Sinterklaas Surprisespel | Een nieuwe beleving van 5 december!

Deze blog was onderdeel van de Sinterklaashop 2017. Ik mocht het Sinterklaas Surprisespel weggeven, waarmee je 5 december een heel nieuwe invulling kan geven. Het spel is niet alleen geschikt voor gezinnen, maar ook op de basisschool. En in het bijzonder voor kinderen die veel baat hebben bij structuur. Denk aan kindjes met ADD, ADHD of autisme.  

 

Sinterklaas Surprisespel

In de aanloop naar Sinterklaas, kwam ik eens per toeval terecht op de website van Patricia. Zij bedacht het Sinterklaas Surprisespel (3+) waardoor Pakjesavond nooit meer hetzelfde zal zijn – in positieve zin uiteraard. Waarom zal ik je in het kort proberen uit te leggen.

Extra structuur en daarom óók geschikt voor kinderen met autisme of AD(H)D

Het Surprisespel biedt structuur, afwisseling en zorgt ervoor dat iedereen aan de beurt is. Die structuur is bovendien bijzonder geschikt voor kinderen met autisme of AD(H)D. Je leest regelmatig dat moeders Sinterklaasavond al hadden afgeschreven. De verschillende verhalen op de website laten echter zien dat de avond met dit spel weer draait om genieten met elkaar, spelletjes en cadeaus uitpakken; drukte en te veel prikkels horen hiermee tot het verleden. Lees ook deze superhandige tips.

Maar eigenlijk is het spel natuurlijk ideaal voor alle kinderen. Uiteindelijk zijn ze allemaal behoorlijk zenuwachtig in deze periode en dan is een beetje rust en structuur nooit weg, wat mij betreft. Zo schrijft Mireille: ‘Door het doen van dit spel, ontstond bij ons vorig jaar een hele gezellige sfeer met veel lachen en zingen. (…) En de focus lag daardoor op het samen zijn en minder op de pakjes.’

Het Sinterklaas Surprisespel op de Basisschool

Een heel leuk alternatief voor het dobbelen om surprises uit te pakken, is wederom dit spel. De opdrachten zijn gericht op samenwerken en -spelen. Bovendien zijn er meer dan genoeg opdrachten om uit te voeren, waardoor het zeker niet saai wordt. Ben je juf of meester van de bovenbouw op een basisschool, doe dan ook vooral mee!

Sinterklaashop

Ja echt, bij mij kun je een beleving winnen. Hoe dat zit zal ik je zo gelijk vertellen, maar eerst licht ik je kort in over de Sinterklaashop (bedacht en georganiseerd door Yvonne van Kidzblogger, waarvoor dank!). Vandaag kun je op maar liefst veertig blogs meedoen aan een winactie. En met de komende Sinterklaasavond is dat toch geen overbodige luxe, zou ik zo zeggen. Vanaf mijn blog kun je door naar Linda (Go-or-no-go) en dan doorhoppen tot je uiteindelijk via Mary-Lou (MamaLou Blogt) uiteindelijk de cirkel weer rond kunt maken naar Lotus Writings.

Wie ben ik?

Voor je verdergaat, zal ik mezelf even voorstellen aan de nieuwe lezers. Ik ben Merel (32) en woon samen met Ro (31) en onze drie dames June, Rose en May van 10, 2 en 1. Op Lotus Writings blog ik dagelijks over onze belevenissen en verwoede pogingen invulling te geven aan bewust ouderschap. Ik probeer hier niet te oordelen (dat doen moeders onderling soms helaas al meer dan genoeg), maar juist ook een stem te geven aan ouders die een andere aanpak hanteren. Volgens mij kun je namelijk alleen maar leren van en met elkaar. Maar goed, genoeg over mij, want daarvoor kwamen jullie hier niet per se (overigens zie ik je wel graag nog eens terug natuurlijk, je kunt me volgen door je e-mailadres hiernaast in te vullen of via Facebook en Instagram)

MamaLou Blogt

Voor ik je ga vertellen wat de voorwaarden zijn van de winactie, vertel ik je graag iets over de blog waar je misschien al vandaan kwam, MamaLou Blogt. Mary-Lou is moeder van twee kinderen (Mila en Bas), de derde is onderweg. Ze schrijft regelmatig over het dragen van je kindje (Draagdinsdag), geeft handige tips over waar je de leukste cadeaus en hebbedingetjes kunt halen (zoals over het houten speelgoed van Lidl en deze fantastische Kleine Huispiet) en kan ook ontzettend grappig uit de hoek komen. Ik lees haar al maanden met veel plezier en gebruik dit moment gelijk even om haar nog maar eens bij iedereen aan te raden.

Go-or-no-go

Dan de blog waar je na mij naartoe kunt hoppen: Go-or-no-go.nl. Linda is moeder van een jongenstweeling van 6 (Daan en Jesse). De gedachte achter deze blog (en mijns inziens ook de kracht) is dat Linda producten en dagjes weg beoordeelt met, zoals de naam van haar site al zegt, een ‘go’ of ‘no go’. Als je op haar blog komt, zie je heel duidelijk waar je gelijk moet zijn. Bijvoorbeeld inspiratie voor het maken van toffe uitnodigingen voor een kinderfeestje, tips om te zoeken naar een goede oppas en een leuk overzicht van het favoriete speelgoed van bloggers om te geven met Sinterklaas.

Waar bestel je het Sinterklaas Surprisespel?

Lijkt het Sinterklaas Surprisespel jou ook zo leuk?

Deze blog bevat affiliate links. Voor meer informatieverwijs ik je graag naar mijn Disclaimer.

Author: Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

58 Replies to “Sinterklaas Surprisespel | Een nieuwe beleving van 5 december!

 1. Dit lijkt me leuk met Sinterklaas bij opa en oma. Mijn zoontje (en de rest) kan we wat structuur gebruiken 😉 Ben erg nieuwsgierig geworden na het lezen, zou het echt graag eens ervaren.

 2. Hop hop hop, deze winactie vind ik helemaal top! Nu nog hopen dat ik de spel win, dan krijgt mijn vrouwtje weer haar zin!

 3. Hier zetten wij dolgraag ons schoentje neer in deze SinterKlaasHop 🙂 En we zingen luidkeels een mooi liedje voor Sinterklaas. En nu gaan we hard duimen, en dan nu snel verder hoppen naar de volgende leuke blog !!!

 4. Wat een leuke actie, ik loop stage in groep 6 dus zou het spel goed kunnen gebruiken (:
  Beide stappen heb ik gedaan!

 5. Leuk! Ik ben bij je blog terecht gekomen via de bloghop, maar dit spel lijkt me héél leuk, eerst dit jaar om te proberen bij mijn eigen kleuter en volgend jaar misschien bij de kinderen in mijn kleuterklas waar ik de juf van ben!

 6. Dat lijkt me een leuk spel! En omdat ik in het buitengewoon onderwijs werk, is het zeker ook interessant voor dubbel gebruik!!

 7. Tof spel lijkt me. Gaaf om in mijn groep 5/6 te gebruiken en ook in mijn gezin. Ik doe daarom graag mee met je winactie.

 8. Ik werk in een revalidatiecentrum met o.a. kinderen met ADHD, autismespectrumstoornis. Ik doe dan ook heel graag mee om dit voor hen te winnen.

 9. Wat goed bedacht, dit spel! Ik werk in het speciaal onderwijs, maar had hier nog niets over gehoord. Lijkt me super om uit te proberen in de komende feestdagenstresstijd met mijn leerlingen.

 10. Leuk ik doe mee!
  Volgend jaar hebben we in plaats van 1 ongelovige 2 ongelovigen dus idd op zoek naar een leuke alternatieve sinterklaasavond
  🙂

 11. Oh hier doe ik zelf ook graag aan mee. Ik ben zelf ook juf in de basisschool en krijg vaak te maken met kinderen die autisme hebben. Zou dus SUPER zijn om in de klas te kunnen gebruiken.

 12. Hoi merel. Door te hoppen kom ik op je pagina terecht. Ik kende je nog niet. Heb gelijk je fb geliked. Wat een leuke actie dit hoppen zo leer je nog eens nieuwe blogs kennen maar kan ik mee doen aan actie s die ik leuk vind. Dit is er eentje waarvan ik zeker weet dat we het volgend jaar nodig hebben. Al zou ik hem nu niet winnen dan schaf ik hem zeker aan voor 2017. Ons laatste jaartje sint met een goed gelovige. Hoe jammer. Op naar het leuke spel met elkaar want ik vind sinterklaas behoor je te vieren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge