Slaapkamer make-over: hoe pak je dat aan? *

Make-over van de slaapkamer

Door de loop van de tijd veranderde onze slaapkamer van een relatief rustige plek tot een rommelkamer. Dat heeft ook deels te maken met het verplaatsen van spullen die ik nog moest uitzoeken naar boven. Alleen ligt het er nu al een paar maanden en in feite gebeurt er niks. Komende zomer is het daarom tijd voor een make-over van de slaapkamer. Maar hoe pak je dat gestructureerd aan?

Zo geef je de slaapkamer een nieuwe uitstraling

Schrijf op wat je graag terug wil zien na de make-over

Gaat het vooral om meer rust? Wil je een nieuwe kleur op de muur of ga je meteen voor een radicale stap en wil je een complete slaapkamer kopen? Door voor jezelf concreet te maken wat je graag hoopt terug te krijgen, kun je een duidelijk plan opstellen waarin staat wat wanneer moet gaan gebeuren.

Maak allebei een moodboard

Voor je aan de slag gaat, is het handig om allebei een moodboard te maken. Niet om te voorkomen dat je eindigt bij Weer Verliefd op je Huis, van VT Wonen, maar vooral omdat het een stuk makkelijker shopt wanneer je elkaars stijl kent. Doe vooral ook inspiratie op via Pinterest.

Nieuwe kleur op de muur

Eén verfbeurt kan je hele interieur veranderen. Wanneer je de slaapkamer voorziet van een nieuw kleurtje doet dat dus al heel veel voor de totale uitstraling. Bovendien is het een relatief kleine handeling waar je straks echt veel plezier van hebt.

Zorg voor rust

Je slaapkamer is idealiter een baken van rust. Het is de bedoeling dat je ontspannen in slaap valt en wakker wordt. Zeker wanneer je werkt en/of kinderen hebt: je hebt het hard nodig. Hoe je voor een kalme slaapomgeving zorgt? Lichte kleuren, accessoires waar je blij van wordt en niet te veel losse meubels. Zeker niet wanneer je niet veel effectieve ruimte hebt. Wat ook helpt: planten! Niet alleen voor een gezonde lucht in de slaapkamer, maar ook vanwege de rustgevende uitstraling.

Deel de slaapkamer opnieuw in

Tot slot helpt het om alle meubels uit de slaapkamer te halen en hem opnieuw in te richten. Dat geldt helemaal als je ze sowieso gaat vervangen. Door met nieuwe ogen te kijken naar de ruimte die je hebt, zie je wellicht ineens een veel logischer indeling. Om te voorkomen dat je op een bijna onmogelijke manier moet slepen met meubels, kan je vooraf ook alles op schaal uittekenen en kijken hoe je de ruimte optimaal benut.

Hoe ziet jullie slaapkamer eruit? Waar ben je het meest trots op?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, Photographee.eu – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Slaapkamer make-over: hoe pak je dat aan? *”

  1. Mijn man heeft er een jaar over gedaan om onze slaapkamer helemaal te strippen en weer op te bouwen. Ben er nog steeds superblij mee, vooral met het hoge plafond met balk en twee enorme lampen. Dat maakt het naar het plafond staren als je niet kunt slapen tenminste leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *