Zo verwijder je overtollige Sudocrem van een kinderhuid

Sudocrem is multifunctioneel

Rose heeft een erg gevoelige huid. Daarom smeren we hem, zeker tijdens deze koude dagen, goed in met een vettige crème. Maar dat blijkt niet altijd genoeg. Haar huid ging laatst een beetje kapot en om te voorkomen dat het erger werd, bedacht ik dat Sudocrem weleens de oplossing zou kunnen zijn. Goede gok: de huid genas sneller en de dikke crème voorkwam jeuk. (Overigens hebben we direct een doktersafspraak gemaakt, maar we moesten iets!) Na gebruik zette ik de pot naast me neer en richt mijn aandacht weer op May, die lekker lag te sabbelen op een knisperboekje.

ALARM!

Serieus? De pot naast je neerzetten?

Ja, dat denk ik nu ook. De oplettende ouder die dit las, voelde waarschijnlijk wel gelijk de intuïtieve neiging om me te waarschuwen. Want Sudocrem even naast je neerzetten? Op grijpafstand voor een dreumes? Ik weet niet of jullie het filmpje van Solomon weleens hebben gezien (zo niet: zie hieronder), maar daarin krijg je duidelijk te zien hoeveel schade één potje kan aanrichten. Dat is niet mis, kan ik je vertellen. Hoe die vader reageert trouwens ook niet: bizar hoeveel zelfbeheersing een volwassen man kan hebben, maar dat is een ander verhaal.

Lees ook: Nivea verwijderen van een kinderhuid

Ik speel nietsvermoedend door

En dat ziet Rose. Ik speel kiekeboe met May en blik gelukzalig naar onze dreumes om te zien of zij ook doorheeft hoe fantastisch we het wel niet doen vandaag… Oeps!

Van haar pols tot haar elleboog: alles zit onder een dikke, witte laag Sudocrem. Het inmiddels lege potje ligt verloren op tafel, omringd met allemaal vage vlekken en vieze klodders. Trots kijkt ze me aan, veegt haar handen af aan haar nieuwe, gebloemde jumpsuit en ze wil eigenlijk wel weer verder gaan spelen.

Sudocrem

‘SHIT!’

Excuus, ik heb niet zoveel zelfbeheersing als Solomons vader. Maar hoe gaan we dit hardnekkige goedje eraf krijgen (wetend dat je het op de luieruitslag al nauwelijks uitgesmeerd krijgt)? Ik leg May met een zwaai op het speelkleed en neem Rose mee naar de keuken. Met een vochtige handdoek begin ik verwoed te boenen. Wat een opluchting! Het gaat er verbazingwekkend gemakkelijk vanaf, ook van haar kleding. Een les heb ik wel geleerd (en geef ik jullie graag mee): leg nooit je Sudocrem binnen handbereik!

Hebben jullie weleens zoiets meegemaakt met Sudocrem?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

6 thoughts on “Zo verwijder je overtollige Sudocrem van een kinderhuid

 1. Super filmpje. Ik heb dit ook al verschillende keren meegemaakt. Dochtertje krijgt ook snel uitslag waarbij de sudocreme redding brengt en maar al te graag gaat ze zelf aan de slag met de pot als mama even niet kijkt. Het moeilijkste vind ik om het uit haar haren te krijgen.

  1. O dat lijkt me inderdaad een ramp ja, hoe doe je dat? (voor het geval het hier ook een keer gebeurt, en die kans lijkt me best groot haha)

   1. Ik gebruikte eerst keukenpapier om de grootste hoeveelheid er uit te halen en daarna heb ik haar haren 2 maal moeten wassen met vrij veel shampoo vooraleer alles weg was. De hond is ook al slachtoffer geweest maar de meubels zijn tot nu toe redelijk gespaard gebleven. Inotiol, een gelijkaardige zalf, is wel nog erger dan sudocreme maar soms ook effectiever. Vraag me echt af of die man zijn TV ooit proper gekregen heeft.

    1. Wat een werk! En arme hond 🙂
     Die andere crème ken ik zelf niet (zo te horen misschien maar beter, met die dochter van ons haha)

     En idd ik vraag het me ook af hoor, bewonderenswaardig hoe kalm hij blijft..

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten