pooey puitton review 5

Poopsie Slime Surprise! Pooey Puitton Review

pooey puitton review 5

Pooey Puitton is het nieuwste en meest uitgebreide lid van de Poopsie Slime Surprise! serie. De combinatie van unboxing en slijm is een groot succes, maar is de vrolijke tas met allerlei kleuren slijm dat ook? Met deze Pooey Puitton maak je 12 verschillende kleurtjes slijm inclusief glitters en crunch. June en ik testten hem voor je uit! 

Slijm maken blijft razend populair

Slijm maken kende je waarschijnlijk al van Poopsie Slime Surprise en de Poopsie Slime Surprise Unicorn, maar er is meer: een kunststof handtas onder de naam Pooey Puitton – uiteraard met een knipoog naar het bekende Franse modehuis. 

Review Poopsie Slime Surprise Pooey Puitton

Inhoud Poopsie Slime Surprise Pooey Puitton

De tas ziet er echt leuk uit. Je krijgt een witte tas met gouden hengsels en pastelregenboogkleurige afbeeldingen aan de buitenzijde. In de koffer vind je: 

 • 12 zakjes Unicorn Food (oftewel 12 kleuren)
 • 6 magische pakketjes (glitter en crunch)
 • 4 geheime geurtjes
 • 1 lepel
 • 1 flesje om je slijm in te maken
 • 1 poepsleutelhanger
 • 12 aparte bakjes om je slijm in te bewaren

Zoals je misschien al weet is de poepsleutelhanger niet groot genoeg om alle slijm in te bewaren van één kleur. Ik raad dan ook aan om het gekleurde slijm te bewaren in de afgesloten bakjes, anders wordt het droog en onbruikbaar. 

Hoe maak je slijm met Poopsie Slime Surprise Pooey Puitton? 

Benodigde tijd: 45 minuten.

Slijm maken met Poopsie Slime Surprise Pooey Puitton. Duurde langer dan verwacht, omdat het slijm lange tijd waterig bleef. Normaliter zou je met ongeveer een halfuur klaar moeten zijn. 

 1. Lees de gebruiksaanwijzing

  Na mijn fout met de Poopsie Slime Surprise! Unicorn lees ik altijd eerst heel zorgvuldig de gebruiksaanwijzing. Ik raad je aan dit ook te doen, zeker met oog op het pakken van water, een schaar etc. Zorg ook voor een ondergrond die goed schoon te maken is! 

 2. Meet 30 ml. water af in de maatbeker en schen dit in de grote beker

  Let op: wij gebruikten 30 ml. water (twee keer de maatbeker vullen tot het streepje) en daardoor bleef het slijm lange tijd waterig. Desondanks raad ik niet aan minder water te gebruiken dan in de gebruiksaanwijzing staat. pooey puitton review unicorn lepel

 3. Kies een lekker geurtje uit

  Je hoeft maar vijf druppels toe te voegen. Het kan echter wel lastig zijn om het de druppels uit het geurflesje te krijgen. Blijf er daarom bij als ouders en help waar nodig. pooey puitton review geur toevoegen

 4. Voeg Unicorn Food naar keuze toe

  Kies een kleur die je mooi vindt, draai het flesje open en schud het leeg in de beker. 

 5. Schud de beker een minuut lang

  Ongetwijfeld overbodig om te zeggen, maar met de dop erop 😉 pooey puitton review 6

 6. Wacht 15-20 minuten

  Bij ons bleef het slijm vrij waterig. Daarom moesten we langer wachten (uiteindelijk zo’n veertig minuten) tot  het slijm de gewenste dikte had. pooey puitton review

 7. Voeg Unicorn Magic toe voor wat glans, Unicorn Sparkle als je glitterslijm wil en Unicorn Crunch (piepschuim balletjes)

  pooey puitton review

 8. Het eindresultaat!

Ons eindoordeel over Poopsie Slime Surprise Pooey Puitton? 

Net als bij Poopsie Slime Surprise en de Unicorn is dit een hele leuke manier van slijm maken. Vooral omdat het een kleine verrassing blijft welke kleur je nu weer maakt. In tegenstelling tot beide andere items van Poopsie Slime Surprise! bevat deze variant niet heel veel inpakmateriaal én de handige bewaarbakjes. Dat laatste vind ik echt heel fijn. Bij de andere twee items werd het slijm na afloop uiteindelijk onbruikbaar, omdat we het niet goed konden opbergen.

De geurtjes

Bij Poopsie Slime Surprise Pooey Puitton krijg je vier verschillende geurtjes. Die van ons waren (volgens ons): 

 • komkommer
 • kers
 • sinaasappel

En nog eentje die we allebei niet konden thuisbrengen. Persoonlijk vond ik de geurtjes niet per se een toevoeging op het slijm. De komkommer en citrusvrucht waren wel erg fris; de kers rook vooral chemisch (snoepachtig) en de onbekende in elk geval niet lekker.

De kwaliteit van het slijm

We volgden de instructies precies als hierboven beschreven. Toch voelde het in eerste instantie heel waterig (o.b.v. 30 ml. water). Daarom lieten we het uiteindelijk veertig minuten staan en dat hielp. Na toevoeging van de Unicorn Magic werd het slijm al snel vaster en steviger en daarmee precies zoals het moet zijn: niet te dun en niet te dik.

pooey puitton slijm geeft af
Zoals je op de foto ziet, geeft het slijm enorm af.

Unicorn Magic, Sparkle en Crunch: succes? 

Unicorn Magic geeft het slijm een metallic glans, in de sparkle zakjes zitten hartjesglitters en crunch staat voor balletjes. Die laatste geven een extra gevoel aan het kneden met slijm. Persoonlijk vond ik de balletjes niks, maar June vond het wel fijn. De hartjes zijn gelukkig niet scherp, waardoor je daar geen last van hebt. Enige nadeel aan de Unicorn Magic is dat je handen helemaal glanzen en je je handen echt goed moet wassen om het er weer vanaf te krijgen. 

Kortom, heel blij werd ik hier niet van. Persoonlijk zou ik aanraden om in elk geval de magic eruit te laten, omdat anders alles onder zit. De balletjes zijn persoonlijk, de hartjes vind ik zelf heel leuk. 

Deze bakjes zijn ideaal!

Kortom, … is de Poopsie Slime Surprise Pooey Puitton leuk?

Mijn gevoel wisselt een beetje. Aan de ene kant is het superleuk om op deze manier slijm te maken. Bovendien ziet het er goed uit én kan je het na afloop goed bewaren in de bijgeleverde bakjes. Je hoeft ook niet in één keer alles op te maken en kunt er langer mee doen. Binnen de Poopsie Slime Surprise! serie is dit denk ik toch mijn favoriet.

Tegelijkertijd vind ik het zakje Unicorn Magic geen succes en de geurtjes niet lekker. Pooey Puitton krijgt daarom van ons 4 sterren.

Waar koop je Poopsie Slime Surprise Pooey Puitton? 

Wat vind jij van Pooey Puitton? En welke items hebben jullie al uit de Poopsie Slime Surprise serie? 

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Dit artikel bevat een opgestuurd product

Summary
Review Date
Reviewed Item
Pooey Puitton - Poopsie Slime Surprise
Author Rating
41star1star1star1stargray

Author: Commerciële redactie

Onze commerciële redactie zoekt voor je uit wat je moet weten op het gebied van tof speelgoed, de leukste kledingtrends van het moment en bijvoorbeeld welke bioscoopfilms zeker de moeite waard zijn!

One Reply to “Poopsie Slime Surprise! Pooey Puitton Review”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *