strakke moderne uitstraling in je huis tips

Hoe zorg je voor een strakke en moderne look in huis?

Houd je van een strakke en moderne styling in je woning? Of het nu in de woonkamer, badkamer, kinderkamer of slaapkamer is: deze look kun je eigenlijk overal terug laten komen. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet hoe je de styling aan kunt pakken. In deze blog vind je verschillende tips: zó zorg je voor een modern en strak interieur.

Juiste afwerking van de oppervlakten

Of de moderne styling alleen aankomt op de meubels en accessoires in je woning? Zeker niet! Er is meer om aan te denken. Let namelijk ook op een passende afwerking van de oppervlakten. Denk aan een moderne vloer in je woning, van bijvoorbeeld antraciet vloertegels of stoer beton. Daar raak je niet op uitgekeken! Neem ook meteen de muren mee. Met Sikkens verf geef je je woning een mooie upgrade. Er zijn natuurlijk een heleboel verfsoorten om uit te kiezen. Bij een modern interieur past een matte afwerking perfect. Kies Sikkens Alphacryl Pure Mat SF voor gladde muren en plafonds. Deze verf kent een extreem matte afwerking, die voorkomt dat er glans op de muur ontstaat als er licht op schijnt. Dat zorgt voor een strakke look!

Minimalistische meubels

Met de juiste keuzes wat betreft de meubels in huis, ga je ook zeker voor een moderne styling. Kies voor minimalistische meubels: hoe minder poespas, hoe beter. Dat sluit namelijk goed aan op de strakke look. Je kunt hierbij denken aan meubels met eenvoudig kleurgebruik. Bruin, grijs, zwart, wit, beige of zand zijn voorbeelden die in dit straatje passen. De designs mogen zijn gebaseerd op eenvoud. Juist die simpliciteit straalt kracht uit! Je kunt dus bijvoorbeeld beter niet kiezen voor opvallende armleuningen of drukke onderstellen. Verder kennen zwevende meubels een strakke styling: denk aan het nachtkastje of het tv-meubel! Zo maak je elegante keuzes die bij deze woonstijl passen.

strakke moderne look huis tips

Details van metaal

Welke materiaalsoort zich uitstekend leent voor een strak interieur? Dat is metaal! Laat dan ook metalen details terugkomen in je woning. Dit kan in de vorm van meubels zijn, zoals een bijzettafel van metaal. Verder zijn wandplanken met een metalen afwerking een geliefde keuze, waar je mooie decoratiestukken op kunt plaatsen. Heb je een wat grotere verbouwing voor ogen? Denk dan aan een deur met staal en glas: dé woontrend voor een strak interieur!

Decoratie in huis

Misschien vraag je je af: past er decoratie in een strak interieur? Je kunt zeker accessoires terug laten komen. Wel is het slim om dit tot een minimum te beperken: het past niet goed in een strak interieur om het huis vol te zetten met details. Wijs daarom een vaste plek aan voor je favoriete accessoires. Zet ze bijvoorbeeld op een wandplank, waar we het hierboven al over hadden. Zo is er altijd iets tofs om tegenaan te kijken!

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Hoe zorg je voor een strakke en moderne look in huis?”

  1. De afwerking van je interieur heeft een groot effect op de algehele stijl en look van je huis. Toen we ons huis net kochten waren de muren ook erg oneffen. Nadat we hadden geverfd zag het er veel beter uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *