Home » Huis en tuin » Huishouden » Review HomeWorkTime Familie-agenda 2020

Review HomeWorkTime Familie-agenda 2020

In deze review van de HomeWorkTime Familie-agenda voor 2020 alles dat je moet weten over deze fantastische planner. Inclusief 9 redenen waarom jij hem ook zou moeten hebben én een exclusieve winactie!

HomeWorkTime Familie-agenda

Vorig jaar maakten we kennis met de HomeWorkTime planner voor 2019. Hij beloofde meer structuur in ons leven en dat kregen we. Met wekelijks ruimte voor je weekmenu, genoeg plek om je afspraken te noteren én handige stickers (voor tandartsbezoeken, welke kliko deze week op de stoep mag en studiedagen), hebben we er een bijzonder goed jaar van gemaakt.

Komend jaar mogen we opnieuw de HomeWorkTime agenda testen. Ik kan niet wachten. Een nieuwe agenda vol pagina’s die we nog mogen gaan beschrijven… Daar kan ik dus oprecht blij van worden. Sophie, bedenker van de HomeWorkTime planner, koos dit jaar voor een zalmrode buitenkant. Lekker opvallend! Best handig in een huishouden waar ik de sleutel van de voordeur nog kwijtraak…

Homeworktime agenda 2020

9 redenen waarom iedereen een planner van HomeWorkTime kan gebruiken

Duidelijk overzicht per week

Iedere week kan je in de planner noteren wat je gaat doen, wie waar wanneer naartoe moet en is er extra ruimte voor zaken waarop je moet letten (administratie of een reminder om deze week een afspraak bij de tandarts te maken).

Daarmee is de HomeWorkTime agenda eigenlijk een soort spil van het gezin. We hebben uiteindelijk toch drie dochters met allemaal een drukke agenda. Zo heeft Rose zwem- en dansles, gaat May wekelijks een uurtje gymmen en June danst – naast de middelbare school – nog drie uur per week bij de selectie. Tel daarbij op dat ik onregelmatig werk en Ro één tot twee keer in de week voetbalt en de chaos zou compleet zijn.

Ruimte voor een weekmenu

‘Mama, wat gaan we eten?’

Als ik een euro kreeg voor elke keer dat me deze vraag gesteld werd, hoefde ik geen betaalde opdrachten meer aan te nemen… Ik denk dat het wat dat betreft in elk gezin wel hetzelfde gaat. Kinderen (en soms je man ook) willen graag weten wat er op het menu staat.

In de HomeWorkTime planner is als gezegd wekelijks ruimte om het avondeten op te schrijven. Nooit meer onduidelijkheid dus! Al is het ook weleens jammer als je zelf net pizza had willen bestellen en de rest van het gezin je wijst op de verantwoorde groenten die op het menu stonden…

Zakgeld betalen

Nu moet ik zeggen dat wij hier het zakgeld lange tijd overmaakten. Ik vergat het, had geen kleingeld in huis en het werd een beetje een rampzalig verhaal – zowel voor mezelf als onze dochter, die er geen bal van leerde. Inmiddels geven we haar maandelijks, op verzoek, de helft van haar zakgeld contant. De rest spaart ze op haar rekening. Werkt prima! Desalniettemin weet ik dus niet altijd meer of ik het al gegeven heb; dit overzicht helpt daarbij.

Er is gedacht aan kinderen uit gebroken gezinnen

Iets wat je niet vaak tegenkomt in een agenda is een passage waar kinderen van gescheiden ouders aandacht krijgen. In de HomeWorkTime planner is echter een speciaal deel ingeruimd waar je kunt invullen welk weekend ze waar zijn. Dat stukje erkenning naar de andere ouder toe kan voor een kind echter de wereld betekenen.

De HomeWorkTime agenda is uniek

Voor mijn werk heb ik dit jaar verschillende planners geprobeerd. Zo gebruik ik de Purpuz nog altijd voor het zakelijke deel van mijn leven. Deze is er heel erg op gericht om meer uit je onderneming te halen. Althans, zo gebruik ik hem.

De HomeWorkTime planner gaat juist over het gezin en biedt daarmee echt iets unieks ten opzichte van andere agenda’s. Hier kunnen alle gezinsleden hun mededelingen en planning in kwijt, zodat we het overzicht houden. Voorkomt bovendien verrassingen – mits iedereen het leest natuurlijk.

Stickers plakken

Waar een beloningssysteem met stickers voor kinderen heel goed werkt, zo kan het als volwassene ook stiekem nog steeds heel leuk zijn. Het geeft overzicht én een goed gevoel als je netjes de stickers bij de juiste data plakt.

Alle belangrijke gegevens bij elkaar

Wat dacht je bijvoorbeeld van spullen die je hebt uitgeleend (of geleend)? Ik vergeet dat soort dingen en ontdek het vaak pas wanneer ik het écht nodig heb of de ander zijn huis opruimt. In de agenda is een passage opgenomen, speciaal voor chaoten zoals ik! En wat dacht je van ideeën voor cadeaus? Soms krijg je een lumineus idee, vaak ergens halverwege het jaar. Misschien schrijf je het ergens op een los blaadje. Maar als iemand jarig is, kan je alleen nog maar herinneren dat je dat idee had. In de agenda hou je alles bij elkaar. Veel beter!

Handige tips om je leven beter te organiseren

Waar ik vorig jaar al heel blij van werd tijdens het openslaan van de HomeWorkTime agenda, waren de organizing tips. Deze zijn dit jaar uitgebreid. Het geeft me handvatten die ik vanuit mezelf veel minder heb, al is Ro er gelukkig ook om me bij te sturen waar nodig. Het zijn zaken waar ik volledig achtersta, zoals ‘oprechte aandacht geven is zonder telefoon’ en ‘veel foto’s maken is ook een verzameldwang, leef in het moment, maak een paar foto’s en ben verder echt aanwezig’.

Plastic mapjes in je agenda

Iets waar ik sowieso heel blij van word: plastic mapjes. Voor foto’s, belangrijke papieren, dingen die je graag wil bewaren van die maand… Het laat je agenda ‘leven’. Bovendien is het handig om op die manier alles bij elkaar te houden. Zeker wanneer je, zoals ik, van alles kwijtraakt, maar ook natuurlijk als je gewoon houdt van een strak, georganiseerd leven.

Kortom, de HomeWorkTime agenda is…

…meer dan een agenda. Het is een document van je leven in een bepaald jaar, waarvan het hele gezin profijt heeft. Het design is lekker vrolijk, de quotes inspirerend en het biedt je de rust die je nodig hebt in een hectisch leven met kinderen. Het is echt een familie-agenda.

Nog even alle voordelen op een rijtje:

 • Elke maand een bewaarmapje
 • Stickers voor belangrijke momenten, mijlpalen en andere zaken die je niet mag vergeten
 • Tabbladen voor iedere maand, zodat je snel en gemakkelijk naar de juiste maand gaat
 • Mooie koraalkleurige kaft met soft touch
 • Voldoende schrijfruimte: niet alleen voor de weken, maar sowieso om van alles op te schrijven (van herinneringen tot wat je écht moet onthouden)
 • Dé musthave voor ieder gezin!

En ben je nog niet helemaal overtuigd?

Mijn zusje Sophie heeft hem inmiddels ook. Haar mening?

De agenda is echt zo fijn! Ondanks dat het nog geen 2020 is, heb ik onze belangrijkste afspraken en verjaardagen alvast vastgelegd met leuke stickertjes erbij. Het is een agenda met veel schrijfruimte en daarnaast is de optie van het weekmenu een fijne toevoeging.

De verschillende en gezamenlijke afspraken/verplichtingen van het gezin zijn overzichtelijk terug te vinden in de agenda. Het voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld een algemene kalender, is dat de HomeWorkTime Familie-agenda je enige privacy biedt. Zo is je bezoek niet ook meteen op de hoogte van alle plannen.

Winnen?

Ik mag een lezeres heel blij maken met deze fantastische HomeWorkTime Familie-agenda. Hoe je kans maakt?

 1. Volg HomeWorkTime en Lotus Writings op Instagram
 2. Vertel onder deze blog (of onder de foto op mijn account) waarom jij niet meer zonder HomeWorkTime wil! Het origineelste antwoord krijgt persoonlijk bericht.

Kan je niet wachten? Koop dan nu je eigen HomeWorkTime agenda!

Voor wie niet kan wachten of hij (of zij) de winnaar is van deze actie, is er ook de mogelijkheid je eigen agenda aan te schaffen via onderstaande link.

Wat is jouw reden waarom je niet meer zonder HomeWorkTime agenda zou willen? Laat het me weten en wie weet start jij 2020 straks ook zo goed georganiseerd!

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

17 gedachten over “Review HomeWorkTime Familie-agenda 2020

 1. Ja het lezen van deze blog ben ik super enthousiast geworden!! Deze agenda lijkt me geweldig. Ons drukke leven met onregelmatig werk, sport van de kinderen en alle afspraken die daaromheen gepland staan, lijkt het me heerlijk om dit allemaal netjes geordend hierin te hebben. Super leuk dat je er 1 weg mag geven. Ik ga heel hard duimen in elk geval!

 2. Oh deze is wel heel tof. Ik zou graag meer en beter inzicht hebben m.b.t. avond eten. Wie is waar (man in diensten werkzaam en sportende kids) en daarop in spelen met boodschappen en budget!
  Ik doe graag mee.

 3. Wat een leuke agenda! Zou echt enorm goed van pas komen. Aangezien ik een chaoot ben, mijn man ook en we heel vaak dubbele afspraken plannen omdat we nog steeds geen gezamenlijke agenda hebben 😜

 4. Oeps aanvulling: ik doe dus mee. Heb geen planner en ben een chaoot, alleenstaande mama met 3 kids en ik werk als freelancer dus verschillende projecten/data/deadlines etc – ik wil het toch eens een keer uitproberen 🙂

 5. Ik gebruik eigenlijk mijn telefoon als agenda, maar een fysieke agenda vind ik altijd zo leuk! En ik moet toegeven dat deze er ook wel echt tof uitziet!

 6. Helemaal perfect voor een chaoot als ik. Ik heb zoveel doelen, maar nooit echt een planning. Wie mijn boeken heeft vergeet ik sowieso altijd en nu ik een jaartje ouder ben, vergeet ik steeds meer, haha. Doe dus heel graag mee! <3

 7. ziet er leuk en superhandig uit. Er hangt hier in de keuken een ouderwetse kalender die wel gebruikt wordt maar ik denk dat deze agenda een perfecte vervanger kan zijn voor onze kalender en alle briefjes en geeltjes die her en der liggen, bijv, de to do lijst van vandaag, de niet vergeten om…. te halen lijst, de to do list voor de komende vakantie en de to do list van de 1000 jaren verbouwing … nou ja heel veel briefjes hier en dan maar onthouden waar alle lijstjes gebleven zijn 😉

 8. Ik denk dat ik ons chaotische gezin van 5 er heel erg blij mee kan maken! Met een man en zoon met adhd is structuur heel belangrijk. En laat het daar in de planning bij ons nogal een mis gaan (oeps). Dus deze agenda zou echt een goede basis zijn in huis zodat iedereen weet wat er allemaal moet gebeuren gedurende de week. En is het misschien in mijn hoofd ook weer een stukje rustiger (dat is dan mooi meegenomen)

 9. Ik ben 37 en moeder van drie kids.. Daarnaast nog een baan in het onderwijs. Begin vorig jaar is ADHD bij mij geconstateerd. Heftig om te horen. Ik wil proberen om zonder medicatie de strijd aan te gaan. Mijn leven moet daarom zo gestructureerd ordelijk mogelijk zijn. Ik denk dat deze agenda mij hierbij zou kunnen helpen.

 10. Ik als thuisblijfmama kan dit heeeel goed gebruiken. Mijn tweede naam is chaoot en ik ben slecht in plannen en organiseren. Super benieuwd of deze ervoor kan zorgen dat ik mijn kinderen niet op verkeerde afspraken naar feestjes breng :p

 11. Yes ik doe graag mee, volgend jaar ga ik werken als jeugd begeleider (na bijna 10 jaar huismama), en dan wordt mijn leven pas hectisch. I need this😍

 12. Heel leuk ! Hij stond vorig jaar al op mijn verlanglijstje maar toen is het toch een andete geworden. Ik probeer een beetje minder controle freak te worden maar als werkende moeder, lopende agenda van haar man en planner van 2 kinderen met te veel verplichtingen heb ik wel echt een goede planner nodig 🤞

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten