Home » Gezondheid » Tastea Energie Boost: werkt het echt?

Tastea Energie Boost: werkt het echt?

tastea energie boost review

Van Tastea mocht ik een theesoort uitproberen die ik nog niet eerder had gehad: de Tastea Energie Boost. Een thee met o.a. mate green, die je een verkwikkend gevoel belooft. Of dat zo is? Als moeder met drie temperamentvolle dochters ben ik volgens mij de uitgelezen proefpersoon: ik kon namelijk wel een extraatje gebruiken.  

Een energieboost zonder koffie of energiedrankjes? 

Als moeder van drie energieke dochters heb ik mijn energie hard nodig. Voor je het weet, loop je de hele dag achter de feiten aan. Alleen heb ik één nadeel: ik lust dus geen koffie. En ik dronk een tijdje van die energiedrankjes, maar dat bleek ook meer kwaad dan goed te doen. Stoppen leidde tot hoofdpijn en het voornemen nóóit meer zo’n blikje aan te raken.

Dus waar andere ouders de dag alsnog lekker kunnen starten met hun eigen cafeïneshot, moet ik me behelpen met eigen doorzettingsvermogen en wilskracht. Of althans, moest me behelpen. Want vanaf een paar weken terug heb ik een blik Tastea Energie Boost in huis staan. Of het helpt? En hoe het zit met de opleving die cafeïne veroorzaakt? Lees zelf maar!

tastea energie boost review

Waarom ouders energie nodig hebben? 

Kinderen voeren strijd

Ze staan ermee op en gaan ermee naar bed. Van het ‘zelluf’ willen tandenpoetsen, klagen omdat ze hun shirt niet vinden matchen bij hun broek (May, 3 jaar), discussie voeren over het beleg, geen zin hebben om te wandelen richting school – of juist wel, wanneer ze met de fiets moeten, geen zin hebben in de douche en vervolgens niet meer onder het warme water vandaan willen, ruzie om het voorleesboekje, niet in bed willen kruipen en onder luid protest in slaap vallen. Soms op één dag. Maar gelukkig meestal niet. 

Ze staan te vroeg op

Daar gelaten, zeker niet alle kinderen staan te vroeg op. Sommige ouders hebben zelf een bioritme dat ergens rond zes uur start. Anderen strompelen noodgedwongen rond die tijd richting de kinderkamer, in hoop dat ze nog héél even kunnen gaan liggen. Doen ze nooit natuurlijk. 

De speeltuin

Bijna alle kinderen zijn dol op de speeltuin, ongeacht of jij wil. In de speeltuin ben je tot een bepaalde leeftijd veel bezig: vallen ze niet tussen de bedrijven door uit die metershoge glijbaan, zitten ze goed vast op de schommel, gooit dat jongetje verderop nou zand op mijn kind? Of begon die van mij? 

Huiswerkbegeleiding

Wanneer ze ouder worden komt er huiswerkbegeleiding in de plaats van een heleboel andere dingen. Dus dan kan het zomaar voorkomen dat je na een dag bikkelen rustig op de bank wil ploffen en dan de vraag krijgt of je ‘even’ kan helpen met Franse woordjes. Of geschiedkundige toestanden die allang zijn weggezakt in de krochten van je hersenen. 

Het luisterend oor

Misschien heeft het vriendje/vriendinnetje de verkering verbroken, doet die ene vriendin op school heel naar of was het vandaag heel spannend op school. Als je een luisterend oor wil bieden, moet je ook voldoende energie hebben. Niks is immers vervelender dan je hart uitstorten terwijl de toehoorder uitgebreid zit te gapen, toch? 

Clubjes, verenigingen

Sommige dagen doen niet onder voor spitsuur. Meestal de woensdag: ene kind naar sportvereniging A, andere naar B, misschien nog een uurtje muziekles erbovenop, met geluk (of pech, hoe je het zelf ziet) mogen ze meedoen aan de selectie en zo ben je dus de hele dag aan het halen en brengen. Het is dan ook vaak een opluchting als kinderen zelf kunnen fietsen met vriendinnetjes. 

Playdates

Ken je die middagen, dat je eigenlijk nergens zin in hebt en die middag het liefst een beetje zou aanklooien met je kindje? Uitgerekend die dagen kom je bij het hek en wordt de vraag der vragen gesteld: ‘Mag … bij me spelen?’ En als dat net die ene klasgenoot is die je vervelend vindt, is het niet erg. Dan mag een leugentje om bestwil wel (‘Nee schat, we gaan naar oma vanmiddag. Had ik dat niet verteld?’). Maar het leuke vriendinnetje weigeren waar jouw kind heel vaak speelt? Is ook weer zoiets. 

Tastea Energie Boost dus! 

Ik kon dus wel wat energie gebruiken, aangezien een aantal van bovenstaande punten hier van toepassing zijn, en was dus heel blij dat ik de thee mocht testen. 

De geur van Tastea Energy Boost

Wanneer je het blik opent, ruik je een beetje frisse citrusgeur (afkomstig van sinaasappels), vermengd met bloemetjes. Erg lekker, vind ik zelf. Als je de thee hebt gemaakt, doet het ook een beetje denken aan de geur van groene thee. 

De smaak

Persoonlijk vind ik de thee vrij neutraal – op een goede manier. Je proeft een vleugje sinaasappel, maar dan net subtiel. Verder doet het me denken aan gewone groene thee. 

tastea energie boost review

Algemene informatie over Tastea Energie Boost

Welke ingrediënten bevat de thee? 

Mate green (een verkwikkend ingrediënt), groene rooibos, sinaasappelschillen, natuurlijke aroma’s, blauwe korenbloem, kaasjeskruid (mallow in het Engels, gele goudsbloemblaadjes en saffloer bloemblaadjes  

Hoeveel kost een blik? 

Een blik 125 gram Energie Boost kost € 26,95. Hier haal je gemiddeld veertig koppen uit. 

Of het werkt? 

Ja, op verschillende manieren. Zo is de mate green een ingrediënt dat je vochtafvoer bevordert. Ik merkte dat trouwens al voor ik het op internet teruglas. En daarnaast krijg ik inderdaad de beloofde boost, alleen niet op zo’n hyperactieve manier als energiedrankjes nog weleens doen. Gelukkig.

Want die rush vond ik altijd wel prettig toen ik jonger was, inmiddels maakt het me vaak een beetje trillerig en iets té energiek naar mijn zin. Bovendien heb je daarna vaak een terugval, wat ik met deze energieke thee niet heb. En los daarvan: wie een tijdje te veel energiedrankjes dronk herkent misschien wel de hoofdpijn die je ervaart wanneer je stopt. Met deze thee heb je daar geen last van. Dus het werkt op een prettige manier. 

Kortingscode Tastea!

Kan je niet wachten op het verlossende antwoord wie de winactie heeft gewonnen? Of wil je eigenlijk stiekem al een tijdje Tastea Skintight proberen of juist een lekker luxe kopje Chai Dubai drinken? Kijk dan op de website van Tastea.

tastea energie boost review


Hoe krijg jij meer energie? 

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

20 gedachten over “Tastea Energie Boost: werkt het echt?

 1. Koken met een dreumes aan mijn been geplakt of de kids die constant elkaars speelgoed afpakken ?
  Als rasechte theeleut ben ik heel benieuwd naar deze thee

 2. Ik ben vorig jaar zes maanden heel ziek geweest, en nu doe ik elke dag mijn best om mezelf terug te vinden en energie te winnen. Dat kost veel energie. Er zijn voor mijn actieve driejarige, het huishouden runnen, zachtjes aan opbouwen op het werk (heeeelp ik kan precies niet meer nadenken, wat is er met mijn hersens gebeurd?), maar ook mezelf niet uit het oog verliezen – dat maakt dat ik momenteel gewoon te veel op koffie steun (wat ik wel heel graag lust, daar niet van, maar heeeee zelfs aan de kracht van koffie zijn er grenzen).

  Ik drink daarnaast ook wel graag een kopje thee, dat heeft iets troostend (al noemen ze koffie het bakje troost, ik weet het). Maar ik wil deze dus heel graag proberen.

 3. Waar ik wat meer energie voor nodig zou hebben? Ik ben met een leuke gespecialiseerde baan gestart, sinds vandaag daarbij ook nog een extra dag werken erbij genomen, daarnaast is dit mijn 2e week dat ik deelneem aan loopgroep Hoorn – start to run waar ik 2 x trainingen voor doe en zaterdags met de hele groep, een dochter van 6 die bergen energie heeft en de hele dag/ week maar doorstuiterd – nu al 3 hobbies heeft ? judo , snorkelen, scouting. Graag zorg ik thuis voor een lekkere en gezonde tussendoor en lunch voor dochter en manlief en bereid ik alles de avond v te voren al voor incl avondeten wat ik start klaar maak zodat t alleen op t fornuis bereid moet worden/ tafel al gedekt etc: kost me gauw een uur id avond na mijn werk maar scheelt s ochtends. Rustiger opstaan en even tijd makend voor elkaar voordat de werkdag start.
  Creatieve projecten voor afscheid v klasgenootje etc. Ik pak graag door ?
  Nooit koffie of cola etc. Altijd groene thee drinkend. Ik ben erg nieuwsgierig geworden naar jullie thee product. Lijkt me heerlijk en lekker iets helemaal alleen voor mama ? de rest drinkt geen groene thee, alhoewel ik mijn dochter blijf aanmoedigen.

 4. Deze maand ben ik gestart in een nieuwe baan en dat kost wel even meer energie, daarnaast het runnen van ons gezin en dan ook nog tijd voor mezelf zoeken……..

 5. Wat mij energie kost? Op dit moment mijzelf. Ben niet vooruit te branden, lust ook geen koffie en heb niet eens een druk gezin. In mijn hoofd heb ik allerlei wilde plannen (lekker een avond breien op de bank), maar mijn breiwerk mag van geluk spreken als ik het een keer lief aan kijk….. Of als het veel geluk heeft, dat ik wel 1 rijtje wil breien.
  Misschien is het een nasleep van de burnout, misschien gedoe op het werk, misschien een te moeilijk breiwerk, misschien een vitamine B12 te kort of misschien gewoon een tekort aan die (hopelijk heerlijke) Tastea Energie Boost thee…..

 6. Ik doe graag mee om deze thee te winnen. Ik kan wel wat energie gebruiken omdat het bedrijf waar ik werk failliet is gegaan. Ze hebben een doorstart gemaakt, maar doordat ze van te voren alles voor 50% korting hebben gehad stond de hele winkel op de kop. Gelukkig mag ons hele team blijven. We werken met zijn alle hard om alles weer op de rit te krijgen. Ik maak dus graag kans op deze thee als energieboost voor mij en mijn collega’s.
  Ik volg je op Facebook (Lieke van Veen) & Instagram (liekevv24)

 7. Ik merk dat mijn energie het eerste op is als mijn jongste een driftbui heeft en ik dan toch rustig moet blijven om uit te leggen waarom iets niet kan zoals hij dat wil… dan ben ik echt gesloopt.

 8. Ik heb het idee dat ik na een drukke zomervakantie met alle kids thuis altijd een beetje in een energie dip raak. Alsof ik dan aan vakantie toe ben! En omdat we een hele drukke tijd tegemoet gaan met verhuizingen kan ik best een extra duwtje in de rug gebruiken. Ik loot heel graag mee.

 9. Ik heb heel hard extra energie nodig ? ik zou dit goed kunnen gebruiken! Trouwens ook fijn, gezien de smaak, aangezien ik die pickwick inmiddels wel zat ben!

 10. Klinkt echt heel goed deze thee! Ik heb 2 dochters, waarvan er 1 vaak om 6 uur naast mn bed staat ?, mn vriend (stiefvader van mijn kids) gaat s ochtends half 7 de deur uit en ik rond 7.45 naar mn werk. In tussentijd heb ik 3 personen, waarvan 2 dametjes met sterke eigen wil en mezelf klaar te maken voor de dag. Ben al moe voordat ik op mn werk ben ??. Oja en ik lust ook geen koffie, wel enorm gek op thee, vooral groene jasmijnthee en andere groet thee. Soms aan einde van de middag neem ik wat cola maar of dat nou de oplossing is…haha

 11. Op dit moment kost ales mij een beetje teveel energie daar ik nog aan het opknappen ben van een flinke infectie.
  Ik ben ontzettend benieuwd naar deze thee en doe dan ook graag mee.

 12. Druk druk druk met Mn 3 jongens en Mn drukke baan als ambulant begeleider! Extra energie is altijd welkom daarom doe ik graaaag mee!

 13. Poeh, heb je even? Ik werk fulltime, volg een HBO-opleiding, het huishouden, mijn vrijwilligerswerk én bovenal mijn lieve gezin – ja, dat kost wat energie 🙂 Ik zou heel graag met deze thee mijn middagdip oplossen!

 14. Wat mij energie kost…het huishouden op orde houden na een lange werkdag, terwijl ik ook de kleine bezig moet houden, eten moet koken en lunchtrommels moet maken voor de volgende dag. Oh en vergeet ook de was en afwas niet, want helaas doen die kaboutertjes die nog steeds niet. #typicalmomday. En van knuffels en kusjes van mn kleine vent laad ik meestal al aardig op. Een extraatje in de vorm van thee is nooit weg natuurlijk!

 15. Ik ben altijd druk, werken, huishouden, speelafspraken, sporten het gaat altijd maar door. Een beetje extra energie zou me goed doen, ik ben nu vaak zo ontzettend moe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten