Shoppen? Ga eens voor kleur in je kledingkast!

shoppen ga voor kleur

Wie mijn kast bekijkt ziet vooral zwart hangen. Veilige keus natuurlijk. Maar deze keer wilde ik het iets anders doen. Iets meer kleur dus! En ik vertel ook waarom. 

Garderobe met oog op verschillende soorten gewicht

Sommige vrouwen doen eeuwig aan de lijn en hebben in hun kast verschillende maten hangen. Voor het geval dat je ooit nog eens Γ©cht afvalt bijvoorbeeld. Zo ook ik. Van geweldige gedateerde broeken uit 2002 tot jeans die ik in postnatale staat prima opvulde. Nu probeer ik die laatste wel te lozen inmiddels, anders dan zou je helemaal geen stok achter de deur hebben om je ongebreideld te kunnen laten gaan. Maar die eerste groep kan ik maar niet loslaten.

Als je altijd wat aan de zwaardere kant bent (richting de 25 op de Schaal van BMI), ga je uit gemak toch sneller voor zwart dan voor kleur. Dat komt ook omdat zwarte jurkjes hun nut meerdere malen bewezen hebben na dat ene corpulente etentje of wanneer je richting de tijd van de maand iets minder strak in je vel zit.

Toen ik van Sans-Online iets leuks mocht uitkiezen, zat ik dan ook snel bij de gebruikelijke sectie te zoeken: zwart, zwarter, zwartst. Ik wilde eigenlijk mijn mandje alweer vol gaan laden, tot ik besefte dat ik daar eens mee moet stoppen. Sterker nog, ik nam een radicaal besluit en nam me voor alleen nog maar kleur te kopen dit keer. Eventjes iets anders. Een tof merk dat daarbij past is 10 days, wel een beetje zwart/wit maar ook kleur. Nog beter zijn de collecties van Sandwich en Only die ook felle kleuren bieden. Genoeg keus dus!

Waarom een beetje kleur iedereen goed doet?

Het maakt je minder hard

Zwarte kledingstukken (of donkere kleuren in het algemeen) maken vaak dat je strenger overkomt. Op zich niet zo’n ramp als je de buitenwereld een beetje op afstand wil houden. Wil je echter vrolijker en vriendelijker ogen, kies dan voor kleur.

Met kleur accentueer je pluspunten

Heb je prachtige groene ogen? Die vallen meer op wanneer je koelere groene tinten draagt. Bruin matcht goed met verschillende bruintinten en blauwe ogen juist met blauw. Hoef je niet voor gestudeerd te hebben. Verder kan je kiezen voor kleuren die in het verlengde van je oogkleur liggen, waardoor je dus wel bij jezelf blijft en tegelijkertijd meer straalt dan met zwarte kleding.

Lichte kleding houdt minder warmte vast

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar in die hittegolf sla ik extra warmte liever even over. Door te kiezen voor lichtere kleuren, heb je het in elk geval ietsje minder warm.

Kortom, genoeg redenen om eens te stoppen met dat eeuwige zwart.

Maar wat dan wel?

Ik besloot een felrood shirt te kopen – lekker opvallend en dΓ© kleur die eigenlijk iedereen dit seizoen in de kast zou moeten hebben hangen. Daarnaast lekker Bert-en-Ernie-achtig eenzelfde shirt in donkerblauw. Daarbij nog een donkerblauw colbertje en een lichtgrijze wollen jurk. Ja, in de zomer gekocht, en nee, ik stond er niet bij stil dat ik in die bloedhitte nog op de foto moest. Maar goed, alles voor mijn werk πŸ˜‰

En waarom geen groen?

Ik geef toe, het staat nogal in contrast tot wat ik net beweerde over de accentuering van je oogkleur door middel van kledingkeuze. Klopt. Dat heeft ermee te maken dat de enige kleur die mijn kast doorgaans weet te vinden groen is en ik al veel shirts en jurkjes in die tint heb. Zo simpel als dat.

OOTD!

Genoeg gekletst, tijd voor foto’s!

Werd een wat ongemakkelijke fotoshoot haha, maar het staat erop. En gelukkig was het afgelopen dagen iets frisser waardoor ik niet het loodje legde in de jurk.

  • Shirt Only in de kleuren Goji Berry en Navy Blazer € 16,95
  • Blazer in de kleur Only Blue Nights € 25,00
  • Jurk Noisy May in de kleur Light Grey Melange € 34,99

Draag jij ook veel zwart? Of durf je ook voor kleur te gaan?Β 

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One thought on “Shoppen? Ga eens voor kleur in je kledingkast!

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten