Home » Vrije tijd » Entertainment » Spider-Man Homecoming: maakt hij de verwachtingen waar?

Spider-Man Homecoming: maakt hij de verwachtingen waar?

Spider-Man HomeComing ging afgelopen dinsdag in première. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet heel trouw elke voorgaande film gezien heb, maar de delen die ik wel zag vond ik erg leuk. Afgelopen woensdag 5 juli gingen we dus naar het nieuwste deel in IMAX 3D. Onderaan vind je alvast de nieuwste trailer van animatiefilm Spider-Man: into the spider-verse (2018)! 

Pathé Arena

Zo kom je er nooit en zo zit je er bijna elke maand wel een keer. Inmiddels weet ik precies welke parkeergarage én plekken je moet hebben om zo snel mogelijk in de bioscoop te zijn. Zegt genoeg met mijn waardeloze gevoel voor richting (hoewel ik van mening ben dat Google Maps me steeds verkeerd wijst). Vandaag dus weer. Ro en ik gingen namelijk naar de première van Spider-Man Homecoming. Leuk om te weten: waar de eerdere films in handen waren van Sony, is deze film geproduceerd door Marvel. En dat zie je, maar daarover straks meer.

Spider-Man Homecoming

Première

Zo’n filmpremière blijft toch een hele happening. Je ziet overal BN’ers staan, loopt bekende vloggers tegen het lijf in het toilet en je wordt in de watten gelegd. Ro lachte me vierkant uit toen ik hem uitlegde dat er ook ‘normale mensen’ naar zo’n première komen. Die krijg ik waarschijnlijk nog vaak te horen… Maar wat ik natuurlijk bedoelde was dat er behalve pers en BN’ers ook winnaars van kaartjes kwamen. En dat was in het geval van Spider-Man duidelijk te zien aan hun speciale T-shirts of zelfs maskers.

Pathé en Universal bleven daarbij niet achter. Op elke stoel lag een shirt, we kregen popcorn en drinken, bij onze stoelen lagen zakjes M&Ms in een gemixte zak met pinda en hazelnoot én wie dat wilde kon tijdens het film kijken een pizza eten van Domino’s. Mijn zorgen dat ik met honger in de bioscoop zou zitten waren dus totaal ongegrond. Tim Douwsma sprak de zaal nog even toe en vertelde dat we nog even moesten blijven zitten voor een laatste scène.

De film

Uiteindelijk kan ik natuurlijk wel honderden woorden spenderen aan een beschrijving van de popcorn en dat ik na het zien van Brainpower gelijk met Dansplaat in mijn hoofd zat, maar daarvoor heb je waarschijnlijk deze blog niet geopend. Alles draaide natuurlijk om de film. En of hij goed was?

Het verhaal

Peter Parker probeert zijn weg te vinden tussen de Avengers, zoals Iron Man, Thor en Captain America. Hij is echter nog niet klaar voor het grote werk en krijgt daarom eerst een stage bij Tony Stark. Het is de bedoeling dat hij rustig de kneepjes van het vak leert. Maar dan blijken er extreem krachtige wapens in omloop die gebruik maken van buitenaardse grondstoffen. Spider-Man wil hiertegen vechten, maar weet nog niet voor de helft hoeveel en welke krachten hij eigenlijk bezit. Voeg daar nog een heimelijke liefde aan toe en je hebt de ingrediënten voor een film die je geen minuut laat vervelen.

Voor de liefhebbers: zoals in elke Marvelfilm komt ook hier tekenaar Stan Lee weer even langs 

Als je deze film leuk vindt, dan is Alita Battle Angel misschien ook wel iets voor jou! Een mooie film over emancipatie, hoop en liefde.

Algemeen oordeel

Zoals ik eerder opmerkte, heb ik niet heel trouw alle Marvel- en/of Spider-Manfilms gezien. Maar dat maakt helemaal niets uit. Ook zonder gedetailleerde voorkennis is de film goed te volgen en, nog belangrijker, heel goed. Ik heb me werkelijk geen seconde verveeld en de ruim twee uur die hij ongeveer duurde, vlogen voorbij. De film bevat humor, liefde en actie, dus voor ieder wat wils. De aandoenlijke onhandigheid van Parker in combinatie met de persoonlijke groei die hij doormaakt, is denk ik inspirerend voor jonge pubers die hun identiteit nog zoeken. De superheld zoals hij hoort te zijn!

Ook interessant: 9 redenen waarom je Spider-Man: Far From Home (2019) moet zien!

Voegen IMAX en 3D iets toe?

Dit is eigenlijk als vragen of gras een groene kleur heeft, maar toch zet ik het er specifiek bij. Ik vind 3D namelijk, op animatiefilms na, lang niet altijd iets extra’s bieden. In dit geval brachten IMAX en 3D Spider-Man Homecoming echt tot leven. Het leek alsof je daadwerkelijk op de bouwplaats staat, aan het begin van de film, en in de gymzaal zit waar ze les hebben. Gezichten komen meer tot leven dan in welke andere film die ik tot nu toe in 3D zag ooit. Indrukwekkend! Als je de kans hebt, zou ik de film dus zeker in IMAX gaan bekijken.

Heb jij de eerdere delen van Spider-Man gezien? En ben je van plan Spider-Man Homecoming te gaan bekijken?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Spider-Man: into the Spider-Verse

Trailer Spider-Man: into the Spider-Verse

Meer informatie over de animatiefilm

  • Geregisseerd door Bob Perichetti, Peter Ramsey en Rodney Rothman
  • O.a. de stem van Shameik Moore als Miles Morales / Spider-Man
  • Draait vanaf 20 december 2018 in de bio

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

4 gedachten over “Spider-Man Homecoming: maakt hij de verwachtingen waar?

  1. Ik hoorde van de week pas dat deze film in de bioscopen komt. Leuk! Wat betreft 3D, het heeft inderdaad niet altijd mijn voorkeur. Daarnaast krijg ik altijd hoofdpijn van de 3D-brillen. Altijd!

  2. Oh heerlijk weer eens naar de bios. Daar zou ik echt zin in hebben. Even oppas regelen, want even een avondje weg is niet meer zo vanzelf sprekend met een kleintje ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten