie adviseert factor 30, omdat de bescherming nagenoeg gelijk is aan factor 50 (respectievelijk 97% en 98%). Maar wanneer mensen zich insmeren met die laatste, zijn ze ook vaak geneigd langer te blijven liggen in de zon, zo las ik in het persbericht. En tja, daar zit wel wat in. Ik ben ook vaak geneigd me niet opnieuw in te smeren als ik factor 50 heb gebruikt.

Geschikt voor de gevoelige huid

Zoals je van de producten van Dr. Leenarts kan verwachten, is deze Suncare SPF 30 zeer geschikt voor de gevoelige huid. Het is dan ook de eerste zonbescherming in Nederland met een erkenning van het huidfonds. Omdat de ingrediënten geen onnodige toevoegingen bevatten, zoals parfum en parabenen, draagt deze zonnebrandcrème het Huid Allergie Kenmerk. De crème is daardoor niet alleen zeer geschikt voor kinderen, maar ook voor mensen met een (eczeem)gevoelige huid.

Verkrijgbaar in drie formaten

Deze fijne Suncare SPF 30 is verkrijgbaar in drie varianten:

 1. Probeerverpakking 15 ml. – € 2,25
 2. Miniverpakking voor in je handtas 30 ml. – € 5,25
 3. Tube 150 ml. – € 14,95

Onze ervaring

Helaas hebben we deze lente nog niet heel vaak kunnen uitproberen welk effect de Suncare SPF 30 had, maar ik ben in elk geval al heel positief! Allereerst smeert het snel en gelijkmatig uit. Dit product laat daardoor geen witte waas achter, zoals andere crèmes vaak wel doen. Je huid gaat er mooi van glanzen. De zonnebrandcrème bevat geen parfum bevat, dus hij ruikt na opsmeren heel neutraal. En net als alle andere producten die we hier hebben, zoals de Bad & Douche Olie, voedt ook deze zonnebrandcrème van Dr. Leenarts Rose’ huid. Na gebruik zie je gewoon verschil. Andere crèmes of olies geven toch vaak een vervelende reactie en maken haar huid ruwer, deze houdt hem soepel.

Suncare SPF 30
Om je een idee te geven van de structuur van deze zonnebrandcrème

Waar koop je deze zonnebrandcrème?

De producten van Dr. Leenarts zijn exclusief te koop bij Etos, apotheken en natuurlijk op de website zelf. Mocht je kindje nu net als Rose last hebben van een gevoelige huid, dan is de Bad & Douche Olie een heel fijne aanvulling op de zonnebrandcrème, net als de Droge Huid Zalf.

Dit is geen medisch advies, maar gebaseerd op onze eigen, prettige ervaring met verschillende producten van Dr. Leenarts.

Dr. Leenarts

Marjolein Leenarts is dermatoloog in het Rode Kruis Ziekenhuis/ Brandwondencentrum in Beverwijk. Haar missie: huidverzorging met enkel werkzame ingrediënten, zonder onnodige toevoegingen. De lijn is voor de dagelijkse verzorging van de huid, maar ook voor eenvoudige huidproblemen zoals een droge huid bij eczeem, berg of luieruitslag. De producten van Drs Leenarts zijn geschikt voor alle huidtypen, jong en oud en zeker ook voor de meeste gevoelige huidjes, aangezien de formuleringen geen ingrediënten bevatten zoals parfum of andere stoffen waarvoor je een allergie kunt ontwikkelen. De kwaliteit van de producten wordt dan ook onderschreven door het Huidfonds met het Huid Allergie Keurmerk.

Naast betrouwbare producten deelt Marjolein Leenarts op www.drleenarts.com haar kennis over de huid en huidverzorging en schreef zij het ‘Handboek over de huid 0-4 jaar’.

(Bron: persbericht)

Suncare SPF 30

Winactie: GESLOTEN

Zoals je al kon lezen mag ik één van jullie heel blij maken met een pakketje van deze zonnebrandcrème: een tube met 30 ml. en één met 150. Wat je daarvoor moet doen?

 1. Like de Facebookpagina van Dr. Leenarts en van Lotus Writings (als je dat nog niet deed natuurlijk)
 2. Laat in een reactie op Facebook en/of hieronder achter waarom je graag meedoet (inclusief een geldig e-mailadres).
 3. Optioneel: tag een vriend(in) op Facebook die ook graag smeert met Dr. Leenarts Suncare SPF 30 en deel het bericht.
Veel succes!

Deze blog bevat producten die we toegezonden kregen van Dr. Leenarts. De review bevat mijn eerlijke mening en ervaring met deze zonnebrandcrème met SPF 30

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

29 Replies to “Suncare SPF 30 van Dr. Leenarts | Zacht voor de gevoelige huid

 1. Zelf nog geen ervaring met producten van Dr. Leenarts, maar ik heb wel vriendinnen die er erg tevreden van zijn. En dat maakt mij dan weer erg benieuwd, en daarom doe ik graag mee.

 2. Ik doe graag mee! Elk moment kan ons kleintje geboren worden en dit lijken mij erg fijne producten om te gebruiken!

 3. Ik zou supergraag mee willen loten voor het gevoelige huidje van mijn babydochter, maar ik heb geen Facebook 🙁

 4. Als mama van vier kids smeer ik wat af! En heb er kids bij zitten doe zo’n bleke huid hebben. Dan is zo’n actie als deze echt geweldig fijn! Ik doe graag mee

  1. Onze dochter heeft dat ook. De zonnebrand en andere producten zijn erg prettig. Heb je de bad en douche olie ook al eens geprobeerd? En de droge huid zalf? Zijn hele fijne spullen.

 5. We hebben net de zalf voor de droge huid gekocht. Die bevalt goed, de eczeem bij onze kleine wordt al minder. Graag proberen we ook de zonnebrand uit.

 6. We hebben net de zalf voor de droge huid in huis. Bevalt tot nu toe goed, de eczeem van onze kleine wordt al minder. Zou graag de zonnebrand uitproberen!

 7. Ik kijk al uit naar het moment dat we weer mogen beginnen smeren! De zon mag wel eens gaan komen zeg! 😉
  Zien er alleszins fijne producten uit! 🙂 Ik moet toch steeds een beetje opletten, want ik heb een hele lichte huid die snel verbrandt (en helemaal niet bruint)… 😉

 8. De producten van Dr. Leenarts schijnen erg goed te zijn, dat hoor ik tenminste veel om mij heen. Dan wordt het toch eens tijd om het zelf te ervaren en enthousiast te worden. Doe graag mee, ben benieuwd! Volgend op Bloglovin (loved) en gedeeld via G+.

 9. Ik gebruik voor ons eigenlijk altijd factor 50. Handig om te weten dat 30 eigenlijk ook prima is. Dit merk kende ik nog niet. Momenteel heb ik zonnebrand special voor tijdens de zwangerschap maar misschien een goede tip om voor de kinderen aan te schaffen

 10. Jaren helemaal niets gesmeerd qua zonnebrand. Ik denk dat ik redelijk beschermd ben via gezonde voeding. Maar ik heb me toch bedacht dat ik het wel weer ga doen. (Inmiddels een en ander gelezen omtrent aantasting DNA.) Niet dagelijks en zeker niet met een regulier product. Dit te winnen product lijkt me wel oké.

  1. Ja dit is echt heel fijn. Er zitten geen onnodige toevoegingen in en ik denk, zeker als je al zo bewust bezig bent, dat je hiermee je huid goed kunt beschermen tegen schadelijke straling. Ik zet je op de lijst!

 11. Ik doe graag mee omdat ik opzoek ben naar een goed merk zonnebrandcrème zonder rotzooI. Ik zag dat Dr Leenaarts nieuw is en wil deze erg graag uitproberen. Voor mezelf maar ook voor een aantal gevoelige huidjes hier. Op fb heb ik de berichten geliked met de naam Mini On.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge