smartphone op de basisschool

Telefoonabonnement op de basisschool? Deze kan wél! *

smartphone op de basisschool

A D V E R T E N T I E

June heeft, ondanks onze jarenlange bezwaren tegen een smartphone op de basisschool, sinds begin dit jaar het door haar zo gewenste mobieltje. Momenteel gebruikt ze nog beltegoed, omdat ze hem nauwelijks mee naar buiten meeneemt. Maar dat zal veranderen zodra ze meer zelfstandigheid neemt. En dan vinden we het belangrijk dat ze een voordelig abonnement krijgt in combinatie met een goede telefoon, zodat ze ons altijd en overal kan bereiken.

Huawei

We zoeken naar een goed alternatief voor Samsung en iPhone, als we stuiten op de Huawei smartphones. Dit Chinese telefoonmerk doet in kwaliteit niet voor deze Westerse merken onder en is bovendien een stuk goedkoper. Dat maakt het aantrekkelijk om te kiezen voor de optie het toestel ineens te betalen in plaats van 24 maandelijkse termijnen, zoals gebruikelijk. Daarbij vinden we het belangrijk dat June straks een fijn abonnement krijgt. Voor ons sprong Ben eruit. Waarom? Dat heeft vooral te maken met de MB Pauze en de mogelijkheid om verschillende bundels aan en uit te zetten. Ideaal met een tiener! We weten immers niet welke kant het de komende jaren opgaat met haar telefoongebruik.

Smartphone op de basisschool: hoe kies je een voordelig abonnement voor je kind?

Betaal de telefoon in één keer

Ik noemde hem net al: de betaling ineens. Bij de meeste providers kan je goed zien wat het voor je oplevert: ze tonen de kosten die je maakt voor je abonnement zelf én de telefoon. Dat maakt ook inzichtelijk hoe aantrekkelijk het is om de kosten met je kind te verdelen. June zou bijvoorbeeld kunnen sparen voor haar nieuwe Huawei. Misschien zelfs klusjes doen, om in de praktijk te ervaren dat geld verdienen niet vanzelf gaat. Bovendien voelt het veel prettiger wanneer je iets zelf hebt gespaard, dan wanneer anderen het je zomaar geven. Maandelijks kan dit je de helft aan abonnementskosten besparen. Op die manier ben je ook ‘maar’ een tientje kwijt in plaats van minstens € 20,00.

Verjaardagscadeau

Misschien kan je het zelf niet missen en vraagt een familielid je wat je zoon/dochter wil hebben voor zijn of haar verjaardag. Waarom vraag je niet om een paar maanden aan abonnementskosten? Als meerdere mensen dit doen, bespaart dat je geld en heeft je zoon of dochter toch het gewenste abonnement. Bovendien is het een ideaal alternatief voor wanneer je kind ‘alles al heeft’.

Bundels

Met behulp van bundels, zoals je bij Ben kan krijgen, hou je overzichtelijk welke kosten het abonnement bevat. Misschien belt je kind nauwelijks, maar zit hij/zij wel veel op internet. Kies dan voor een voordelig abonnement inclusief internetbundel van 5000 MB. Is het andersom, dan neem je de onbeperkte bel/smsbundel. En wees niet bang dat je plots een gigantische rekening krijgt, omdat je zoon of dochter urenlang heeft zitten streamen! Met MB pauze, die ingaat zodra je internetbundel op is, beschermt Ben je tegen onverwachte kosten. Je kan dan nog gewoon gebruik maken van WiFi of een eenmalige extra bundel kopen van 200, 1000 of 2000 MB.

4G-dekking

Dankzij het supersnelle 4G-netwerk krijg je betere dekking en vlugger internet. Daardoor hoeft je kind dus per saldo minder lang online te zijn voor hetzelfde resultaat en dat bespaart je kosten (mits ze dus niet daardoor juist urenlang gaan zitten YouTuben ;))

Laat ze ervan leren

Het belangrijkste aan het aanschaffen van een nieuw abonnement voor je kind is denk ik dat je er samen voor gaat zitten. Laat zien welke kosten het maandelijks oplevert en maak duidelijke afspraken over wie waarvoor betaalt. Maak het eventueel officieel door een contract te ondertekenen, zodat ze hier ook van kunnen leren – per slot van rekening gaan ze een echte verplichting aan op jonge leeftijd. Door te laten zien hoe belangrijk het ook is om vooraf goed onderzoek te doen naar een voordelig abonnement en wat je daarvoor krijgt, leren ze meteen hoe ze dit soort zaken kunnen aanpakken in de toekomst.

Smartphone op de basisschool: ja of nee?
En zou jij gaan voor de aanschaf ineens of in termijnen?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

2 Replies to “Telefoonabonnement op de basisschool? Deze kan wél! *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *