Beste ondernemer,

Mijn naam is Merel (33) – of ‘mama’ zoals ik minstens 20.934 keer per dag word genoemd door één van mijn drie dochters: June (11), Rose (3) en May (2). Vanuit mijn liefde voor schrijven en de wens hier mijn beroep van te maken, startte ik mijn eigen blog: Lotus Writings. In eerste instantie met de bestemming van portfolio, maar al snel ontwikkelde zich een goedlopende website vol informatie over ouderschap, ons gezin en persoonlijke verhalen. En natuurlijk producten die we als gezin graag gebruiken, zoals het nieuwste speelgoed, kleding en de tofste gadgets. Ik doe daarom graag samenwerkingen die hierbij passen.

Doelgroep en statistieken

Twee belangrijke gegevens waaraan je kan aflezen of mijn website bij jullie marketingstrategie past. Met Lotus Writings bereik ik maandelijks tussen de 7.500-10.000 unieke bezoekers per maand.

Ik bereik een zeer diverse doelgroep: van leerkrachten in het basisonderwijs tot aanstaande ouders en gezinnen met (pre-)pubers tot een jaar of 14. Via social media bereik ik ruim 1050 volgers op Facebook, 850+ via Twitter en op Instagram ruim 1.500. Ik zet deze verschillende kanalen in om je product op een leuke manier onder de aandacht te brengen. Niet alleen in een duidelijk gesponsorde post, maar ook tussendoor – zoals bijvoorbeeld de haaraccessoires van Zenner.

Hier vindt u evt. de verkorte versie van mijn mediakit op Linkpizza, maar hij staat ook op mijn eigen website:

   
Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan

Verschillende soorten samenwerkingen

Op Lotus Writings is het aanbod zeer breed. Ik vind het leuk om een duurzame relatie aan te gaan met ondernemers, zoals Drs. Leenarts en Tastea. Naar mijn mening winnen beide partijen daarmee.

Barterdeal samenwerking?

Ik sta zeker open voor een samenwerking in de vorm van een barterdeal. Om een idee te geven, heb ik hieronder de verschillende mogelijkheden uitgesplitst. Neem vooral even contact op via onderstaand contactformulier of per mail: merel[at]lotuswritings.nl!

Kinderen

Met de kinderen probeer ik diverse soorten speelgoed uit. Ze komen niet met hun gezicht in beeld, maar dat hoeft m.i. geen belemmering te vormen voor een goede belichting van jullie product. Ik laat ze lekker spelen, vraag hun mening en verwerk die meestal ook in mijn artikelen. Of, zoals in het geval van Zenner: ik probeer diverse kapsels uit en post die ter inspiratie op social media of een blog. Ook veilig vervoer en verzorgingsproducten vinden we fijn om te proberen. En we zijn dol op het theater, dus daar schrijven we ook regelmatig een review over.

Hiernaast schrijft mijn zusje ook soms voor Lotus Writings. Met een zoontje van één bereikt zij weer een andere doelgroep. In het verleden heeft ze al een paar reviews gedaan, dus mocht u specifiek jongensouders willen bereiken dan kunt u hier ook terecht.

Mannen

Mijn vriend Ro is gastblogger. Hij schrijft niet op vaste tijden, maar vindt het leuk zo nu en dan zijn visie op ouderschap te belichten. Ook doet hij regelmatig barterdeals, bijvoorbeeld voor mannenmode. Verder vindt hij het leuk om verzorgingsproducten te testen of naar events te gaan voor Lotus Writings die meer zijn gericht op vaders.

Vrouwen

Uiteindelijk zijn we meer dan mama. Ik test daarom graag (groene) verzorgingsproducten uit, maar doe ook soms interieurstyling of onderwerp huishoudelijke apparaten aan een nauwgezet onderzoek – zeker als die mijn leven makkelijker maken! Kortom, deze categorie is heel breed.

Persberichten

Ik plaats niet altijd persberichten, omdat ik graag unieke content wil leveren aan mijn lezers. Maar soms gebeurt het wel dat ik word uitgenodigd voor een evenement, waarna ik het nieuws uitlicht op mijn eigen manier. Uitnodigingen voor de lancering van een nieuw product of perspresentaties kan je sturen naar bovenstaand e-mailadres of via het contactformulier. Een andere keer verwerk ik het nieuws – mits relevant – in een bestaand artikel.

Advertorials

De mogelijkheden en prijzen hiervoor vind je in mijn Mediakit.

PR-bureaus, perslijsten en mediabureaus

Uitnodigingen (ook voor een perslijst) ontvang ik graag op genoemd mailadres. Ik vind het leuk om mijn lezers een divers aanbod in reviews, nieuwsberichten en advertorials te bieden, dus aarzel zeker niet om even te mailen. Ook evenementen als de Negenmaandenbeurs vind ik leuk om te belichten.

Gastblogs 

Vind je het leuk om één of meerdere artikelen te schrijven voor Lotus Writings? Mail me dan even. Eigenlijk heb ik maar twee voorwaarden: je zit in een andere situatie dan ik (thuiswerkende moeder met man en drie dochters) en je schrijft goed Nederlands. That’s it! Ik hoef niet per se blogs op vaste momenten in de maand, er zijn mogelijkheden om op termijn reviews te doen en ik ben vrij flexibel.

Lotus Writings in de media

Zelf schreef ik eerder als gastblogger voor Website4mama op regelmatige basis en Mamsatwork. Daarnaast verscheen op Dochterlief.nl een persoonlijk stuk over mijn drie dochters en lever ik zo nu en dan bijdragen aan andere websites of tijdschriften. In print zijn twee blogs verschenen in de Zwangerkrant, regio Rotterdam Rijnmond (oplage 10.000 stuks) en daarnaast in het Nationale Schoolreismagazine. Verder heb ik een interview gedaan met het tijdschrift CGMV over mijn zwangerschapsverlof.