review Pieter Konijn avontuur bos bordspel

Review | Pieter Konijn Bordspel, Het avontuur in het bos

review Pieter Konijn avontuur bos bordspel

Begin augustus komt Peter Rabbit 2: The Runaway in de bioscoop. Je kan echter nu al vast helemaal in de sfeer komen met het bordspel Het Avontuur in het Bos (4+), waarbij je in het bos vijf verschillende voorwerpen moet zien te verzamelen. Maar pas op! Verschillende schurken, waaronder Dirk Das, zitten je op de hielen. In deze review vertel ik wat je kunt verwachten van het Pieter Konijn bordspel en wat onze kleuters ervan vinden.

pieter konijn bordspel review

Pieter Konijn Bordspel: Het avontuur in het bos (4+)

Inhoud van de doos

 • Gevarenmeter
 • Ronald rat
 • 4 speelfiguren (Pieter Konijn, Lilly, Benjamin Wollepluis en Eekhoorn Hakketak)
 • Schurken (Dirk Das, Spikkel de Uil en Heer Vos)
 • Spelbord met 16 onderdelen
 • Voorwerpfiches (5 verschillende soorten, voor elke speler één)
 • Speluitleg
pieter konijn bordspel review avontuur bos

Doel van het spel

Wie als eerst in het bos alle vijf de voorwerpfiches heeft verzameld (sparrenappel, vlinder, beukennootje, radijs, lieveheersbeestje) is de winnaar van het spel.

bordspel pieter konijn review

Hoe werkt Het avontuur in het bos?

Spelbord klaarzetten

Het leuke van het Pieter Konijn bordspel is dat je elke keer een ander spelbord kan neerleggen. Je hoeft dus geen spoor te maken van 1 tot en met 16. Dat is ook niet handig, want de schurken verplaatsen zich ook regelmatig en het is leuker als je verrast kan worden. Probeer daarom een beetje af te wisselen in de getallen.

Op elk ‘tegel’ in het veld leg je één fiche ondersteboven (of twee, bij een grote tegel). De schurken komen op vakje 1 te staan, Ronald Rat zet je op cijfer 1 van de gevarenmeter en je kan beginnen.

schurken pieter konijn bordspel

Om beurten gooien: pas op voor de schurken

Elke keer dat je een rat gooit met de dobbelsteen, mogen de schurken naar het volgende vakje. Daarbij merk je al snel wat het voordeel is van een speelbord waarbij de tegels niet op een logische volgorde liggen. Komen de schurken namelijk op jouw vakje, dan moet je een fiche terugleggen en terug naar start.

Op die manier blijf je best even bezig. Bovendien kan je natuurlijk ook een voorwerp pakken dat je al in je verzameling had. Dan mag je hem weer omgekeerd terugleggen in het spel. Hoe meer deelnemers, des te langer het duurt voor je alle voorwerpfiches te pakken hebt.

avontuur in het bos pieter konijn bord review

Review Pieter Konijn bordspel

Wat vonden onze kleuters van Het avontuur in het bos?

Sinds de vorige film van Pieter Konijn zijn ze fan. Ze wilden dan ook meteen het spel uitpakken toen we het binnen kregen met de post. En het bleek een succes: toen we klaar waren, wilden ze meteen nog wat potjes spelen dus dat is een goed teken. Op mijn vraag wat ze ervan vonden, kreeg ik trouwens alleen ‘leuk’ als antwoord. Dus daar zullen jullie het verder mee moeten doen 😉 Maar ik denk dat hun enthousiaste reacties tijdens het spel genoeg zeiden, vooral wanneer één van ons weer een fiche kwijtraakte dankzij de schurken.

En wijzelf?

Ik ben misschien bevooroordeeld. Als jong meisje had ik al een ontbijtbordje van Pieter Konijn en de liefde is nooit meer weggegaan. De vormgeving van het spel is zo ontzettend mooi. Alleen daarom al een musthave!

Maar goed, alleen mooie vormgeving is natuurlijk niet genoeg. Of dit spel leuk is voor je kleuter? Ja. We hebben echt veel plezier gehad tijdens het spelen. De kinderen wilden nog een paar potjes spelen en trokken het sindsdien ook een aantal keer zelf uit de kast. Ik vind het een fijne afwisseling met het serieuzere schoolwerk en kan niet wachten om het met ons neefje erbij te spelen.

review pieter konijn bordspel avontuur

Algemene informatie Pieter Konijn – Het avontuur in het bos

 • Titel Pieter Konijn, Het avontuur in het bos
 • Doelgroep Kleuters, vanaf 4 jaar
 • Verkrijgbaar vanaf 1 april 2020
 • Aantal spelers 2-4
 • Speelduur 20-30 minuten
 • Uitgever Just Games
 • Adviesverkoopprijs € 14,95

Zijn jullie kinderen ook groot fan van Pieter Konijn? Wie is hun favoriete karakter? En lijkt jou het bordspel Het Avontuur in het Bos ook zo leuk voor je kleuter?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *