Norara... waar is geluk review

Norara… waar is geluk? | Aanrader om voor te lezen?

Norara… Waar is geluk? 

Jan Jaap van Hoeckel schreef al eerder verschillende zelfhulpboeken voor volwassenen over het onderwerp geluk. Dit jaar wil hij, in zijn eigen woorden ‘de boodschap van geluk daar te brengen waar hij waarschijnlijk het meest effectief is: bij de allerjongsten’. Samen met hoofdpersoon Norara ga je op zoek naar geluk. Want waar vind je dat eigenlijk? 

Samenvatting Norara… Waar is geluk? 

Norara is een vrolijk, lief meisje dat graag wil weten waar geluk is. Iedereen stuurt haar een andere kant op – precies zoals iedereen zijn eigen definitie van geluk heeft. Maar wat de één blij maakt, hoeft voor een ander niet te gelden, ontdekt het meisje. Hoe kan je dan ontdekken waar geluk precies in zit?  

Norara... waar is geluk review

Vormgeving

Norara is een vrolijk getekend meisje met een wilde bos krullen, ontworpen door Kim White. Elementen uit het verhaal komen op een grappige manier naar voren, zoals de reuze-oren van Jan-Aap Vliegoor. 

Geschikt voor welke leeftijd? 

Persoonlijk zou ik zeggen dat het boek geschikt is voor kinderen in de peuter- en kleuterleeftijd. Op Bol.com staat inderdaad 2-7 jaar oud. 

Algemene informatie

  • Auteur: Jan Jaap van Hoeckel
  • Illustraties en vormgeving: Kim White
  • Uitgeverij: Goedinjevel.nl
  • Adviesprijs: € 16,95

Eindoordeel over Norara… Waar is geluk? 

De insteek van het boek sprak me erg aan: een zoektocht naar geluk. Want uiteindelijk is dat wat ieder mens drijft in het leven. Voor de één zit dat in bezittingen of een andere vorm van macht, voor de ander meer in kleine dingetjes. Dat laat het boek ook zien. 

De boodschap

Deze boodschap sluit heel erg op wat we de kinderen graag willen meegeven. Wij geloven namelijk niet dat geluk per se zit in bezittingen, mooie reizen of lekker eten, maar echt in de kern van jezelf. Natuurlijk kunnen die zaken wel bijdragen tot een groter geluksgevoel, maar in eerste instantie moet je tevreden kunnen zijn met wat er is. Zonder altijd maar meer te willen. 

Voor mij kwam dat in Norara… Waar is geluk? heel goed naar voren. De belangrijkste boodschap is namelijk dat je geluk in jezelf kunt vinden en dat dit gevoel losstaat van alle factoren die daar door de maatschappij vaak aan worden gekoppeld. Je kunt gelukkig zijn doordat je met anderen kan zijn, iets mag delen en door je tevreden te voelen. Ik vind het knap dat die boodschap kan worden geschreven in kindertaal. 

En wat vonden de meisjes ervan? 

Toen het boek binnenkwam, heb ik het meteen voorgelezen aan May (3 jaar). Ze zat stil te luisteren en bleef zitten – iets dat ze ook niet altijd doet. Ook Rose vond het erg leuk. Met haar kon ik na afloop iets meer de diepte ingaan over de betekenis. 

Kortom, als je nog een mooi boek zoekt voor in de zak dan is dit een aanrader. Vermaak én het leert je een belangrijke les waar je je leven mee vooruit kan. 

Daarbij wil ik wel opmerken dat het niet direct mijn favoriete voorleesboek is. Inmiddels (september 2019) hebben we hem eigenlijk al in tijden niet meer uit de boekenkast gehaald. Het trekt me niet zo aan, hoewel ik de boodschap echt prachtig vind.

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

In de rubriek ‘Voorlezen’ bespreken we de leukste kinderboeken voor jong en oud(er). Vind je het leuk om jullie kinderboeken in de spotlights te zetten en eerlijk te laten beoordelen? Stuur dan een mailtje naar merel@lotuswritings.nl en we bespreken de mogelijkheden. 

Summary
Review Date
Reviewed Item
Norara - Waar is geluk?
Author Rating
31star1star1stargraygray

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *