ruimte besparen tips kleine badkamer

5 handige ruimtebesparende tips voor je badkamer

Als je een kleinere badkamer hebt, kan het best lastig zijn om hem op de juiste manier in te richten. Je wil geen benauwd gevoel creëren, maar moet natuurlijk ook genoeg kwijt kunnen. Hoe doe je dat precies? In dit artikel vind je 5 handige ruimtebesparende tips voor je badkamer, zodat je in elk geval optisch voor genoeg ruimte kunt zorgen.

Ruimte besparen in de badkamer?

Kijk welke meubels en apparaten je elders kan plaatsen

Misschien kan je handdoeken in de slaapkamer leggen, in jullie kledingkast. Of is het een optie om droger en wasmachine naar zolder te verplaatsen? Op die manier zorg je ervoor dat je badkamer geen verzamelplaats wordt van onnodige inrichting. Verder is de keuze tussen een douche en een badkuip natuurlijk ook een vrij bepalende. Maak slimme keuzes en je zal zien dat je ruimte over lijkt te houden.

Hangende meubels

Omdat je onder de meubels door kunt kijken, zorg je voor langere lijnen en dus ogenschijnlijk meer ruimte dan wanneer ze op de grond zouden komen. Kies hierbij voor een hangend toilet, maar ook hangende kasten.

Eenheid

Rust in je interieur zorgt ook voor meer ruimte. Hoe doe je dat? Door het liefst zo min mogelijk kleuren te gebruiken. Een basiskleur, bijvoorbeeld van je radiator, kan daarbij het startpunt zijn. De rest pas je hierop aan en voor je het weet oogt het weer wat ruimtelijker. Ook de tegels kun je beter in een neutrale kleur aanschaffen. Kies je namelijk voor mozaïek of donker, dan oogt het soms juist weer heel klein.

Mooie radiator

Een badkamer radiator is natuurlijk ideaal. Hij steekt niet uit en neemt geen onnodige ruimte in beslag. Een musthave in een kleinere badkamer.

Glas levert je ruimte op

Zoals het ook werkt bij het kunnen doorkijken onder hangende meubels, zo levert glas je ook een extra ruimtebesparing op. Je kunt immers verder kijken dan wanneer je bijvoorbeeld een effen douchegordijn zou kiezen. Kies uiteraard wel voor (gedeeltelijk) matglas.

Hoe zorg jij voor extra ruimte in je badkamer?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *