seks buiten comfortzone tips (2)

Seks buiten je comfortzone? Er valt genoeg te ontdekken!

Wij mensen, we zijn een volkje van gewoontes. We doen dingen vaak zonder erbij na te denken, gewoon, omdat we dat altijd zo doen. Dat geldt voor de manier waarop we ons kleden, hoe we ons huis inrichten, hoe we met elkaar omgaan, waar we op vakantie gaan en nog heel veel meer. Zelfs voor de manier waarop we seks hebben! Hebben we een manier gevonden die ons bevalt, dan zijn we niet zelden geneigd om het daarbij te houden. Dat is prima, als je je daar goed bij voelt. Maar ben je op zoek naar een beetje afwisseling, wil je graag ontdekken of er nog meer is waar je blij van wordt, dan valt er gelukkig ook nog genoeg te ontdekken.

Wil je je grenzen verleggen?

Zeker wanneer je een vaste partner hebt, al meerdere jaren, kan de manier waarop je seks hebt misschien een beetje voorspelbaar zijn. Jullie zijn goed op elkaar ingespeeld geraakt, weten precies van elkaar wat de ander fijn vindt, en hebben zo een beetje jullie eigen routine ontwikkeld. Dat is helemaal niet erg. Van seks hoeft ook niet altijd de vonken af te vliegen. De eerste keren met een nieuwe partner zijn altijd het spannendst. Is deze periode voorbij, dan breekt de tijd aan dat je vooral kunt profiteren van de kennis die jullie over elkaar hebben opgedaan, en de garantie dat het altijd goed is.

Natuurlijk kun je wel samen op het punt komen waarop je toch wel eens iets anders wilt. Waarop iedere keer op dezelfde manier seks net wat te voorspelbaar wordt, je de spanning mist. Het moment ook waarop je je misschien af gaat vragen of er naast de dingen die jullie nu doen nog meer zaken zijn waar je van kunt genieten. Het moment om opnieuw op ontdekkingsreis te gaan.

Net zo spannend als in het begin!

Besluit je samen op zoek te gaan naar een nieuwe invulling van, of in ieder geval een aanvulling op, jullie seksleven, dan merk je het al snel: het is weer bijna net zo spannend als in het begin van jullie relatie! Je gaat weer dingen voor het eerst doen samen, en dat maakt het spannend. Want hoe gaat de ander reageren als je er eens anal toys bij pakt, en hoe ga jij zelf eigenlijk reageren? Deze spanning is vaak al voldoende om jullie seksleven een flinke boost te geven. Ontdek samen wat jullie nog meer fijn vinden, of dat nu BDSM of een bepaald soort speeltje of rollenspel is, en geniet van elkaar op manieren waarop je dat nog niet eerder hebt gedaan. Of jullie deze nieuwe ontdekkingen vervolgens aan jullie vaste repertoire toevoegen, dat is helemaal aan jullie.

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *