Zo verwijder je Sudocrem van een kinderhuid

sudocrem verwijderen van je huid

Als het gaat om luieruitslag is Sudocrem je grootste vriend ter wereld. Maar dat gevoel verdwijnt even wanneer je dochter zich op een onbewaakt ogenblik vol smeert met dit hardnekkige goedje! Wat kun je doen om Sudocrem van je huid te verwijderen?

Sudocrem bij luieruitslag

In tegenstelling tot onze huid, kan die van een baby zich de eerste vier levensjaren nog niet altijd goed beschermen tegen invloeden van buitenaf. Luieruitslag ontstaat daarom bijvoorbeeld wanneer de huid langdurig in aanraking komt met urine en/of ontlasting. Ook tijdens het doorkomen van de tandjes, start met flesvoeding of de eerste keren vast voedsel komt dit verschijnsel voor.

(Bron)

Kortom, je ontkomt er niet aan. Daarnaast had één van onze dochters op een gegeven moment last van een gevoelige, kapotte huid door de kou. We smeerden haar in eerste instantie in met bodylotion, maar dat bleek niet voldoende. Om erger te voorkomen, pakte ik die dag Sudocrem. Een goede gok trouwens: het hielp – al maakten we natuurlijk ook meteen een afspraak bij de huisarts. Na gebruik zette ik de pot naast me neer en ging verder met wat ik aan het doen was.

Onze dochter smeerde zich in met Sudocrem

Tja, inmiddels weet ik ook dat je nooit een pot Sudocrem moet neerzetten in het bijzijn van een dreumes haha. Maar op dat moment had ik er echt even geen erg in. Ik weet trouwens niet of je het filmpje van Solomon weleens hebben gezien (zo niet: zie hieronder), maar ik was dus allang blij dat ons dat niet overkwam!

Iets met een ezel… Een tijd later overkwam het ons opnieuw. Op Lotus Writings vind je dus ook dit handige artikel met tips om Nivea te verwijderen van een kinderhuid

Niet veel later ziet haar huid wit

Ik speel kiekeboe met onze baby en blik gelukzalig naar onze dreumes om te zien of zij ook doorheeft hoe fantastisch we het wel niet doen vandaag… Oeps!

Van haar pols tot haar elleboog: alles zit onder een dikke, witte laag Sudocrem. Het inmiddels lege potje ligt verloren op tafel, omringd met allemaal vage vlekken en vieze klodders. Trots kijkt ze me aan, veegt haar handen af aan haar nieuwe, gebloemde jumpsuit en ze wil eigenlijk wel weer verder gaan spelen.

Sudocrem

Hoe moet je Sudocrem van je huid verwijderen?

Ik blijf achter met één vraag: hoe gaan we dit hardnekkige goedje eraf krijgen (wetend dat je het op de luieruitslag al nauwelijks uitgesmeerd krijgt)? Ik leg May met een zwaai op het speelkleed en neem Rose mee naar de keuken.

De oplossing: warm water

Op de gok pak ik een handdoek, maak hem nat met handwarm water en begin rustig te wrijven. Gelukkig! Het gaat er af. Ook haar kleding laat zich gelukkig weer goed schoon krijgen. Maar deze les heb ik in elk geval geleerd: leg nooit je Sudocrem binnen handbereik van een ondernemende éénjarige. En als je het wel doet, houd dan een handdoek met warm water binnen handbereik!

Heb je aanvullende tips voor het verwijderen van Sudocrem?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

6 thoughts on “Zo verwijder je Sudocrem van een kinderhuid

 1. Super filmpje. Ik heb dit ook al verschillende keren meegemaakt. Dochtertje krijgt ook snel uitslag waarbij de sudocreme redding brengt en maar al te graag gaat ze zelf aan de slag met de pot als mama even niet kijkt. Het moeilijkste vind ik om het uit haar haren te krijgen.

  1. O dat lijkt me inderdaad een ramp ja, hoe doe je dat? (voor het geval het hier ook een keer gebeurt, en die kans lijkt me best groot haha)

   1. Ik gebruikte eerst keukenpapier om de grootste hoeveelheid er uit te halen en daarna heb ik haar haren 2 maal moeten wassen met vrij veel shampoo vooraleer alles weg was. De hond is ook al slachtoffer geweest maar de meubels zijn tot nu toe redelijk gespaard gebleven. Inotiol, een gelijkaardige zalf, is wel nog erger dan sudocreme maar soms ook effectiever. Vraag me echt af of die man zijn TV ooit proper gekregen heeft.

    1. Wat een werk! En arme hond 🙂
     Die andere crème ken ik zelf niet (zo te horen misschien maar beter, met die dochter van ons haha)

     En idd ik vraag het me ook af hoor, bewonderenswaardig hoe kalm hij blijft..

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit: