Shutterstock

Waarom ik graag stockfoto’s van Shutterstock gebruik

Waarom Shutterstock?

Mijn blogs gaan sinds vorig jaar steevast vergezeld door een foto van Shutterstock. Ik geef hier altijd een bronvermelding bij, zodat je het origineel makkelijk kunt terugvinden in hun enorme database. Maar waarom is eigenlijk die omslag gekomen? En wat heb je aan Shutterstock? Vandaag vertel ik daar meer over.

Klaar met kneuterig

Laat voorop staan dat ik vind dat sommige blogs echt gebaat zijn bij persoonlijke foto’s. Daar zijn de artikelen naar en de schrijfsters gebruiken vooral eigen materiaal. Ik kan daar enorm van genieten. Voorbeelden van dit soort blogs zijn Aukjes Wereld, Kijk, Mama! en 40 en voor het eerst moeder. Stuk voor stuk vrouwen die trots hun kroost op de foto zetten en waarbij het voor mij echt een toevoeging is op de tekst.

Zelf begon ik ook met eigen foto’s. Niet van de kinderen, maar gewoon in mijn omgeving. Ik keek wat er bij de blogs paste en maakte dan een foto, die ik bewerkte via Instagram. Een beetje kneuterig soms en slordig, dat was niet de richting die ik op wilde gaan en het beeld dat ik wilde uitstralen. Bovendien kostte het heel veel tijd. Met inmiddels minstens 12 blogs per week, kon ik niet bezig blijven.

Wanneer de omslag exact kwam, weet ik niet meer

Maar het hing in elk geval samen met dat gebrek aan tijd en de wens om een professionele website te hebben. Een via Instagram bewerkt beeld paste daar voor mij niet langer bij. Ik ging op zoek naar websites met gratis stockfoto’s en kwam in eerste instantie uit bij Pixabay. Dat voelde in elk geval als een upgrade, maar vaak keek ik naar de foto’s bovenaan. Daar stond namelijk altijd een uitgelicht rijtje van Shutterstock, waarbij het ene beeld nog mooier was dan het andere. Dat wilde ik ook! Daarom was ik heel blij met mijn abonnement waarbij ik toegang krijg tot de 100 miljoen stockfoto’s.

Shutterstock

Wat voor mij de grote voordelen zijn?

  • Je kunt zoeken op Nederlandse termen, vrijwel alles kun je vertaald terugvinden
  • De enorme hoeveelheid foto’s voorkomt dat je automatisch dezelfde foto als anderen gebruikt (iets waar je bij gratis sites nog weleens tegenaan loopt)
  • Je downloadt foto’s van hoge kwaliteit in een resolutie naar voorkeur
  • Mijn ervaring is dat je echt altijd iets vindt dat bij jouw verhaal past

Maar er is meer. Wist je bijvoorbeeld dat je ook je eigen foto’s of de door jou gekozen foto kunt bewerken met een speciale Editor? Het is in dit gebruikersvriendelijke programma mogelijk tekst toe te voegen, foto’s te bewerken met symbolen, vormen en je eigen logo – in diverse formaten. Ideaal dus voor blogs en andere websites waarbij je regelmatig gebruik maakt van bewerkte (stock)foto’s!

Ik ben enorm enthousiast! Jij ook? Meld je dan snel aan via de website en kies een abonnement dat bij je past.

Als je blogt, heb jij dan ook voorkeur voor afbeeldingen van Shutterstock of ga je toch voor eigen foto’s?


De foto bij dit blog is (verrassing!) afkomstig van Shutterstock

Dit blog is weliswaar een samenwerking, maar vooral ook mijn eigen enthousiasme over mijn huidige abonnement. Ik zou niet meer zonder willen!

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

2 Replies to “Waarom ik graag stockfoto’s van Shutterstock gebruik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge