Home » Familie » De leukste rugzakken voor de middelbare 2019/2020! *

De leukste rugzakken voor de middelbare 2019/2020! *

Wie pubers heeft, weet waarschijnlijk als geen ander dat ze de grootste criticasters kunnen zijn. Zo ook op het gebied van een nieuwe tas. Maar wat zijn nu de trends voor rugzakken en schooltassen voor komend schooljaar (2019/2020)? Ik zocht het uit!  

Voor het eerst naar de middelbare school

Nieuwe schooltas kopen

De allereerste keer naar de middelbare school herinner ik nog zo goed. Ik was gaan shoppen met mijn ouders voor een nieuwe tas. Iedereen droeg dezelfde soort schooltassen van Kipling en Eastpak, maar ik wilde geen eenheidsworst zijn en koos voor een stevige, grote rugzak van Mickey Mouse. Peperduur, van het soort dat niet kapot te krijgen is. Tja… Misschien overbodig om te vertellen, maar ik was één van de weinigen met dit formaat tas. Op zich geen probleem, zou je zeggen, ware het niet dat ik me in die leeftijd plots heel bewust werd van onderlinge verschillen en ik heel erg graag bij de rest wilde horen.

Erbij horen: de rugzakken trend volgen

Wat was ik opgelucht toen ik een nieuwe tas kreeg. Gewoon zoals de rest: geen nerdy tas waar nog een stapel van vijftien telefoonboeken in had gepast, maar de eerder zo verwenste eenheidsworst. Van Kipling geloof ik.

Binnenkort is het zover met June: we mogen op pad om schoolspullen te halen voor de middelbare school. Inclusief een nieuwe rugzak? Ik weet nog niet zeker wat ze zelf wil (de tas die ze nu heeft, is namelijk in ieder opzicht nog steeds prima), maar ik ging wel vast op onderzoek naar de leukste schooltassen van Eastpak. En die zijn dit jaar toevallig lekker opvallend (en zonder Mickey Mouse)!

De leukste trends voor schooltassen voor het schooljaar 2019/2020

Compact en rechthoekige rugtas

Wat je tegenwoordig best veel ziet is dat de meeste schooltassen een soort rechthoekige vorm hebben, zoals deze uit de Fjällräven collectie. Het zijn handige tassen die wel tegen een stootje kunnen, met een modern design. Daarbij kan je in deze tassen ook je laptop vervoeren en zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren. Overigens zijn dit ook meteen de oerdegelijke rugzakken waar vooral ouders enthousiast op reageren; kinderen niet per definitie.

Opvallend design: lakleer en metallic

Hoewel de metallic trend wel weer wegebt, zie je nog steeds lakleren rugtassen. Je mag anno 2019/2020 namelijk best opvallen met je tas. Vooral de linker vind ik fantastisch: hij is transparant, maar wel donker – zodat je niet goed ziet wat er allemaal in de tas zit. Het EastPak logo zit verwerkt in het materiaal. Verder vind ik het blauwe leer van de middelste ook heel tof en legergroen is een stuk neutraler, maar wel een duurzame aankoop: deze tas kan best een paar jaar mee.

Handtassen en schoudertassen

Persoonlijk vind ik ze niet helemaal praktisch, maar als ik mijn lieve tienerdochter mag geloven kan je niet meer op school zonder handtas of schoudertas. Zij heeft er inmiddels eentje van Ted Baker, maar ook Michael Kors blijft onverminderd populair. Het enige nadeel is dat je voor die laatste behoorlijk diep in je buidel moet tasten – en je weet maar nooit wanneer de trend overwaait…

Dierenprintjes

Een paar jaar geleden zag je weer vaker panter verschijnen in het straatbeeld en sindsdien lijken de dierenprintjes een blijvertje. Nieuw dit seizoen is de krokodil en ook tijger lijkt een opkomst te maken – al moet je wat meer zoeken naar die laatste twee binnen de schooltassen. Maar goed, panter blijft populair dus waarom niet als printje voor je rugzak?

Dé schooltassen trends voor het komende jaar lopen dus uiteen

Moederlijk advies: rustige kleuren zijn vaak beter

Heel anders dus dan de rustigere kleuren die ik hierboven uitkoos. Maar aan de andere kant is het soms verstandiger om niet te veel met trends mee te lopen. Voor je het weet is het alweer passé en moet je een nieuwe tas kopen om een soortgelijk Mickey-Mousefiasco te voorkomen.

Jouw smaak is misschien niet die van je kind

Er bestaat een (grote) kans dat jouw smaak niet helemaal overeen komt met die van je zoon of dochter. Jij zal hoogstwaarschijnlijk liever 50 euro uitgeven aan een oerdegelijk model en zij (vooral meiden) lopen liever met een onhandige tas die wel trendy is.

Het is een beetje schipperen. Want uiteindelijk heb je wel te maken met een tiener die niet meer klakkeloos alles aantrekt en aanneemt waar jij enthousiast over bent. En als ik heel eerlijk ben, met meisjes loop je daar vaak al veel eerder tegenaan dan de middelbare – maar nu is het helemaal klaar. Probeer samen tot een compromis te komen. En als ze echt willen, kunnen ze altijd nog een faux fur handtasje aanschaffen.

Wat voor rugtas heeft jouw kind voor dit jaar? Letten jullie een beetje op de trends voor schooltassen?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Afbeelding, WAYHOME studio – Shutterstock

Redactie

Onze redactie deelt graag tips met je op het gebied van interieur, administratie, trends en reizen.

9 gedachten over “De leukste rugzakken voor de middelbare 2019/2020! *

  1. Vroeger wel maar tegenwoordig niet meer. Ik shop alleen nog online, met name door mijn gezondheid maar ik vind het ook veel fijner. Alle merken op mijn scherm, ideaal. En een miskoop of impulsieve aankopen heb ik hierdoor niet meer!

  2. Leuk artikel. Het is wel zo dat als ik naar de winkel ga ik meestal alleen datgene koop wat ik echt nodig heb. Soms heb ik wel zondige momenten dan kom ik met extra dingen thuis als ze in de aanbieding zijn.
    Fjällräven is echt mijnf avoriete tas.

  3. hahaah dat heb ik inderdaad wel vaker. Omdat ze het product dat ik graag wil hebben bijvoorbeeld niet hebben en me toch weten te verleiden met iets anders. Ik kreeg ook een nieuwe rugzak toen ik naar de hogere school ging en wat was ik er blij mee. Extra vakken en een hoop extra ruimte voor meer boeken.

  4. Zoooo herkenbaar, stuur me naar de stad voor iets en ik kom vaak terug met iets anders, haha ik denk een vrouwenkwaal… vaak vind ik online shoppen toch ook wel fijner, veel meer keus! June alvast veel succes en plezier op je nieuwe school?

  5. Ik had echt nog zo een echte schooltas brrrr. Ik vind die kipling tassen altijd erg mooi. En dat op zoek naar andere dingen zo herkenbaar 🙂 En wat een gave bril is dat!

  6. Ik kom soms thuis met andere dingen maar vaak ben ik erg geconcentreed op het feit dat ik bijv een tas zoek. Vroeger was een schooltas altijd nog best lelijk maar tegenwoordig zie ik echt super mooie tassen tussen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten