Sesamstraat Live! Een voorstelling voor jong en oud

We bezochten vanmorgen in Theater Gooiland (Hilversum) de première van SESAMSTRAAT LIVE! – uitgevoerd door Van Hoorne Entertainment. In onze recensie vertellen we wat je kan verwachten en wat onze dochter May (4 jaar) ervan vond.

SESAMSTRAAT LIVE!

Dit jaar bestaat het bekende kinderprogramma Sesamstraat vijftig jaar. Om dat te vieren sloegen de bekendste straat ter wereld en Van Hoorne Entertainment de handen ineen om een vermakelijke familiemusical neer te zetten voor jong en oud. Janouk Kelderman staat komende maanden op het toneel met Bert en Ernie, Elmo, Pino, Tommie en Koekiemonster.

Het verhaal

Sophie gaat verhuizen. Ze staat op hun zolderkamer van het oude huis, wachtend op de verhuiswagens. Dat is natuurlijk best een beetje spannend. Op zolder vindt ze een mysterieuze koffer vol spulletjes. Met het speelgoed dat ze vindt, komen de Sesamstraatvriendjes één voor één tot leven! Samen zingen en dansen ze over het toneel en intussen leren de vriendjes het publiek van alles.

Wat kan je verwachten?

Een echte familiemusical vol liedjes en plezier. May heeft ademloos zitten kijken van begin tot het eind. De show duurt ongeveer een uur en is heel interactief. De stemmen zijn niet helemaal dezelfde als op televisie (die vraag werd een paar keer gesteld), maar benaderen het wel. Voor kinderen maakt dat geen verschil in elk geval. Die vonden het vooral één groot feest.

Foto© Wim Lanser

Daarbij leren ze ondertussen: over de letter L, kleuren, vormen en cijfers. In de foyer is voor en na de show van alles te doen. Kinderen kunnen spelen of een mooie tekening maken. Ook mag je natuurlijk verkleed komen of je favoriete Sesamstraatknuffel meenemen. Daarnaast kan je na de show op de foto met je helden en is er nog gelegenheid om te knuffelen in de foyer.

Acteurs

  • Janouk Kelderman als Sophie
  • Beau van Schaik (skinactor)
  • Larissa Vulperhorst (skinactor)
  • Kelly Smeier (skinactor)
  • Sem Cortenbach (skinactor)

Trailer

Leuk voor welke leeftijd?

De show is geschikt vanaf 2 jaar. Onze jongste dochter is nu vier jaar, maar vond het nog steeds leuk. Maar ik heb ook iets oudere kinderen gezien in de zaal die ook met veel plezier keken. Kortom, ik denk dat het zeker van 2-6 jaar oud een leuke show is.

Ons oordeel over de voorstelling SESAMSTRAAT LIVE!

Zowel vermakelijk als educatief

Ik vind het persoonlijk een pluspunt dat het niet alleen vermakelijk is, maar dat kinderen er ongemerkt, tussen de regels toch iets van opsteken. Het wordt echt op de typische Sesamstraatmanier gebracht: vrolijk en met behulp van muziek.

Bekende liedjes van vroeger

Wat ik zelf ook heel leuk vond, waren de liedjes die ik zelf nog ken van vroeger. Zoals Pluizig en Blauw van Koekiemonster – een liedje dat op mijn favoriete Sesamstraat elpee stond, toen ik klein was (als ik de verhalen van mijn moeder mag geloven), maar ook Lala Lepel van Bert en Ernie. Die laatste is erg aanstekelijk trouwens, voor je het weet neurie je ‘s avonds laat nog steeds Lalala Linoleum, maar goed.

Foto© Wim Lanser

Aanrader?

Absoluut. Het is een middag vol meezingers, natuurlijk de bekende Sesamstraathelden en je kind gaat met een grote glimlach en vol nieuwe indrukken weer mee naar huis. May vond het in elk geval geweldig en heeft het er nog regelmatig over.

Benieuwd naar Sesamstraat LIVE? Klik dan hier voor de speellijst en tickets!

Zijn jouw kinderen ook dol op Sesamstraat? En gaan jullie nog naar Sesamstraat LIVE!?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

We zijn uitgenodigd door Van Hoorne Entertainment om de première bij te wonen

Summary
Review Date
Reviewed Item
Sesamstraat LIVE (Van Hoorne Entertainment)
Author Rating
51star1star1star1star1star

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *