Tastea Pina Colada | Verwen jezelf met deze zomerse, alcoholvrije cocktail

pina colada tastea

Sinds februari dit jaar verkoopt Tastea Pina Colada. In theevorm natuurlijk. Deze blend heeft alles in zich wat je van een goede ‘cocktail’ kan verwachten: echte kokos en stukjes ananas. Of het een succes is, ook als je niet zo van kokos houdt? Ik vertel je er alles over in deze blog!  

Alcoholvrij genieten van de zomer

Een tijdje terug ontving ik van Tastea de exclusieve blend Pina Colada. Ergens schoof ik het proeven toch een beetje voor me uit: zou de kokos niet heel erg overheersen? Want eigenlijk lust ik dat helemaal niet zo graag. Behalve dan op Nizza kokos koekjes van Verkade trouwens, dan vind ik het echt heerlijk. Maar goed, de zon brak weer door en ik voelde mezelf steeds meer in een soort vakantiestemming komen.

Persoonlijk kon ik me ook geen beter moment voorstellen om de thee te proberen dan de aanloop naar de zomer. De eerste dag ‘met-zonder-jas’ hebben we achter de rug en ik geniet van alle bloesem overal. En hoewel ik best van een drankje hou, ben ik ook best benieuwd naar alternatieven die je geen kater bezorgen. Tijd voor een warme ‘cocktail’, zonder alcohol dus.

Tastea Pina Colada

Ingrediënten

Rooibos superklasse, kokosnoot (kokosnoot, kokosolie, suiker), ananas (ananas, suiker), smaakversterker.

In de blend zelf zie je de kokosschillen zitten, maar ook kleine stukjes ananas – wat ik persoonlijk best verrassend vond. De thee is vrij basic gehouden op het gebied van de ingrediënten, maar daarin ligt juist de kracht volgens mij. Trouwens een kleine tip van Tastea: voeg verse ananas toe aan je glas en je alcoholvrije (warme) cocktail smaakt nóg beter! 

De geur?

Wanneer ik het blik open, komt me een bijzondere, vrij sterke geur tegemoet. Ik kan het niet helemaal plaatsen ook. Uiteraard kokos, maar nog veel meer dan dat. Niet helemaal wat ik had verwacht bij de naam Pina Colada. Ik ben benieuwd of de thee ook zo sterk smaakt. 

De smaak?

Wat een geluk! Ik proef ergens wel die Nizza koekjes weer terug in deze blend, grappig genoeg. Moet ook eerlijk toegeven dat ik er best trek van krijg. Maar het mooiste van alles, voor mij persoonlijk, is dat er in elk geval totaal geen nadrukkelijke kokossmaak aan zit, waar ik bang voor was. Het is juist een fijne balans van het zoetige, frisse en een echte theesmaak, dankzij mijn favoriet: rooibos. 

Opvallend

In tegenstelling tot wat je van Tastea gewend bent, zit dit theeblik ogenschijnlijk minder vol (qua hoeveelheid trouwens weinig verschil). Dat heeft natuurlijk alles te maken met de samenstelling. In smaken als de Horsepower zitten bijvoorbeeld ook bloemetjes, frambozen en theebladeren, die veel meer ruimte innemen. Pina Colada thee van Tastea bestaat voor een deel dus ook uit rooibos en ziet er daardoor veel compacter uit. Je hebt dan ook maar één theelepel nodig voor een goede kop thee. 

Nog een alcoholvrije, zomerse blend

Naast Pina Colada bracht Tastea voor de liefhebber ook een echte Mojito thee op de markt. Dus als je komende zomer geen cocktails kan, mag of wil drinken, dan heb je in elk geval keuze uit twee lekkere alternatieven!

Meer lezen over andere Tastea smaken?

  • Lees hier hoe de kilo’s eraf vlogen eraf dankzij Tastea Skintight
  • Horsepower zorgde ervoor dat mijn verkoudheid gelukkig niet doorzette
  • De herfst werd een stuk leuker met Chai Dubai, waarin echt bladgoud zit

Lijkt de Tastea Pina Colada jou ook lekker?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Commerciële redactie

Onze commerciële redactie zoekt voor je uit wat je moet weten op het gebied van tof speelgoed, de leukste kledingtrends van het moment en bijvoorbeeld welke bioscoopfilms zeker de moeite waard zijn!

One thought on “Tastea Pina Colada | Verwen jezelf met deze zomerse, alcoholvrije cocktail

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten