SOXS

Shoptip | Vertroetel je voeten met heerlijk zachte SOXS

SOXS produceert sokken van schapenwol, afkomstig uit Nieuw-Zeeland en vervaardigd in Europa. Toen ik deze voor het eerst zag, was ik direct verkocht. Sinds kort zijn er zomersokken op de markt en ik onderzocht voor jullie hoe dat nu draagt: is het niet heel heet? En kriebelen wollen sokken niet?

SOXS

Een paar maanden geleden zag ik voor het eerst drie paar SOXS naast elkaar. Ik was op slag verliefd: ze leken me zo zacht en comfortabel! En aangezien ik toch al min of meer ben toegetreden tot de geitenwollensokkenbrigade met die jarenlange borstvoeding en mijn pogingen groener te gaan leven, past een paar goede sokken daar wel bij. Van schapenwol weliswaar, maar goed; kniesoor die daarop let.

Soxs
Modellen Miriam, Marguerita en Fleur showen de Soxs tijdens ons weekendje Landal

Zomersokken

Ik vroeg eens rond in mijn omgeving wat hun eerste gedachten waren bij wollen sokken voor de zomer. Daaruit kwam het volgende lijstje:

Kriebelt dat niet?

Wol en ik zijn niet direct een beste combinatie. Ik denk dan altijd een beetje getraumatiseerd terug aan vroeger: van die dikke wollen wintertruien die verschrikkelijk kriebelden. En dat ik aan het eind van de dag een gevlekte nek had van het kriebelen. Daarom durfde ik toch nog niet volledig te vertrouwen op de garantie dat SOXS kriebelvrij zijn. Maar dus toch. Ik trok ze aan op een hete dag en geen jeuk gevoeld. Gelukkig!

Zijn wollen sokken niet verschrikkelijk heet in de zomer?

Nou moet ik wel eerlijk bekennen dat ik het sowieso niet heel snel te warm vind. En dat ik als kind naar verluidt mijn winterjas graag mocht dragen tot ver in augustus. Dus misschien is mijn observatie niet volledig betrouwbaar, maar ik vind ze dus niet te heet. Juist lekker! Natuurlijk moet je ze niet met dertig graden in de volle zon dragen, maar ‘s avonds juist wel.

Wanneer draag je SOXS?

Ik vooral in de avond, als we televisie kijken bijvoorbeeld. Of op een brakke zondag, wanneer we nog even in de tuin gaan zitten als de kleintjes slapen en tijdens momenten dat ik het een beetje koud heb. Ze voelen namelijk zo comfortabel dat ze je hetzelfde gevoel geven als die ene fijne trui waar je in woont tijdens de herfst. Maar dan in de zomer dus. Of winter natuurlijk, want je hebt ze ook in de lange versie.

Waarom wollen sokken van SOXS?

Als enthousiast SOXS-drager kan ik je inmiddels zo acht redenen geven om ze aan te schaffen. Waarom we dus allemaal aan de wollen sokken moeten?

  • Ze zien er helemaal niet geitenwollensokkerig uit dankzij het vrolijke, roze label aan de zijkant.
  • Als gezegd: de SOXS zijn comfortabel en geven je dat echte relaxte gevoel dat perfect past bij je gevoel na een vermoeiende dag: dan wil je alleen maar heel lief voor jezelf zijn, toch?
  • De sokken ademen en nemen vocht op. Dat betekent dus ook dat je aan het eind van de dag geen stinkende zweetvoeten hebt – al had ik daar sowieso weinig last van.
  • Met de aankoop van een paar SOXS heb je de garantie dat de wol duurzaam verkregen is van Nieuw-Zeelandse schapen én verwerkt wordt in Europa. Dat draagt toch een stuk lekkerder!
  • Ze kriebelen niet. Maar echt niet.
  • Je kan die onooglijke pantoffels met een noodgang de deur uitgooien (no offense, maar de meeste sloffen zien er niet heel aantrekkelijk uit). SOXS ogen veel leuker en kunnen bovendien veel makkelijker gewassen worden.
  • En als ik daar nog even op mag doorgaan: ze kunnen in de wasmachine op dertig graden.
  • SOXS zakken niet af. Ik heb ooit eerder wollen sokken gedragen en die waren verschrikkelijk. Behalve de kriebel, hingen ze binnen de kortste keren op mijn enkels. Deze exemplaren blijven daarentegen netjes zitten.

Heb ik je overtuigd? Neem dan vooral even een kijkje op de website en zoek een paar naar jouw keus uit. Of neem gewoon meteen sokken voor de zomer én de winter, dan ben je alle seizoenen voorzien van bijpassende SOXS!

Draag jij weleens sokken van schapen- of geitenwol?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

One Reply to “Shoptip | Vertroetel je voeten met heerlijk zachte SOXS”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge