review spionnengeheimen

Spionnengeheimen | Actiekomedie voor kinderen

review spionnengeheimen

Een goede actiekomedie voor kinderen? Ik heb er eerlijk gezegd nog nooit een gezien van het kaliber van Spionnengeheimen. Hij doet niet onder voor de gemiddelde volwassen variant, de kinderen vonden hem hilarisch en wij werden behoorlijk verrast. In onze review vertel ik wat er dan zo geweldig was en waarom hij zeker de moeite waard is om voor naar de bioscoop te gaan!

Review Spies in Disguise (EN) / Spionnengeheimen (NL)

Actiekomedie voor kinderen

Ik geloof niet dat ik eerder zo’n geweldige actiekomedie heb gezien voor kinderen. Vooraf verwachtte ik eigenlijk niet heel veel van Spionnengeheimen, dus om te zeggen dat de film alle verwachtingen overtrof is wat makkelijk. Maar eerlijk is eerlijk: het is nu wel één van mijn favoriete kinderfilms. Ik zou hem dus zeker aanraden!

Waar gaat Spionnengeheimen over?

Spion Lance verandert in een duif

Superspion Lance Sterling schuwt niets om het kwaad te bestrijden. Hij is de held van de andere agenten en vrouwen zijn stapelgek op hem. Door toevallige omstandigheden moet hij samenwerken met Walter Beckett – een jonge man die ervan overtuigd is dat niemand puur kwaadaardig kan zijn. Zijn wapens zijn dan ook zodanig ontwikkeld dat ze niet doden, maar de ander blokkeren – zoals een glitterkanon met poezenfilmpjes.

Wanneer Lance zijn eigen hachje probeert te redden met Walters nieuwste uitvinding (een biodynamisch drankje), verandert hij in een duif – een dier waaraan hij een grondige hekel heeft. Lukt het Walter op tijd een tegengif te ontwikkelen waardoor de superspion zijn eigen lijf weer terugkrijgt? En, belangrijker, lukt het hen de geheimzinnige schurk te verslaan die met gevechtsdrones het complete agentenbestand wil vernietigen?

Trailer

Wat wij van Spionnengeheimen vonden?

Film voor jong en oud: hij kreeg iedereen aan het lachen

Online kwam ik wisselende reacties tegen op Spionnengeheimen. De ene recensent vond het een geslaagde film, een ander benadrukte het gebrek aan originaliteit. Voor mij is er echter maar één duidelijke graadmeter als het gaat om het succes van een film en dat is het publiek.

In dit geval lachten alle kinderen hard om de avonturen en blunders die voorbij kwamen. Origineel of niet; onze dochters hebben hard gelachen en Ro en ik hadden ook een onverwachts leuke middag. Wel vond ik de beelden soms wat aan de heftige kant. Dat bedoel ik niet op een negatieve manier, maar je ziet wel dat auto’s worden opgeblazen en de schurk in het verhaal één van zijn medewerkers van een klif gooit als die zijn diensten heeft bewezen.

Mooie onderliggende boodschap

Wat ik persoonlijk mooi vond, maar ik ben nu eenmaal een liefhebber van een goed einde, is de boodschap in Spionnengeheimen. Omdat Walter het kwaad niet bestrijdt met nog meer kwaad, maar met liefde en knuffels, leren kinderen onbewust dat er meer zit achter slecht gedrag. Zo heeft de schurk ook zijn eigen verhaal. En zonder zijn daden goed te praten, krijg je toch iets meer begrip.

Spionnengeheimen: een aanrader?

Absoluut. Als je deze kerstvakantie nog een toffe film zoekt om te bekijken met je kinderen, zou ik zeker naar Spionnengeheimen gaan. Misschien wel liever in de Engelse versie, omdat de stemmen van Lance en Walter worden ingesproken door Will Smith en Tom Holland (Spider-Man). Maar aan de andere kant, John Williams en Buddy Vedder doen het ook erg leuk!

review Spionnengeheimen

Algemene informatie over Spionnengeheimen

Engelse stemacteurs – Spies in Disguise

  • Lance Sterling (Will Smith)
  • Walter Beckett (Tom Holland)
  • Marcy (Rashida Jones)
  • Schurk Killian (Ben Mendelsohn)
  • Joy (Reba McEntire), Eyes (Karen Gillian) en Ears (DJ Khaled)

Regie: Nick Bruno en Troy Quane

Nederlandse cast – Spionnengeheimen

  • John Williams (Lance Sterling)
  • Buddy Vedder (Walter Beckett)
  • Défano Holwijn (bewaker)

Verdere informatie over Spionnengeheimen

De film draait nu in de bioscoop en duurt 101 minuten. Het advies van Kijkwijzer: 6 jaar en ouder.

Ga jij naar Spionnengeheimen? Of heb je de film al gezien? Laat het me weten in de comments!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

3 Replies to “Spionnengeheimen | Actiekomedie voor kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *