Home » Vrije tijd » Dagje weg » Lekker buitenspelen bij speeltuin Pukkemuk in Dongen

Lekker buitenspelen bij speeltuin Pukkemuk in Dongen

Ro ging laatst met onze drie dochters naar Speeltuin Pukkemuk in Dongen. In deze review vertelt hij wat je kan verwachten, hoe het daar is en welk onderdeel van het recreatiepark je beter kan overslaan in gezelschap van een dreumes en een peuter.

Ouderschapsverlof in de vakantie

Vorig jaar ben ik op aanraden van een enthousiaste collega voor het eerst met de meiden naar Speeltuin Pukkemuk in Dongen geweest. Dat beviel zo goed, dat ik me toen al voornam dit jaar weer te gaan. En de voorjaarsvakantie leek me daarvoor perfect: June heeft immerd bijna nooit vrij en nu kon ze ook mee. Toen ik haar vertelde over mijn voornemen opnieuw te gaan, reageerde ze gelukkig gelijk enthousiast. Daar was ik erg blij mee! Want op deze leeftijd kan zo’n uitstapje ieder moment degraderen tot supersaai natuurlijk – iets met het ijzer smeden als het heet is.

Lee ook: Erop uit? 10 dingen die je als kersverse vader echt moet weten

Helemaal alleen met drie kinderen?

Die ochtend sloeg echter ineens de twijfel toe. Ik dacht aan al het werk dat ik me op de hals haalde en intussen stuiterden die kleintjes alle kanten op. Het was toch nog niet te laat om een acute tenniselleboog te veinzen? Ik liep naar Merel en vroeg retorisch: ‘Waarom onderneem ik dit soort dingen alleen?’ Maar goed, het antwoord wist ik natuurlijk allang. Als we eenmaal daar zijn, weet ik dat ik het ook hartstikke leuk vind en ik kan dit ook gewoon prima in mijn eentje. Eigenlijk had ik misschien alleen even die schop onder mijn kont nodig. Eenmaal onderweg zat de sfeer er goed in en eenmaal daar juichte Rose toen we de parkeerplek opreden: ze herkende het nog van vorige keer!

Skelteren

De laatste keer dat we hier waren, was May net één jaar oud. Ze kon bijna nergens in en vond het daardoor niet zo heel leuk. Hoe anders ging het nu! Na een kwartiertje de kat uit de boom te hebben gekeken, besloot ze zelf op stap te gaan. We liepen richting de skelters waar ze zelf op klom en bijna niet meer uit wilde. Ook in de dubbele skelter, waar je achterin met zijn tweeën kan, bleef ze netjes zitten. Ze straalde! Ik zat van een afstandje te genieten en kon me al helemaal niet meer voorstellen dat ik die ochtend nog even getwijfeld had.

Pukkemuk
 

Klompjesbaan

Vorige keer al favoriet bij Rose, maar dit keer vond May het ook fantastisch. Het idee? Kinderen van 18 maanden tot en met 10 jaar stappen onder begeleiding in een bootje, waarmee ze een rondje varen. Ouders wordt vervolgens wel aangeraden met jonge kinderen mee te lopen. Mocht je kind namelijk in paniek raken, dan druk je op de rode knop (achterop het bootje, zie foto). Hiermee wordt de baan direct volledig stilgelegd en kan je gelijk je kind pakken. Daarom durfde ik het ook aan om May erin te zetten. Die vond het geweldig en keek het hele rondje haar ogen uit!

Pukkemuk

Handig voor papa

Waar ik als man regelmatig tegenaan loop, is dat je als vader vrijwel nooit je kind ergens kan verschonen. Als er al gelegenheid is, dan zit dat vaak in de vrouwentoiletten. Heel soms kan je op het invalidetoilet terecht, maar ook daar laten de faciliteiten vaak te wensen over. Eigenlijk is Speeltuin Pukkemuk in Dongen de eerste plek waar ik dat ik kom waar ze dit zo fijn geregeld hebben. Op zowel de heren- als dames-wc ligt een aankleedkussen met daaronder een prullenbak voor de vieze luiers. Zouden ze van mij overal mogen doen!

Goed georganiseerd!

Mocht ik nog enige twijfel hebben gehad, na de complimenten van June over mijn organisatietalent kon mijn dag niet meer stuk. Wat de aanleiding was? Rose had in de zandbak ‘per ongeluk!’ een schep zand over het hoofd van haar grote zus heen gegooid – uiteraard net toen ik May stond te verschonen. June kwam grinnikend naar me toe, maar baalde tegelijkertijd dat ze nu een hoofd vol zand had. Ze waste haar haren op mijn advies in de wasbak. Ik had handdoeken bij me en droge kleren. Ik hoefde alleen haar jas even schoon te maken. Eenmaal buiten verzuchtte ze: ‘Ik wil echt nooit meer ergens naar toe als jij er niet bij ben!’

Pukkemuk

Algemene informatie

Speeltuin Pukkemuk in Dongen heeft zowel een binnen- als buitengedeelte. Binnen vind je een indoor speeltuin met aparte ruimte voor dreumesen en peuters. Buiten kan je naar hartenlust spelen in een grote zandbak of grote speeltuin, voetbalkooi en op de Air trampoline. Verder kan je de uitgebreide kinderboerderij bezoeken, door het boerensprookjesbos lopen en kinderen vanaf 18 maanden mogen een rit maken in de klompjesbaan.  ‘s Zomers kan je lekker afkoelen in de Watersplash. Momenteel wordt ook gebouwd aan een eigen recreatiepark.

Kleine waarschuwing: in het boerensprookjesbos bevindt zich een huis waar een heks woont. Handig om te weten vóór je er binnenstapt met een peuter 😉

Openingstijden en prijzen

Het park is bijna alle dagen open van 10.00-18.30 uur. Je betaalt voor een dagje Pukkemuk per kind vanaf 1 jaar:

  • € 8,00 tijdens het laagseizoen (€ 6,00 wanneer je aankomt tussen 10.00-11.00 uur)
  • € 8,50 in het voor/naseizoen
  • € 9,50 gedurende het hoogseizoen (juli en augustus)

Volwassenen betalen € 6,00, ongeacht de datum. Parkeren en Wi-Fi zijn gratis.

De precieze prijzen per datum vind je hier. Voor kinderen is onbeperkt water en siroop (Raak!) bij de prijs inbegrepen. Volwassenen mogen dit ook pakken en krijgen daarnaast een kaartje voor twee consumpties (thee, koffie of frisdrank).

Ben jij weleens bij Speeltuin Pukkemuk in Dongen geweest?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Deze blog is geen samenwerking.

Ro

Ik ben Ro (34), vriend van Merel en (stief)vader van June (13), Rose (5) en May (4). Naast mijn werk als uitvoerder voor een grote energiemaatschappij, steek ik veel tijd en liefde in ons gezin. Op Lotus Writings schrijf ik over onze moderne kijk op ouderschap, mijn hobby's (voetbal en Formule 1) en andere dingen die me bezighouden.

4 gedachten over “Lekker buitenspelen bij speeltuin Pukkemuk in Dongen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten