Saal-Digital Review | Onvergetelijke fotoshoot vastgelegd in een mooi boek

review saal-digital

Na een oproep via Facebook mocht ik een fotoboek maken van Saal-Digital. Toevallig kregen we rond diezelfde periode de oproep om mee te doen aan een fotoshoot. Die konden we meteen mooi gebruiken. Hieronder mijn mening in deze review over ons fotoboek. 

Saal-Digital

Een tijdje geleden gaf ik mezelf via Facebook op om een fotoboek van Saal Digital te testen. Dol op fotoboeken leek me dit op het lijf geschreven. Ik heb een flinke voorraad foto’s op de harde schijf staan, maar voor dit boek had ik een andere bestemming. Toevallig benaderde een goede bekende me laatst dat ze graag foto’s van onze dochters wilde maken voor haar eigen portfolio. Dus zo viel alles op zijn plek en we besloten van haar aanbod gebruik te maken. Het van oorsprong Duitse bedrijf biedt talloze opties aan en fotoboeken met een – naar eigen zeggen – professionele kwaliteit. Deze aanbieding van Saal-Digital én onze kennis kwamen dus precies op het juiste moment.

DSC_0049

Albumkeus

Gelukkig is de eerste stap vrij gemakkelijk en in zekere zin vergelijkbaar met andere fotoboeken: je kiest een formaat en gaat aan de slag. Maar dan komt bij Saal-Digital het grote verschil met de gebruikelijke aanbieders: je kunt werkelijk van alles kiezen (overigens tegen extra betaling). Een boek zonder barcode op de achterkant, gewatteerd  (lijkt me erg mooi als je een luxe album wil na bijvoorbeeld je bruiloft), leren kaft of geleverd in speciale cadeaubox. Je kunt het zo goedkoop of prijzig maken als je zelf wil.

Standaard album

Zelf koos ik voor een staand album, afmeting 21 x 28 voor € 39,95 – zonder extra opties. Daarbij komen nog verzendkosten (uiteraard kreeg ik dit maal alles vergoed, maar dan heb je een idee van hoeveel je normaliter kwijt bent). Ik downloadde de software en kon aan de slag.

Software

Ik kwam in een menu waar ik kon kiezen uit thema’s, maar een fotoboek naar eigen wens was natuurlijk ook mogelijk. Hier waren opties te vinden als vakantieboek, fotoboek na bruiloft of geboorte etc. Je kunt alles volledig naar eigen smaak maken, dus blijft het altijd persoonlijk. En ook bij het plaatsen van foto’s kon ik alle kanten op. Daardoor werd het boek volledig hoe ik dat het liefst wilde en was ik eigenlijk vrij snel klaar. Persoonlijk heb ik nog niet eerder zo’n gemakkelijk en uitgebreid programma gebruikt.

Wat krijg je voor dit bedrag?

Ik som de belangrijkste zaken voor het gemak even puntsgewijs op:

 • Talloze opties voor allerlei gelegenheden (bruiloft, geboorte, vakantie…)
 • De software is gemakkelijk te begrijpen. Soms moet je gewoon even klikken om te zien waar wat voor dient, maar mocht je er echt niet uitkomen dan staat in de rechterbovenhoek een icoontje om direct contact op te nemen met de klantenservice.
 • Geen verborgen kosten als je een foto op de voorkant wil of vlakliggende pagina’s; dit zit standaard bij de prijs inbegrepen
 • De kwaliteit is echt goed, de foto’s komen mooi uit en hebben (dat las ik zojuist op de website) een kleurechtheid garantie van maar liefst 75 jaar
 • Snelle bezorging; binnen een paar dagen had ik het boek al in huis én (niet onbelangrijk) stevig verpakt in zowel dik karton als (in lekentaal) een witte, dikke kunststoffen hoes
DSC_2284

Conclusie

Vanwege de uitgebreide opties zou ik Saal-Digital zeker aanraden. Ik zag ook dat ze regelmatig kortingscodes hebben, dus daar zou ik wel gebruik van maken. Het zijn misschien niet de goedkoopste boeken, maar daar staat tegenover dat er geen financiële addertjes onder het gras schuilen. Vlakke pagina’s en foto op de voorkant zitten immers bij de prijs inbegrepen en daarbij krijg je echt heel fijne service van het bedrijf. Het is ideaal wanneer je een speciaal boek wilt laten maken na bijvoorbeeld een bruiloft; dan zou ik namelijk persoonlijk liever iets meer uitgeven voor een veel mooier boek. Vooral de gewatteerde kaft lijkt me erg gaaf, alsof je het door een professionele fotograaf hebt laten maken. Het zijn net die extraatje die me in de toekomst zeker zouden doen beslissen opnieuw bij hen te bestellen. Dat je het boek al na een paar dagen in handen hebt, is extra mooi meegenomen.

Ken jij Saal-Digital al?

Van Saal-Digital kreeg ik dit fotoboek cadeau. Meer informatie over samenwerkingen en advertenties vind je in mijn disclaimer.

Volg jij Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest

About Commerciële redactie

Onze commerciële redactie zoekt voor je uit wat je moet weten op het gebied van tof speelgoed, de leukste kledingtrends van het moment en bijvoorbeeld welke bioscoopfilms zeker de moeite waard zijn!

2 thoughts on “Saal-Digital Review | Onvergetelijke fotoshoot vastgelegd in een mooi boek

 1. Leuk! Ik heb ook een fotoboek mogen maken, alleen dan van een ander bedrijf.
  Ik ben nu wel heel benieuwd hoe die geworden is, vooral omdat die eerste foto zo mooi is.

  1. Leuk! Fijn hè, zo’n mooi boek in de kast? Althans, iedereen die op visite komt duw ik dat boek in handen haha dus echt tijd om te staan krijgt hij niet.

   🙂

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten