30dayblogchallengeNL 23 | Een kijkje in de koelkast…

In de maand september verschijnt dagelijks een blog, omdat ik meedoe aan de #30dayblogchallengeNL. Deze veelzijdige lijst is bedacht door Maris van HareMaristeit.nl. Vandaag: de inhoud van onze koelkast. 

MTV Cribs

Ik vond het altijd fascinerend dat beroemdheden lege koelkasten hadden. Of nog erger: eentje vol frisdrank. Misschien ergens wel logisch, maar zoveel geld en nergens fatsoenlijke stukken fruit? Of aangebroken flessen met marinade, broodbeleg of voor mijn part een rol croissants? Het leek me zonde om zo’n fantastisch huis te hebben, maar er niet van te kunnen genieten.

Verliefd op mijn koelkast

De oudste en ik gingen weer op onszelf wonen en kregen van mijn ouders onder andere een koelkast cadeau. Ik wist niet dat het mogelijk was, maar zodra ik mijn huidige koelkast zag, was ik op slag verliefd. Of in elk geval heel enthousiast, hoewel dat minder leuk klinkt. Veel ruimte en zelfs vier (!) laatjes voor groenten en fruit! Nog steeds ben ik echt heel blij dat ik deze cadeau kreeg en vullen doen we hem graag.

1 augustus 2016

Vooraf twijfelde ik of ik de koelkast moest schoonmaken. Ik ben immers een hypocriete opruimer en jullie komen toch een klein beetje bij me op bezoek. Kleine bekentenis: ik heb even snel een doekje door de koelkast gehaald en alles in een wat nettere opstelling neergezet. Hieronder de foto’s en mijn uitleg.

koelkast

Op de bovenste plank: Red Bull (voor noodgevallen) en bier, voorraad toetjes voor de kinderen en een stuk meloen van gistermiddag.

Het flessenrek: twee flessen ketchup, de linker is namelijk bijna leeg en frisdrank hebben we nauwelijks in huis.

Op de middelste plank: broodbeleg en boter.

Op de onderste plank: een restje pasta van gisteren (inmiddels op) en tomaten

De vier fijne laatjes: een voorraad chocola linksboven, geraspte kaas en cheddar rechts daarvan, linksonder komkommer, broccoli en twee zakken voorgesneden groenten en rechtsonder gehakt, slavink en spekjes.

De deur!

DSC_0265

Bovenin ligt bakboter en een halve tube knoflookmayonaise (echt heerlijk op je pita shoarma!)

Daaronder restjes roomboter en monchou (voor het bakken).

Dan komen handige hulpmiddelen bij het koken: knoflooksaus, zoetzure saus, sojasaus, piccalilly, zoete ketjap en diksap voor de kinderen

Onderop fritessaus (waarom op deze plek, geen idee, normaal gesproken staat hij bovenin), melk en een flesje water.

Conclusie

Eigenlijk hebben we geen heel spannende koelkast dus. Het voelde ook een beetje raar om hier foto’s van te maken, je gaat toch nadenken over wat er staat en hoe verantwoord dat is. Onzinnig natuurlijk, maar dat wilde ik nog wel even met jullie delen. Overigens ben ik allang blij dat het niet om de vriezer ging 🙂

Nu ik dit heb gedeeld, ben ik erg benieuwd:

Wat staat er in jullie koelkast?

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

4 thoughts on “30dayblogchallengeNL 23 | Een kijkje in de koelkast…

    1. Ja zat er standaard in en is zeker heel handig. Je kunt hem bovendien verplaatsen, waardoor je op andere plekken meer ruimte kunt creëren of juist meer flessen kwijt kunt. Ideaal!

  1. Je koelkast is netjes hoor! Bij ons stonden er toen ik deze publiceerde heel veel sausjes in. In de zomer met barbecuen hebben we die altijd erg veel in huis.

    Wel lekker zoveel plek in je koelkast!

    1. Haha heeft dat schoonmaken toch geholpen 😉
      Ja dat is zo, het moment van foto’s maken scheelt. En in dit geval had ik geloof ik ook net boodschappen gedaan vermoed ik, te zien aan de hoeveelheid groenten.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten