Tastea Horsepower voor een betere weerstand?

Ik mocht opnieuw een blend uitproberen van Tastea. Na het succes met de Skintight thee was ik vooral erg benieuwd naar de Horsepower variant, zeker omdat ik al weken de longen uit mijn lijf hoestte en me steeds zieker begon te voelen. Tijd om mijn weestand een flinke boost te geven! 

De R zit in de maand

De verschrikkelijke verkoudheid die zo’n beetje iedereen wel een keer gekregen heeft afgelopen maanden, houdt me nu al een tijdje bezig. Mijn ribben doen zeer van het hoesten. Ik ben kortademig wanneer ik de trap op loop en mijn energie is al weken ver te zoeken. Zo stond ik er ongeveer voor toen mijn bus Horsepower thee van Tastea binnenkwam – een samenstelling van verschillende ingrediënten die je weerstand een boost beloven te geven. Een betere proefpersoon kan je niet vinden toch?

Tastea Horsepower

De geur

Tastea Horsepower ruikt zacht, maar kruidig en een beetje bloemig. Heerlijk, vind ik. Ro ook trouwens. Die besluit meteen mee te gaan drinken, omdat zijn keel ook begint te kriebelen.

De samenstelling

Green tea china sencha, white tea pai mu tan, birch leaves, horsetail, china white monkey, natural flavouring (raspberry – violet flower – strawberry taste), raspberry, mallow.

Hoe ziet het eruit?

Je hebt 2,5 gram nodig van de thee. Ik gebruik meestal een theelepeltje om twee schepjes in de Tasteabeker te doen. Zodra je er water bij schenkt, fladderen alle losse delen door je beker. Dat ziet er in het begin een beetje raar uit. Althans, in mijn geval: ik ben absoluut geen fan van takjes in mijn theewater, dus het was even wennen. De kleur lijkt een beetje op groene thee. Afhankelijk van hoelang je het water in je beker laat zitten, kan het nog iets donkerder worden.

Hoe smaakt het?

Waar ik dus een beetje moest wennen aan mijn nieuwe uitzicht in de beker, hoefde ik dat niet te doen aan de smaak. Dit is echt één van de lekkerste theesoorten die ik ooit gedronken heb, zeker op het gebied van kruidenthee. Het fruitige van de framboos, de groene thee en bloemige van de viooltjes zorgen voor een perfecte combinatie. En dat dit dus hopelijk ook nog iets gaat doen voor mijn weerstand, is mooi meegenomen.

De werking

In de thee zitten een aantal gezondheidsbevorderende ingrediënten:

 • Berkenblad – Berkenbladeren bevatten saponine: een vochtafdrijvende stof. Thee van berkenbladeren werkt dan ook goed als je vocht wil verliezen. En dat was te merken, zeker in het begin.
 • Framboos – Bevat een bovengemiddeld veel antioxidanten.
 • Viooltje – Werkt tegen verkoudheid en griep (bron)
 • Witte thee – In witte thee zitten ook veel antioxidanten, waaronder vitamine C.

Heeft het daadwerkelijk geholpen?

We zijn nu een ruime maand verder na het ontvangen van de Horsepower thee. Ik hoest nog steeds regelmatig en voel me dus nog niet helemaal optimaal. Maar dat neemt een aantal dingen niet weg:

 • Op de momenten dat ik stopte met drinken van de Horsepower thee voelde ik meteen allerlei verkoudheidsverschijnselen op volle kracht terugkomen. Die namen ook direct weer af wanneer ik braaf de ochtend met thee begon.
 • We bezochten de ballenbak, waarna May echt doodziek werd. Vervolgens kreeg Rose last van een ander virus en namen ze ook van school een paar keer iets mee. We zitten dus echt in een wervelwind aan verkoudheden die één voor één op bezoek komen. Geloof dat je daar niet tegenop kan drinken.
 • Ro begon met drinken voor hij verkouden werd en kreeg helemaal geen klachten (terwijl de rest van het gezin hoestend en proestend dag en nacht door ploeterde)

Dus het was hier weliswaar geen totale oplossing, maar zeker een goede damage control. Ik durf te wedden namelijk dat wanneer ik de thee had laten staan, ik een paar dagen ziek op bed had gelegen. Nu voelde ik me redelijk fit, ondanks de verkoudheid – wat bij mij meestal een algehele misère veroorzaakt à la de man flu – en kon ik gewoon doorgaan met alle dagelijkse bezigheden. Zelfs de keelontsteking die ik voelde opkomen, drukte ik weer vakkundig de kop in dankzij de Horsepower thee.

Kortom, het werkt wel. Zeker als je er op tijd mee begint.

Waar koop je Horsepower thee?

Voel jij je ook ellendig door alle verkoudheden? Of heb je gewoon trek in een lekkere kop thee die goed is voor je weerstand? In de webshop van Tastea vind je uitgebreide informatie over de Horsepower thee en ben je voor € 24,95 de eigenaar van een blik van 125 gram (goed voor 50 koppen van 2,5 gram).

Tip

Een tijdje terug tipte een vriendin me: je kan de thee meerdere keren opschenken. Zo ontdekte ik dat wanneer je een tweede kop neemt, de smaak ook iets sterker is en minder lang hoeft te trekken. Daardoor kan je iets langer van je blik genieten. 

Hoe ben jij de afgelopen maanden doorgekomen?
Wat is jouw favoriete Tastea blend?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Commerciële redactie

Onze commerciële redactie zoekt voor je uit wat je moet weten op het gebied van tof speelgoed, de leukste kledingtrends van het moment en bijvoorbeeld welke bioscoopfilms zeker de moeite waard zijn!

2 thoughts on “Tastea Horsepower voor een betere weerstand?

 1. Ik drink Mn skintight ook altijd twee keer van dezelfde thee gaat prima! En als hij net niet helemaal goed verkleurd doe ik er een paar blaadjes bij.

  Vind t ook een lekkere smaak!
  Ik denk er over om de energie boost thee te gaan proberen

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten