Stoppen met snacken | Na twee maanden: -6 kilo

Stoppen Met Snacken Challenge

Nieuwe maand, dus tijd voor een update. Hoe gaat het nu, na twee maanden niet snacken? In de titel lees je al dat ik in totaal zes kilo kwijt ben. Tijd om mezelf te trakteren met iets moois! 

Twee maanden geen snacks

Twee maanden zonder snacken begint eindelijk echt zijn vruchten af te werpen. Nog vier kilo en ik bereik mijn streefgewicht. Het tempo hoeft niet meer zo snel wat mij betreft, maar ik weet in elk geval zeker dat we hier nog even mee doorgaan. Eigenlijk bevalt het wel. Sterker nog, inmiddels word ik zelfs een beetje misselijk als ik te veel chocola eet of iets zoets. Ik, voormalig Koningin van de Snacks… Ja, er is dus hoop. Voor iedereen.

Zwakke momenten

Dat ik zo jubel, betekent natuurlijk niet dat het allemaal van een leien dakje ging. In tegendeel zelfs. Afgelopen twee maanden ervoer ik voor het eerst weer hoe het voelt om écht trek te hebben. En merkte ik bovendien hoe schrikbarend vaak ik iets te snacken nam. Gênant gewoon. Een handje M&M’s was in de loop van de tijd een bakje geworden, ik smulde lustig van het cakebeslag en een halve reep chocola eerder regel dan uitzondering. Dus wat dat betreft was het heel verstandig om beter te gaan eten.

Eigenlijk heb ik in de afgelopen maanden maar één echt zwak moment gehad: op Ro zijn verjaardag ging ik me te buiten aan het toetjesbuffet. Daar staat wel tegenover dat ik minder van mijn hoofdmenu at en stopte toen ik vol zat. Ik wil maar zeggen, toch een kleine verbetering ten opzichte van hoe het was!

Jezelf belonen

Eigenlijk was ik niet zo’n heel groot voorstander van jezelf belonen na het behalen van gewichtsverlies. Vond het in eerste instantie ook een beetje onzin: mijn gezondere lichaam is al een beloning op zich. Toch?

Nieuwe schoenen

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Toen ik van Sacha Shoes een nieuw paar mocht uitkiezen, twijfelde ik een tijd. Wilde ik niet liever stoere bikerboots kopen? Lekker praktisch: ik durf te wedden dat je daar geen blaren van krijgt én je kan er snel op rennen wanneer de kinderen iets ondeugends doen. Ongemerkt gleed ik alweer weg in mijn tegenwoordige, praktische moeke-houding – met studs, dat dan weer wel. Maar toch. Toen besefte ik dat ik dit helemaal niet meer wil. Ik ben nota bene degene die altijd roept dat je naast moeder ook nog gewoon ‘de vrouw van’ bent en Merel in plaats van alleen maar mama.

Living on the edge 😉

Ik besloot mijn gedachten in een vlaag van moederlijke rebellie overboord te gooien en te gaan voor het paar prachtige hoge laarzen waar ik eigenlijk direct verliefd op was geworden. Cognackleurig, hoge hak en vrouwelijk. Voor ik opnieuw kon gaan twijfelen, bestelde ik ze en deed een klein happy dance-je. Daarna sloeg de twijfel toe (waarschijnlijk omdat ik niet meer zo gewend ben iets voor mezelf te halen waar ik écht blij van word), maar het was gelukkig al te laat. De schoenen waren al onderweg.

Voormalig overgewicht

Het grote nadeel van te zwaar zijn is natuurlijk dat je heel lang in dat gewicht blijft hangen. Althans… Fysiek verdwijnt het wel, maar in gedachten duurt het iets langer om te zien en erkennen dat je daadwerkelijk gewicht kwijt bent. Ik voelde me ineens onzeker: wat als de laarzen te strak zouden zitten om mijn kuiten? Gelukkig bleek dat ongegrond, want ze zitten prima. Al wist ik dat eigenlijk al: op de website kon je al lezen welke afmetingen de schoen heeft. En het geeft me echt dat vrouwelijke gevoel waar ik zo’n behoefte aan had. Toch goed om jezelf af en toe te belonen #notetoself.

Foto credits voor May 😉

Bambi op het ijs

Kijk, je mag jezelf dan wel heel vrouwelijk voelen, maar ik moet toch even eerlijk zijn. Ik neem je mee naar het restaurant waar ik nog net niet ondersteboven aan de chocoladefontein hing. De vloer was daar van natuursteen. Spekglad. Mijn dappere pogingen om vrouwelijk, heupwiegend door het restaurant te bewegen veranderden daardoor in een mooie show van Bambi op het ijs. Bijna zielig dus. Maar goed, verder voelt het fijn om weer wat vrouwelijkheid te hebben gevonden. En aan Ro’s blik te zien, is hij het daar helemaal mee eens.

Hoe vaak koop jij nieuwe schoenen? En ‘beloon’ jij jezelf met een mijlpaal?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Lees hier hoe het ons verging in maart!

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

14 thoughts on “Stoppen met snacken | Na twee maanden: -6 kilo

 1. O wat goed zeg, 6 kilo er af! Bij mij mogen er ook wel weer zo een 4 a 5 af. Gewoon puur omdat ik me dan ook weer wat lekkerder voel. Bij een mijlpaal koop ik vaak ook schoenen of kleding voor mezelf. ik kan daar zo van genieten.

 2. Haha, leuk artikel, moest erg lachen om je Bambiophetijs-omschrijving. En hey, knap gedaan ook, toch 6 kilo kwijt! Ik ben wel van het belonen, maar dan met eten, haha. Doe het niet goed.

 3. Ik ben meestal niet bezig met het halen van doelen, omdat ik ze niet stel. Dan kan ik mezelf dus ook niet belonen ; ) Dat is wel een nadeel besef ik nu!

  Mooie laarzen heb je gekocht! En echt verdiend.

 4. Wat grappig, we lopen precies gelijk! Ik ben ook twee maanden gestopt met snacken en ook 6 kilo kwijt nu! 🙂 Voelt zo goed!! Nu door naar de -10! 🙂

 5. Vroeger kocht ik bijna elke maand wel een paar schoenen. Inmiddels heb ik er dus een hele hoop en koop ik nog maar eens per halfjaar een paar schoenen en doe ik dan ook gelijk een ander paar schoenen weg. Ik beloon mezelf wel als ik een mijlpaal heb gehaald, want het is belangrijk om je successen te vieren. Voor mij is dat bijvoorbeeld nieuwe sportkleding als ik ben afgevallen. Of nieuwe spullen voor op de motor. Een mooi oogschaduwtje enz.

  1. Dat is wel een goede manier inderdaad, één paar eruit en een ander erin. Heb ooit mijn complete voorraad in de kledingbak gegooid, dus had niet veel meer 🙂
   En ik merkte inderdaad dat het goed is jezelf te belonen met een mijlpaal.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten