Naast mijn persoonlijke blogs en informatie vind je op Lotus Writings ook regelmatig samenwerkingen. Dat kan op verschillende manieren: een review van je product of dienst, winactie, advertorial of het publiceren van een persbericht. Het belangrijkst voor mij is dat deze samenwerkingen aansluiten bij mijn doelgroep en dat mijn lezers erop kunnen vertrouwen dat ik eerlijke informatie verstrek. In mijn mediakit vind je onder meer wie binnen mijn doelgroep vallen, welke kosten verbonden zijn aan een samenwerking en op welke manier je me kunt bereiken.

Doelgroep

Lotus Writings krijgt vooral bezoek van mannen en vrouwen uit Nederland en Vlaanderen tussen de 25-50. Ik schrijf vooral over zwangerschap, kinderen in de leeftijd van 0-14 en laat zien hoe wij hier thuis bepaalde zaken aanpakken: hoe kan je het best omgaan met een schreeuwende peuter in de supermarkt? En wat doe je bij luizen?

Mijn lezers willen op commercieel gebied graag van alles weten over trends. Bijvoorbeeld op gebied van kleding, interieur, speelgoed en eten, maar ook waar je de leukste pretparken, dierentuinen en theatershows vindt van het moment. Ik heb al vaker terugkoppeling gekregen van enthousiaste lezers die mijn blog lazen en het product vervolgens zelf aanschaften. Een voorbeeld is mijn blog over Tiengemeten, waar Anneke vervolgens ook naartoe ging.

Samenwerken?

Voorstellen voor een samenwerking kan je mailen naar merel@lotuswritings.nl. In deze mediakit vind je alvast informatie die wellicht interessant is.

Statistieken en social media

Ik ben actief op verschillende social media, waaronder Facebook, Twitter en Instagram.

Blog ca. 10.000 unieke bezoekers per maand
Facebook 1.100 volgers
Twitter 850 volgers
Instagram 1,6K volgers

Beste maand maart 2018 met 14K unieke bezoekers en 21K views

DA/PA

Mijn DA en PA zijn op dit moment respectievelijk 35 en 46.

Algemene informatie

Onze dochters zijn 11, 3 en 2 jaar oud. Ze komen hier en op mijn social media gedeeltelijk in beeld, maar nooit met hun gezicht. Een voorbeeld hiervan vind je in de review van Zenners nieuwste collectie. We testen speelgoed en gaan regelmatig op uitnodiging naar evenementen. Daarnaast schrijft mijn vriend Ro ook regelmatig gastblogs. Zowel informatief als in de vorm van samenwerkingen. Hij deed al een aantal reviews van overhemden en een poloshirt. Een andere gastblogger is mijn zusje Sophie die een babyzoontje heeft. Ook zij schreef meerdere reviews, zoals deze over het Sinterklaas Surprisespel en de NumNum.

Verschillende manieren van samenwerkingen en kosten

Barterdeal

Naar aanleiding van een door jullie opgestuurd product schrijf ik een review. Over het algemeen geschiedt betaling middels het product, tenzij deze een waarde heeft onder de € 20,00. Mijn interesse:

  • Kleding voor mannen, vrouwen of kinderen – jongens en meisjes (maat op aanvraag)
  • Speelgoed, nieuwe trends, spelletjes
  • Huishoudelijke producten
  • Handige gadgets voor baby’s
  • Inrichting huis en tuin
  • Verzorgingsproducten

Ook verschijnt vrijwel elke maandagmiddag om 12.00 uur een nieuwe winactie. Ik vind het leuk om mijn lezers zo iets extra’s te kunnen geven. Heb je een leuk voorstel, mail dat dan vooral naar merel@lotuswritings.nl! Ik reageer binnen een dag en laat meteen weten wanneer er plek is. Mijn voorkeur gaat uit naar een combinatie tussen een review en winactie, waarbij de winactie-producten worden verzonden door de aanbiedende partij.

Betaalde samenwerking

We kunnen op verschillende manieren samenwerken en daarbij je eigen ‘pakket’ samenstellen. Zo vind je altijd iets dat bij je wensen past. Bijvoorbeeld een advertorial, advertorial incl. delen op social media of liever een sponsored post. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken via merel [at] lotuswritings.nl. 

Let op: ik behoud mij het recht voor links na een jaar te verwijderen als ik de samenwerking niet langer als relevant voor mijn teksten beschouw, tenzij anders afgesproken.

Afspraak

Voor zowel gesponsorde posts als advertorials geldt dat ik direct data kan afspreken waarop ik deze plaats. Je kan daarbij ook je eigen voorkeur aangeven en – mits mogelijk – zetten we die datum direct vast.

Verder is het goed om te weten dat ik een abonnement heb op Shutterstock en daarmee een grote database aan fotomateriaal tot mijn beschikking heb. Ik vind het namelijk belangrijk dat het beeld bij de tekst klopt. Het is uiteraard ook mogelijk dat je zelf voor afbeeldingen zorgt.

Wat krijg je hiervoor?

Met mijn cursussen Creatief Schrijven, Copywriter en Journalistiek, universitaire achtergrond (Geschiedenis MA) en werkzaamheden als freelance schrijver bied ik vlot lopende teksten in correct Nederlands. In overleg is veel mogelijk. Mijn hoofddoel is om mijn klanten goede blogs af te leveren waar ze daadwerkelijk iets aan hebben. Ik heb kennis van SEO en pas mijn teksten daarop aan.

Wil je naar aanleiding van bovenstaande graag een samenwerking aangaan of misschien meer informatie krijgen? Mail dan naar merel@lotuswritings.nl, reactie binnen een dag.

Hartelijke groeten,
Merel

Samenwerking – Shutterstock

Ik heb mij voor de vormgeving van deze mediakit laten inspireren door Marguerita, eigenaresse van Marstyle.nl.