Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » De rotklusjes van het ouderschap tag | Waarom ik geen nagels meer knip

De rotklusjes van het ouderschap tag | Waarom ik geen nagels meer knip

Hoewel we dol zijn op de kinderen, zijn er ook een aantal rotklusjes van het ouderschap. Charlotte bedacht deze tag en ik besloot hem in te vullen: over nagels knippen (en waarom ik dat niet doe) en oren schoonmaken. Wat vind jij het minst leuk?

Rotklusjes van het ouderschap

Ja, rotklusjes van het ouderschap zijn er zeker! Charlotte bedacht deze tag om even te kunnen klagen over de mindere kant van onvoorwaardelijke, liefdevolle knuffels en bakken vol liefde die ze gelukkig ook regelmatig over ons uitstorten. Marguerita tagde me laatst en daarom hierbij mijn antwoorden!

Deze tag staat ook in Het Grote Tagoverzicht op Bloggen Baart Kunst

Rotklusjes van het ouderschap Q&A

Hoe vaak knip je de nagels van je kinderen?

Dat doet Ro sinds de geboorte. Ik heb het geloof ik één keer gedaan en toen knipte ik per ongeluk in een vingertje. Meteen de laatste keer. Inmiddels lopen ze ook naar hem toe als ze vinden dat het weer tijd is. Ik moet ook bekennen dat ik hopeloos faal als het gaat om zaken die met enige regelmaat moeten plaatsvinden. Ik vergeet dat allemaal. 

En de teennagels?

Zelfde antwoord, hij is echt afdeling nagelknippen. Ik denk dat hij het wekelijks en anders tweewekelijks doet.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

Meestal doen we alle bedden in huis tegelijkertijd. Tenzij ze spugen of er een ongelukje is natuurlijk, maar dat lijkt me logisch. Daar hebben we niet echt een vaste dag voor. Het is meer zo dat wanneer ik de hele dag aan het wassen ben, ik de dekbedden, slopen en hoezen ook meteen meeneem.

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

Elke keer na het douchen met de handdoek – althans dat is mijn streven, ik wil het ook nog weleens vergeten. We gebruiken in elk geval geen wattenstaafjes meer, omdat die vaak worden afgeraden.

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc vieze billen poetsen)?

Ik denk eigenlijk dat dit heel erg gelijk op gaat. Het is een beetje volgens het principe: wie ruikt, verschoont. Zo’n zelfde principe hanteren we trouwens ook voor vieze billen op de wc (wie in de buurt is, gaat mee), al moet ik zeggen dat ik altijd heel erg baal wanneer dat tijdens etenstijd gebeurt. Dat neemt Ro dan vaak op zich, omdat hij een sterkere maag heeft dan ik. Ik heb weer andere talenten

Wie staat er ‘s nachts op als je kind wakker wordt?

Toen Rose nog kleiner was, ging Ro vaak uit bed. Ook omdat ik zwanger was en overal dwars doorheen sliep. En na Mays geboorte kreeg ik een paar keer last van flink ijzertekort door mijn koperspiraal. In die tijd was ik zo ongelooflijk moe (zeker toen het nog niet geconstateerd was). Inmiddels sta ik weer vaker op, al worden ze (even afkloppen) niet vaak meer wakker.

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?

Sowieso ben ik er, omdat het voor mij makkelijker is om met de kinderen naar het consultatiebureau te gaan. Maar Ro probeert er wel altijd bij aanwezig te zijn – tot groot plezier van de verpleegkundige. Ook omdat hij het belangrijk vindt om alles mee te krijgen.

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uitgaan?

Meestal ben ik dat, omdat het over het algemeen mijn ouders zijn. Maar als ik zit te werken en geen tijd heb, regelt Ro het met ze. Dat gaat net zo makkelijk, omdat hij bij hen echt kind aan huis is.

Omdat tout mamablogland deze tag al gedaan lijkt te hebben, sla ik het taggen van andere bloggers even over. Dus neem je de Rotklusjes van het ouderschap tag over? Vergeet Charlotte dan niet te vermelden 😉

Wat vind jij het grootste rotklusje van het ouderschap?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Afbeelding – Shutterstock 

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

9 gedachten over “De rotklusjes van het ouderschap tag | Waarom ik geen nagels meer knip

  1. Aaaah ik vind het zo Leuk om deze vragen overal teven te komen, dat is echt even binnenpiepen bij iemand anders! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten