Reuzenrad The View, Rotterdam | Ook te doen met hoogtevrees?

The View

Gigantisch reuzenrad The View

Vorige week vrijdag beloofde ik jullie in mijn blog een review van The View, het enorme reuzenrad dat naast de Markthal staat in Rotterdam. Omdat ik kamp met enorme hoogtevrees is het misschien des te interessant: durfde ik überhaupt in te stappen? En zo ja, hoe was het?

Lees ook: Enorme hoogtevrees en toch in een reuzenrad stappen?

Waarom wilde ik dit?

Ik werd wakker met een onbestemd gevoel. Had ik mijn grote mond niet beter kunnen houden? Toen June laatst enthousiast thuis kwam, kon ik me niet beheersen en riep gelijk tegen Ro dat wij dan ook maar moesten gaan. Waarom? Wat is de verklaring achter zulk destructief gedrag? Want ik weet dondersgoed dat ik het reuzenrad in Duinrell al doodeng vond, dus laat staan dit exemplaar dat bijna veertig meter hoger is. Maar goed, wie A zegt, moet naar mijn mening over het algemeen ook B doen. Gecombineerd met een etentje zou het vast wel goedkomen, toch? En misschien als we nou eerst zouden gaan eten, dan was het rad misschien al gesloten tegen de tijd dat we klaar waren. Balen, zo’n zogenaamd gevalletje overmacht…

DSC_1187

Ik moest wel

Gek genoeg voelde ik toch een kinderlijke kriebel in mijn buik toen we bij het marktplein aankwamen. Alle lichtjes zorgden meteen voor een soort spanning die ik altijd bij achtbanen voel: doodeng, maar ik móet erin. “Zullen we anders nu maar gaan? Straks hebben we gegeten en is het rad gesloten,” hoorde ik mezelf zeggen. Ik kreeg een verbaasde blik van rechts, maar Ro hield verder wijselijk zijn mond en niet veel later stonden we in de rij te wachten. Een muziekje op de achtergrond zorgde voor een kermisgevoel en jonge kinderen rechts van me deden me inzien dat ik niet zo’n watje moest zijn. Als zij het immers durven, wat doe ik dan moeilijk met mijn 32 jaar?

Zat ik dan, met dichtgeknepen ogen!

Maar vijfenvijftig meter de lucht in is toch vrij hoog, bleek even later. Met mijn ogen stijf dicht wachtte ik tot we over het hoogste punt waren. Gelukkig waren trillingen en invloeden van de wind miniem, doordat de gondels bijna geheel gesloten waren. En ook het tussentijds stoppen om anderen te laten in- en uitstappen, wat ik normaalgesproken het afschuwelijkst vind aan een reuzenrad, merkte je nauwelijks. Een beetje trillend, maar ook diep onder de indruk keek ik over Rotterdam uit. Alle lichtjes zorgden voor een sprookjesachtig uitzicht, daar kon geen hoogtevrees tegenop. Bibberend maakte ik een foto van het uitzicht en van het rad zelf. En even later genoot ik zelfs toen we nog eens omhoog gingen.

Te kort

Het duurt eigenlijk bijna te kort. De foto’s die ik maakte, deden het uitzicht eigenlijk geen recht. Ik zou bovendien iedereen die erin stapt aanraden om zijn of haar telefoon na één rondje weg te doen. Neem elke seconde in je op, want voor je het weet sta je weer op de grond. We vonden The View allebei echt een aanrader! En die € 6,00 per persoon (vanaf 11 jaar, daaronder € 4,00)  is mijns inziens daarom elke cent waard.

The View, Rotterdam – van 12 maart tot en met 10 april 2016 vanaf 10.00 uur
http://www.rotterdamviertdestad.nl/nieuws/reuzenrad-in-hartje-rotterdam/

Dit is geen advertentie en niet in opdracht geschreven.

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Zou jij erin stappen? Of ben je misschien al geweest en wil je vertellen over jouw ervaring?

About Commerciële redactie

Onze commerciële redactie zoekt voor je uit wat je moet weten op het gebied van tof speelgoed, de leukste kledingtrends van het moment en bijvoorbeeld welke bioscoopfilms zeker de moeite waard zijn!

15 thoughts on “Reuzenrad The View, Rotterdam | Ook te doen met hoogtevrees?

  1. Dankjewel ?

   Vond het ook reuze meevallen qua prijs idd. Het is allemaal wel goed geregeld, je hoeft er niet te lang te wachten en het is echt heel bijzonder om te zien. Zou jij gaan?

   1. Nee ik kom nooit in Rotterdam, wat ik wel nog zou willen doen natuurlijk. Ik zou ook gaan als ik met een groepje zou zijn die dat zou willen maar anders niet.

 1. Wij gaan zaterdag! Met hoogtevrees, maar toch heb ik er zin in! Wat goed van je dat je nog ns geweest bent! Super stoer!

 2. Haha, ik vind je gewoon een kanjer. Poeh hé, ik weet niet of ik het zou doen! Maar onder een beetje druk en wetende dat ik prachtige foto`s mag maken..wie weet! Leuk artikel!

  1. Haha dankjewel!
   Als je de kans hebt en je bent in een dappere bui zou ik toch gaan, het is echt onbeschrijflijk mooi. Zeker ‘s avonds.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten