samenleven met vrouwen

Samenleven met vrouwen | De keiharde, naakte waarheid…

SAMENLEVEN MET VROUWEN – Wanneer Ro vertelt dat hij drie dochters heeft, kijken andere mannen (en vrouwen!) hem vaak vol compassie aan. Vaak gevolgd door een grapje over hormonen en de puberteit. Dat inspireerde hem tot het schrijven van deze herkenbare blog. Want hoe voelt het nu eigenlijk in de praktijk om samen te leven met vier vrouwen?

Medelijden

Wanneer ik vertel dat ik samenleef met vier vrouwen, kijken anderen me vaak aan met een blik die vooral medelijden verraadt. ‘En dan zitten ze nog niet eens in de puberteit,’ gooi ik dan meestal olie op het vuur. Puur voor de grap natuurlijk, want volgens mij ben ik meer een meisjesvader. En meestal vind ik het dus vooral fantastisch dat we drie dochters hebben. Maar, eerlijk is eerlijk, soms voel ik toch wel een klein beetje zelfmedelijden. Wanneer?

Samenleven met vier vrouwen? De naakte waarheid!

1. Douchen met gevaar voor eigen leven

Even serieus, wat hebben jullie voor huid? Onder de douche stappen nadat een vrouw je voor was, is namelijk levensgevaarlijk! Ik moest mezelf echt aanleren om eerst de temperatuur te controleren en dan pas de kraan open te draaien. En toch gebeurt het me in een onbewaakt ogenblik nog weleens dat ik per ongeluk binnenstap en bijna levend wordt gekookt. Even serieus: waarom is het nodig jezelf af te spoelen met water dat minstens 44 graden is?

Lees ook: 10 dingen die veranderen als je papa of mama wordt!

2. Enorme stash

Ken je die plankjes in de badkamer? Heel handig: je kan er je shampoo en douchegel op kwijt. Zou in principe prima moeten passen, maar op de een of andere manier past mijn slanke fles Axe er gewoon niet meer tussen. Shampoo, conditioner, haarmasker, drie soorten douchegel, milde zeep en milde shampoo voor de kleintjes… Waarom hebben jullie zo verschrikkelijk veel spullen nodig? Wat is er mis met één shampoofles en één douchegel? Gewoon voor het hele gezin. En nu ik toch bezig ben: waarom vind ik ook altijd lange haren in mijn borstel terug? Merel en June hebben opgeteld samen zeven verschillende borstels en nog pakken ze die van mij.

3. Gel

Ik heb al een paar keer mis gegrepen. Kaboutertjes? Merel beweert namelijk geen producten in haar haren te willen gebruiken en koopt daarom geen gel, maar blijkbaar gelden voor mijn spullen andere regels?

4. De welbekende lege kledingkast

Oké, ik ben groot voorstander van het minimalisme, maar volgens mij terecht. Iedereen zou moeten afkunnen met een bescheiden hoeveelheid kleding. Kwestie van combineren en goede basics aanschaffen. Liever dat dan een uitpuilende kledingkast. Maar de dames denken hier anders over. Elk feestje hoor ik hetzelfde: ze hebben ‘niks’. Even voor de beeldvorming: de verhouding is 90-10. Tja, stel je inderdaad voor dat Gerda – de zus van de buurvrouw, die je maar één keer per twee jaar ziet – zal ontdekken dat je twee keer in één jaar tijd dezelfde jurk draagt. Schande!

5. Angst voor kleine beestjes

In eerste instantie dacht ik dat alleen Merel in de buurt van insecten verandert in een hysterische keukenmeid. Verkeerd gedacht: één sprinkhaan en ze gillen alle vier alsof er een grizzlybeer in de kamer staat.

Lees ook: Vader kan ook opvoeden: we zijn handiger dan je denkt

6. ‘Wat is er?’

(Gelukkig speelt dit nog niet in viervoud!) Gedurende de welbekende tijd van de maand hou ik me meestal op de achtergrond. Ik praat minder (met in gedachten: als je niks zegt, kun je ook niets verkeerds zeggen) en geef Merel meer ruimte om te klagen als ze dat nodig vindt. Dat levert ironisch genoeg een bijzondere situatie op: wanneer ik stil ben, vraagt ze weer honderd keer wat er aan de hand is. Kortom, je doet het geloof ik nooit echt helemaal goed.

7. Moord en brand schreeuwen om niks

Ik vind dit het meest opmerkelijke aan samenleven met vrouwen. Jullie baren kinderen nota bene! Maar soms vraag ik me bijna af hoe het mogelijk is dat de mens nog voortplant. Zeker als ik afga op jullie reactie na het stoten van een kleine teen.

8. Niemand luistert elkaar

Ik weet niet of andere mannen dit herkennen, maar als vrouwen zitten te kletsen, lijk ik wel de enige persoon in de ruimte te zijn die doorheeft dat niemand echt naar elkaar luistert. Of ben ik juist de enige die het allemaal niet goed kan volgen?

9. Wispelturig als het weer

Nog iets waar het hier misgaat in de communicatie met vrouwen: jullie zeggen letterlijk A, maar bedoelen B. En dat vind ik verwarrend. Want als iemand A zegt, ga ik er vanuit dat het ook om A draait. Ik geloof dus dat ik maar op missie moet om B te ontdekken? Kan je me niet meer volgen? Dat gevoel heb ik dus als ze me iets vertellen.

Lees ook: Foute schoonzoon? 7 tips om hem buiten de deur te houden!

10. Je moet het goede voorbeeld voor álle mannen zijn

Omdat ik voorlopig nog de enige man in het leven van de meisjes ben, moet ik natuurlijk wel het goede voorbeeld geven op alle fronten. Dat kan best weleens lastig zijn als je doodop uit je werk komt en aan alle kanten verbaal wordt ‘aangevallen’. Je mag geen steek laten vallen en moet altijd geïnteresseerd reageren. Niet dat ik nu wil klagen, maar ik doe het toch: 24/7 interesse tonen kan toch niemand?

Herken je als vrouw bovenstaande punten?
En als je man bent: hoe vind jij het om samen te leven met vrouwen?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

 

Author: Ro

Ik ben Ro (33), vriend van Merel en (stief)vader van June (11), Rose (3) en May (2). In het dagelijks leven werk ik als uitvoerder voor een grote energiemaatschappij, behalve vrijdag: die dag is voor de kinderen. Zo nu en dan schrijf ik een blog met mijn vaderlijke kijk op opvoeden.

13 Replies to “Samenleven met vrouwen | De keiharde, naakte waarheid…

 1. Ook hier is t voor n deel andersom, behalve de temperstuur vd douche. Een propvolle kkedingkast, plankje in de douche, scheergel van mij die steeds op is zonder dat ik t gebruik🤢

 2. Sommige punten zijn hier omgedraaid. Als Lionel doucht heb ik daarna het gevoel dat mijn huis verbrand. Lionel zijn kledingkast is vol, maar toch klaagt hij nooit broeken te hebben en als hij kookt, schreeuwt hij de hele straat bij elkaar en staat te vloeken alsof alles verbrand en daarna over hem heen gevallen is. Echter blijkt bij navraag altijd dat het iets kleins is, dat bijvoorbeeld het kruidenpotje omgevallen is en er een paar korrels op het aanrecht liggen.

  De rest is misschien wel herkenbaar voor Lionel bij mij, maar ik ben dan ook in de minderheid, dus het dat recht al zeg ik het zelf 😎

  1. Haha grappig dat het bij jullie andersom is 😀
   Ik moest zo lachen om het stukje van de kruiden, zag het helemaal voor me. Vandaag hadden wij ook zo’n situatie, maar dan omgekeerd. Ik overdreef toen het gas gek begon te doen. Ro dacht dat er op zijn minst een steekvlam was!

 3. Punt 1 bespraken we in mijn familie toevallig laatst. Volgens mij doen veel vrouwen dat ja! Marcel en mijn broer vinden het ook kokend heet. Terwijl ik de douche echt niet in stap voordat die op 45 graden staat.
  Ramona (Kijk, mama!) onlangs geplaatst…VerjaardagenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge