The View

Review: reuzenrad The View Rotterdam – hoe was het?

Gigantisch reuzenrad The View

Vorige week vrijdag beloofde ik jullie in mijn blog een review van The View, het enorme reuzenrad dat naast de Markthal staat in Rotterdam. Omdat ik kamp met enorme hoogtevrees is het misschien des te interessant: durfde ik überhaupt in te stappen? En zo ja, hoe was het?

Lees ook: Enorme hoogtevrees en toch in een reuzenrad stappen?

Waarom wilde ik dit?

Ik werd wakker met een onbestemd gevoel. Had ik mijn grote mond niet beter kunnen houden? Toen June laatst enthousiast thuis kwam, kon ik me niet beheersen en riep gelijk tegen Ro dat wij dan ook maar moesten gaan. Waarom? Wat is de verklaring achter zulk destructief gedrag? Want ik weet dondersgoed dat ik het reuzenrad in Duinrell al doodeng vond, dus laat staan dit exemplaar dat bijna veertig meter hoger is. Maar goed, wie A zegt, moet naar mijn mening over het algemeen ook B doen. Gecombineerd met een etentje zou het vast wel goedkomen, toch? En misschien als we nou eerst zouden gaan eten, dan was het rad misschien al gesloten tegen de tijd dat we klaar waren. Balen, zo’n zogenaamd gevalletje overmacht…

DSC_1187

Ik moest wel

Gek genoeg voelde ik toch een kinderlijke kriebel in mijn buik toen we bij het marktplein aankwamen. Alle lichtjes zorgden meteen voor een soort spanning die ik altijd bij achtbanen voel: doodeng, maar ik móet erin. “Zullen we anders nu maar gaan? Straks hebben we gegeten en is het rad gesloten,” hoorde ik mezelf zeggen. Ik kreeg een verbaasde blik van rechts, maar Ro hield verder wijselijk zijn mond en niet veel later stonden we in de rij te wachten. Een muziekje op de achtergrond zorgde voor een kermisgevoel en jonge kinderen rechts van me deden me inzien dat ik niet zo’n watje moest zijn. Als zij het immers durven, wat doe ik dan moeilijk met mijn 32 jaar?

Zat ik dan, met dichtgeknepen ogen!

Maar vijfenvijftig meter de lucht in is toch vrij hoog, bleek even later. Met mijn ogen stijf dicht wachtte ik tot we over het hoogste punt waren. Gelukkig waren trillingen en invloeden van de wind miniem, doordat de gondels bijna geheel gesloten waren. En ook het tussentijds stoppen om anderen te laten in- en uitstappen, wat ik normaalgesproken het afschuwelijkst vind aan een reuzenrad, merkte je nauwelijks. Een beetje trillend, maar ook diep onder de indruk keek ik over Rotterdam uit. Alle lichtjes zorgden voor een sprookjesachtig uitzicht, daar kon geen hoogtevrees tegenop. Bibberend maakte ik een foto van het uitzicht en van het rad zelf. En even later genoot ik zelfs toen we nog eens omhoog gingen.

Te kort

Het duurt eigenlijk bijna te kort. De foto’s die ik maakte, deden het uitzicht eigenlijk geen recht. Ik zou bovendien iedereen die erin stapt aanraden om zijn of haar telefoon na één rondje weg te doen. Neem elke seconde in je op, want voor je het weet sta je weer op de grond. We vonden The View allebei echt een aanrader! En die € 6,00 per persoon (vanaf 11 jaar, daaronder € 4,00)  is mijns inziens daarom elke cent waard.

The View, Rotterdam – van 12 maart tot en met 10 april 2016 vanaf 10.00 uur
http://www.rotterdamviertdestad.nl/nieuws/reuzenrad-in-hartje-rotterdam/


Dit is geen advertentie en niet in opdracht geschreven.

Zou jij erin stappen? Of ben je misschien al geweest en wil je vertellen over jouw ervaring?

 

 

 

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

15 Replies to “Review: reuzenrad The View Rotterdam – hoe was het?

  1. Dankjewel 😊

   Vond het ook reuze meevallen qua prijs idd. Het is allemaal wel goed geregeld, je hoeft er niet te lang te wachten en het is echt heel bijzonder om te zien. Zou jij gaan?

   1. Nee ik kom nooit in Rotterdam, wat ik wel nog zou willen doen natuurlijk. Ik zou ook gaan als ik met een groepje zou zijn die dat zou willen maar anders niet.

 1. Wij gaan zaterdag! Met hoogtevrees, maar toch heb ik er zin in! Wat goed van je dat je nog ns geweest bent! Super stoer!

 2. Haha, ik vind je gewoon een kanjer. Poeh hé, ik weet niet of ik het zou doen! Maar onder een beetje druk en wetende dat ik prachtige foto`s mag maken..wie weet! Leuk artikel!

  1. Haha dankjewel!
   Als je de kans hebt en je bent in een dappere bui zou ik toch gaan, het is echt onbeschrijflijk mooi. Zeker ’s avonds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge