Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » This or that Sinterklaas Style tag

This or that Sinterklaas Style tag

De This or that Sinterklaas Style tag draait natuurlijk helemaal om Sinterklaas. Laten wij Sint op bezoek komen of juist niet? Kies ik voor pepernoten of een chocoladeletter? En wie vind ik leuker: Sint of Piet? Lees het allemaal in de This or that Sinterklaas style tag. 

This or that Sinterklaas Style

Fleur van Mama’s Liefste tagde mij voor deze speciale This or That Sinterklaas Style, bedacht door Joyce en Carmelina (Catchingup.nl). Nog net op de valreep voordat Sint zijn hielen weer licht, mijn antwoorden op de volgende dilemma’s:

This or that Sinterklaas Style Q&A

Sinterklaas of Piet

Die begint lekker makkelijk. Ik vond als klein meisje Sinterklaas doodeng. Ooit zetten mijn opa en oma me bij hem op schoot in de Bijenkorf voor een mooie foto. Dikke ellende: ik kon alleen maar huilen! Dat is te zien aan de foto, maar ik heb ook nog glashelder in mijn herinnering hoe ik verschrikkelijk ik hem vond. De jaren daarna ging ik geregeld naar het Sinterklaasfeest van onze turnvereniging en stiekem was ik op mijn negende nog steeds dolblij dat de Goedheiligman pas die laatste vijf minuten kwam opdagen. Piet dus, met stip! Ik vond de Pieten namelijk veel leuker, grappiger en wilde ook zulke acrobatentrucs kunnen.

Pepernoten of chocoladeletter

Als hiermee de klassieke pepernoot wordt bedoeld (en dus niet kruidnootjes), dan kies ik voor de letter. Anders waarschijnlijk ook hoor, maar dan was de keus iets lastiger. Vind taaitaai en pepernoten wel oké, maar ik koop ze eigenlijk nooit.

Gourmetten of heel veel zoetigheid

Dat we met Sinterklaas tegenwoordig ook gourmetten is nieuw, geloof ik? Ik heb niets met gourmetten eigenlijk. Ook niet op 5 december. Zoetigheid daarentegen… (al beperkt zich dat helaas niet tot de feestdagen)

Schoen zetten of pakjesavond

Lastig! Aan de ene kant ben ik geneigd pakjesavond te zeggen, maar die verrukte gezichtjes bij het zien van een cadeau in de schoen zijn ook heel veel waard. Maar goed, omdat de bedoeling van de tag is een keus te maken, ga ik voor de gezelligheid op pakjesavond.

Sinterklaas op bezoek of vieren zonder Sint

Ik krijg de kriebels van verklede mensen, dus wat mij betreft mag de Goede Sint ons huisje stilletjes voorbij gaan.

Intocht op TV of intocht in het echt?

Op televisie. De echte intocht vond ik als kind fantastisch, maar voor nu zijn die kleintjes waarschijnlijk nog niet groot genoeg. Misschien volgend jaar. Trouwens, we hebben dit jaar beide overgeslagen: ze lagen op dat moment diep in dromenland 🙂 ‘s Avonds keken we op het Sinterklaasjournaal de samenvatting terug.

Sint geheim of open kaart?

Ik vind die magie rondom Sinterklaas wel mooi. Wat mij betreft geloven ze komende jaren nog, ik zie het verschil niet zo tussen kabouter Plop en Sinterklaas (van die eerste denken kinderen op jonge leeftijd ook vaak nog dat hij echt bestaat). Dat is juist de kracht aan kind zijn: fantaseren en je eigen denkwereld scheppen.

Surprises en gedichten of Sint dobbelspel?

Als ik moet kiezen dan de surprises (hoewel ik daaraan tot vorig jaar voor drie moest werken), maar het dobbelspel is toch ook wel heel erg leuk. Vooral het kopen van lelijke of nutteloze cadeaus vind ik echt een sport op zich. Een paar jaar terug kocht ik een afschuwelijk engeltje. Die heb ik helaas nooit meer kunnen overtreffen. Overigens spelen wij dat dobbelspel met vrienden meestal pas in het nieuwe jaar vanwege de drukte in december waardoor niemand kan.

Sinterklaasjournaal of Club van Sinterklaas?

Vind ze allebei leuk, maar ga in dit geval toch voor het Sinterklaasjournaal. De dubbele laag vind ik geniaal: grappen die zowel voor kinderen als volwassenen leuk zijn, maar op twee niveaus. Dat is toch knap? De herkenbare karakters voor kinderen zijn ook leuk. Jammer dat Hoofdpiet en Pietje Paniek ermee gestopt zijn.

Neem je de This or that Sinterklaas Style-TAG over (volgend jaar), vergeet dan niet de bedenkers te taggen 😉

Waar kies jij voor? Surprises en gedichten of dobbelspel?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Afbeelding is afkomstig van Shutterstock.

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

Een gedachte over “This or that Sinterklaas Style tag”"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten