Home » Huis en tuin » Huishouden » Superhandig: Leitz MyBox® mét opbergtray *

Superhandig: Leitz MyBox® mét opbergtray *

Leitz MyBox

Review Leitz MyBox® Leitz komt met een slimme oplossing voor losse spullen die mooi past in ieder interieur: MyBox®. Deze glanzende designboxen bieden ruimte om je hobbyspullen in op te bergen. En het leuke is: ze zijn mooi dat het zonde is om ze op te bergen! 

Help, mijn vrouw heeft een hobby

Bevliegingen

Leitz MyBox

Het klinkt misschien een beetje gek, omdat ik eigenlijk helemaal niet zo van het DIY’en ben, maar ik heb met enige regelmaat een nieuwe hobby. Een paar jaar terug was dat bijvoorbeeld bakken. Ik moest en zou van alles halen (siliconen mallen, uitstekers in allerlei vormpjes, spuitzakken, verschillende soorten prikkers, fondant, botercrème uit een zakje, verschillende bakvormen…) en dat staat na een paar verwoede pogingen te verstoffen in de kast. Of bij iemand anders, omdat ik het in de loop van de jaren weggaf.

Ik had namelijk één kleinigheidje over het hoofd gezien: iemand moest al die baksels natuurlijk ook op eten. En aangezien ik ook al jaren probeer een beetje gezond te blijven, kon ik moeilijk elke week een complete appeltaart of lading brownies wegwerken.

Schrijven

De enige hobby die ik tot nu toe écht langer dan een paar maanden volhou en die me daadwerkelijk iets meer oplevert dan alleen persoonlijke voldoening. Toch handig als je besluit professioneel te gaan bloggen. En grappig genoeg is het uitgerekend die hobby die me weer naar een volgende bracht.

Handlettering

Dankzij een briljant weekendje weg met een stel fantastische bloggers kwam ik in aanraking met een bullet journal. En hoewel ik dat in eerste instant maar een hoop gedoe vond, besloot ik afgelopen zomervakantie toch een exemplaar voor mezelf te kopen. Niks geks, gewoon een beetje oefenen. Dacht ik. Zo ontstond een klein persoonlijk dagboek, maar dan net even wat mooier.

Ik oefen tegenwoordig met handlettering en heb zelfs ecobrushpennen aangeschaft. Een berg spullen dus voor een nieuwe hobby. Eentje waar Ro met iets minder enthousiasme naar keek: waar moesten we al die ‘zooi’ (zoals hij het noemt) laten?

Leitz MyBox®

Leitz MyBox

Gelukkig was daar Leitz! Ik mocht namelijk een stel MyBox® opbergbakken testen. Heel handige boxen die je gemakkelijk op elkaar kan stapelen (want het past precies!) en waarbij je bovendien van binnen ook nog eens verschillende lagen kunt creëren.

Leitz MyBox®

De MyBox® is gemaakt van hoogwaardig (BPA-vrij) kunststof, dus duurzaam, waterafstotend en makkelijk schoon te houden. Ze zien er strak uit en zijn verkrijgbaar in de kleuren roze, blauw, groen en grijs. Zo vind je altijd een MyBox® die bij jou en jullie inrichting past. Waar je ze voor zou kunnen gebruiken?

 • Kleinere bakspullen, zoals siliconen mallen, uitstekers, fondant, strooisels, kleurstoffen, eetbare lijm etc.
 • Knutselspullen (lijm, verf, kwasten, stickers, foam, potloden en stiften)
 • Versiering voor verjaardagen, Kerst of Sinterklaas
 • Schoenpoets, borstel en andere accessoires voor het onderhoud van je schoenen
 • Klein gereedschap
 • Haaraccessoires (zeker met de opbergtray kan je deze makkelijk scheiden: zo hoef je niet meer te zoeken naar een elastiekje of juist speldje en kan je de borstels en verzorgingsspullen los daarvan opbergen)
 • Make-up
 • Voorraad (denk bijvoorbeeld aan cadeautjes voor verjaardagen waar je nu nog niets mee kan)

Waar wij ze voor gebruiken?

MyBox® Large, blauw met opbergtray

Leitz MyBox

In eerste instantie wilde ik de bak gebruiken voor mijn voorraad Bullet Journal spullen. Maar toen bedacht ik dat knutselspullen veel beter zijn: we kunnen ze opbergen, de kinderen zien niet door de box heen waar ze zijn en talen er daardoor veel minder naar. Een win-win situatie: het staat opgeruimd en we krijgen niet te maken met driejarige schilders die de muur voorzien van een nieuw kleurtje. Bovendien heb ik voor het eerst een goed georganiseerde bak, dankzij de tray.

MyBox® Small, blauw met opbergtray

De kleinere box bevat alle meubels en accessoires van onze Sylvanian Families voorraad. Ideaal! Waar mezelf ik in het begin nog weleens wanhopig afvroeg hoe we al die prulletjes bij elkaar konden houden zonder ze kwijt te raken, zit nu alles in één bak. Zowel de grotere meubels als lepels en kopjes. Het staat bovendien een stuk opgeruimder nu het huis nagenoeg leeg is én je voorkomt dat de helft eruit valt wanneer je hem pakt. Scheelt toch een duik onder de bank om het halve serviesgoed eronder vandaan te vissen.

Word jij ook zo blij van orde in de chaos? En wat vind jij van de Leitz MyBox®?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

15 gedachten over “Superhandig: Leitz MyBox® mét opbergtray *

 1. Dit brengt weer wat orde in de speelgoed kast , bij mij thuis, van de kleinkinderen.
  Een prima opbergsysteem voor de mini lego. Die ligt nu nog tussen de gewone lego en dat is niet zo praktisch.
  Ik heb geen facebook, maar volg Bloglovin en doe graag mee.

 2. Ideaal om de LEGO apart van de duplo op te bergen, scheelt paniek als de twee kleinzoons tegelijk hier zijn en willen bouwen:-)
  Het leeftijdsverschil is net te groot.

 3. Ik doe heel erg graag mee! Ik zou het gebruiken voor de klei spullen van de kleinkinderen deze vallen me net iets te vaak uit de bak omdat deze te klein is.

 4. Rondslingerend knutselmateriaal van de kinderen is hier de grootste ergernis op het moment. Maar er slingert wel meer rond 😉 In ieder geval lijkt het me wel wat om de chaos wat te beperken, deze handige box kan daar zeker bij helpen.

 5. Oh dat lijkt me geweldig! Alle verjaardagen zijn weer in aantocht en dus komen ook alle spulletjes weer tevoorschijn om die cadeautjes leuk in te pakken. Voor de kinderfeestjes waar mijn kinderen naartoe mogen is dat vaak geld met een klein cadeautje, en ook die kleine dingetjes heb ik dan meestal vast op voorraad… zou geweldig zijn om al die spullen in een Leitz-box te stoppen! En mijn dochter weet ook wel raad met zo’n box… dan kunnen we misschien eindelijk weer een keer bureau zien ipv alleen maar troep OP het bureau 😉

 6. leuk. omdat ik momenteel het overzicht kwijt ben met alle nieuwe baby spullen overal vooral in de keukenkast(bakjes lepels slabbers).. Anique Starmans jij een rommelkont? hihi of juist geoorganiseerd waardoor je ook zo bak handig zal vinden.

  ps ook op fb geplaatst. voorkeur wit

 7. Dat is echt eens een oplossing voor de knutselspullen van mijn dochter, die wil altijd alles bewaren om mee te knutselen, glitters en lintjes en noem maar op! Ik loot graag mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten