Schoolbeker die niet lekt? Deze moet je hebben!

schoolbeker die niet lekt contigo gizmo

Een drinkbeker die gegarandeerd niet lekt? Ik moest het nog maar eens zien. Kritisch ging ik de review aan van de Contigo Gizmo Flip drinkbeker. Na een paar weken (en na een paar jaar opnieuw) maakten we de balans op: hoe blijvend is dat anti-leksysteem, werkt het daadwerkelijk en hoe vinden de kinderen het? 

Contigo Gizmo Flip: de schoolbeker die niet lekt

Ik kreeg bericht van Kambukka of ik met ze wilde samenwerken. In ruil voor een review kreeg ik drie bekers van Contigo die gegarandeerd anti-lek zouden zijn: de Contigo Gizmo Flip. Waarschijnlijk hebben alle ouders weleens een situatie meegemaakt met een doorweekte tas, dus ik sta altijd open voor het testen van een mogelijke holy grail op het gebied van bekers.

Anti-leksysteem

De doos die we kregen bevatte drie schoolbekers. Twee voor Rose en May in de uitvoering Cherry Cat en voor June de paarse Wisteria Flowers. Daarnaast zat er een boekje in met uitleg over de bekers. Aan de bovenzijde van de beker zit een tuitje waardoor je kind kan drinken. Deze kan je inklappen als de beker niet wordt gebruikt, zoals je ziet op foto 2. Als je het deksel eraf schroeft, vind je een kunststof rietje dat je kunt losmaken. Zo kan je de beker ook goed reinigen in de vaatwasser.

Test: is anti-lek inderdaad anti-lek?

We vulden de beker met water en hielden hem ondersteboven. Geen druppeltje! Maar goed, dat hebben de meeste schoolbekers wanneer ze goed zijn gesloten. Daarom besloten we eens flink te schudden – zelfs als het tuitje open staat. Ook dan blijft de beker gesloten als een oester. Het prettige – vinden wij – is dat je alleen maar hoeft te controleren of het rietje goed aangesloten is en de deksel goed vastzit. Hij lekt totaal niet. Inmiddels zijn we een paar weken verder het systeem werkt nog even goed als de eerste keer.

Eigen ervaring met de anti-lek beker

Nieuwsgierig als ik ben, probeerde ik te drinken door het tuitje. Kinderen hebben het vrijwel meteen onder de knie, maar zelf moest ik even wennen. De vorm deed me een beetje denken aan een platte tepel en vergt een iets andere techniek dan ‘normale’ rietjes of een bidon. In tegenstelling tot die laatste soort bekers hoef je de Contigo Gizmo Flip ook niet ondersteboven te houden om te kunnen drinken – een pre met kleine kinderen! Maar goed, terugkomend op mijn oordeel: het was even wennen, maar dan heb je ook wat. Je krijgt met elke slok gewoon genoeg water binnen. In Junes geval heel fijn, omdat ze hem meeneemt tijdens het sporten.

Ro over de nieuwe schoolbekers

De afgelopen weken is Ro al een paar keer lovend teruggekomen van diverse uitjes met de kleintjes. ‘Die beker is echt fantastisch, serieus. Maar écht! Je moet dat wel in je blog verwerken hoor, ik vind ze echt geweldig.’ Daar was niets gesponsord aan, hij is echt lyrisch over het anti-leksysteem. Bovendien vinden we het erg makkelijk dat de kinderen hun beker zelf kunnen dragen dankzij het siliconen anti-slip handvat aan de bovenkant.

Eindelijk een goede anti-lek beker voor op school

Tijdens de verjaardag van June kregen we veel complimenten over de bekers. Haar tante herkende direct het merk: Contigo. Zij heeft zelf ook een paar bekers gehaald, zowel voor zichzelf als ons nichtje, en is heel erg te spreken over het anti-leksysteem. In de jaren dat zij de bekers heeft, is er nog nooit een tas kletsnat thuisgekomen. De perfecte keus wat ons betreft om in huis te halen voor de basisschool.

Update september 2019

We gebruiken de bekers nog elke dag voor school en ze lekken echt niet. Daarmee was het een hele fijne aankoop die we zeker ook aanraden bij bekenden. Inmiddels heeft mijn zusje hem voor haar zoontje gekocht en die is even enthousiast. Kortom, je geld meer dan waard. Want waar andere schoolbekers op een gegeven moment gaan lekken, blijft deze echt dicht. Ondanks dat onze dochters heb een aantal keer lieten vallen trouwens. Hij sluit nog steeds even goed.

Contigo Gizmo Flip drinkbeker

De Gizmo drinkbekers zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen en voorzien van het AUTOSEAL-systeem. Hierdoor zijn ze gegarandeerd 100% lek- als spatvrij. Doordat je het klepje kan indrukken, voorkom je dat vuil zich in de tas hecht aan het drinktuitje.

Verschillende varianten van de beste anti-lek drinkbeker die er is

Zoveel mensen, zoveel wensen. De Contigo Gizmo Flip drinkbeker is momenteel verkrijgbaar in 7 verschillende varianten.

Algemene informatie

De drinkbekers van Contigo zijn BPA vrij. Daarnaast kunnen ze gewoon in de vaatwasser (gelukkig). Dat hebben we inmiddels al een aantal keer gedaan en je ziet dat de opdruk mooi blijft. Bovendien vervormt de fles niet en blijft het rietje stevig zitten. De inhoud van de Gizmo Flip Drinkbeker is 420 ml. Erg fijn, omdat je kind dan al snel meer drinkt dan uit de meeste andere bekers.

Let op!

De Contigo Gizmo Flip is niet geschikt voor: 

 • warme of koolzuurhoudende dranken, dranken met pulp of met beperkte houdbaarheid
 • kinderen jonger dan 3
 • magnetron of vriezer

Daarnaast mag je hem niet reinigen met bleekmiddel, chloor, schuurmiddelen en/of andere agressieve chemische stoffen (al zou ik dat sowieso niet doen met producten die ik gebruik om van te eten en drinken). Ook mag je hem niet te vol doen en de beker niet meer gebruiken als hij is beschadigd. 

Contigo

Naast kinderbekers produceert Contigo® nog veel meer soorten drinkbekers. Thermische bekers die ideaal zijn om in je tas mee te nemen naar kantoor, maar ook mooie drinkflessen waarmee je op de sportschool voor de dag kan komen.

Kambukka

Kambukka is een Vlaams sales- en marketingbedrijf dat gespecialiseerd is in het lanceren en verdelen van innovatieve en trendy merken voor consumenten in de regio EMEA. Daarnaast is Kambukka een verdeler van producten van het merk Contigo. Het merk Contigo is eigendom van Ignite USA, LLC en wordt met hun toestemming gebruikt.

Kende jij de Contigo Gizmo Flip al?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Dit artikel bevat gekregen artikelen. 

About Commerciële redactie

Onze commerciële redactie zoekt voor je uit wat je moet weten op het gebied van tof speelgoed, de leukste kledingtrends van het moment en bijvoorbeeld welke bioscoopfilms zeker de moeite waard zijn!

Summary
Review Date
Reviewed Item
Gizmo Anti-lekbeker van Contigo
Author Rating
51star1star1star1star1star

12 thoughts on “Schoolbeker die niet lekt? Deze moet je hebben!

 1. Wij zijn helaas 4 bekers verder en het begint allemaal goed maar alle 4 begonnen binnen 2 maanden te lekken ( en er wordt echt niet raar mee gedaan). Ik ben dus echt op zoek naar iets anders! dus mocht iemand nog andere tips hebben, graag!!

  1. Echt waar? Wat vervelend! Bij ons wordt hij inmiddels al sinds het schrijven van de blog gebruikt, maar nooit gelekt. We gebruiken ook de Doppers. Moet je alleen goed vastdraaien, maar dan lekken ze ook niet. Misschien is dat iets?

 2. Ik kende dit merk nog niet, ik ga het wel zeker onthouden, want hij lekt blijkbaar gewoon echt niet! Wat een uitkomst. Bedankt voor je review ik denk dat dit een hoop natte boekentassen bespaard 😉

 3. Wat goed dat deze flessen bpa vrij zijn en dat ze ook nog is niet lekken! Ik heb altijd last van lekkende bekers/flesjes. Maar om nou met zo’n beker te gaan lopen? Dunno ziet er toch meer uit als een kindermodel. Misschien een andere variant qua styling?

  1. Haha ja je hebt gelijk, deze zijn niet echt leuk voor volwassenen. Maar Contigo heeft nog meer flessen, ook in neutrale kleuren en die lekken niet.

 4. Wat een leuke flesjes en bovendien nog praktisch ook! Ik denk dat ik dit merk alvast maar ergens ga noteren. Ik wil namelijk niet eerst 100 natte tassen hebben voor ik later de juiste vind. Dankjewel voor de tip!

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit: