fighting with my family dvd review

Fighting with my family – meer dan worstelen alleen

Fighting with my family is sinds 7 augustus 2019 verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray. Maar is het een aanrader? Hoe bevalt de film als je eigenlijk weinig met worstelen hebt? Lees het snel in onze review!

Trailer Fighting with my family in de bioscoop: die wil ik zien!

Vroeger keek ik tijdens het zappen weleens een worstelwedstrijd en later volgde ik met veel plezier de avonturen van Hulk Hogan en zijn familie, maar verder? Nee, verder had ik niet zoveel met worstelen. Vooral het hoge entertainmentgehalte (waardoor sommigen de sport zien als opgezet en dus nep) trok me niet zo.

Toen ik de trailer van Fighting with my family zag, was ik echter wel meteen enthousiast. Vooral omdat het zoveel meer is dan alleen worstelen. Je krijgt een kijkje in het leven van een familie die helemaal gek is op de sport en zelfs samen shows organiseren. Ik wilde meer weten! Helaas kreeg ik destijds niet de gelegenheid om hem in de bioscoop te zien. Maar gelukkig is de film sinds 7 augustus verkrijgbaar op DVD en mochten wij hem bekijken.

Fighting with my family

Het verhaal

De film Fighting with my family neemt je mee naar de Engelse stad Norwich, waar de familie Knight een worstelorganisatie zijn gestart. Met de hele familie doen ze shows en daaraan verdienen ze hun geld. Bovendien trainen ze nieuwe talenten. Vooral Zak blinkt hierin uit. Hij oefent zelfs (succesvol) met een blinde jongen om hem te leren worstelen.

De ster van de familie is dochter Saraya die uitkomt onder de naam Britani en vernoemd naar de professionele worstelnaam van haar moeder Julia (‘Sweet Saraya’). Met die naam doet ze samen met haar broer Zak (‘Zak Zodiac’) mee aan de audities voor WWE (de grootste worstelorganisatie in de Verenigde Staten) – ook omdat ze hiermee meer geld zouden kunnen verdienen voor hun familie.

Tot Zak’s frustratie mag zijn zusje mee en moet hij thuisblijven, terwijl het eigenlijk altijd zijn droom was. Niet die van haar. Zij moet haar naam veranderen in Paige en een nieuwe identiteit vinden om te zorgen dat het publiek van haar gaat houden. Een onmogelijke klus, zo lijkt het. Lukt het hen bovendien om de familieband in ere te houden? Zal Paige het redden en uiteindelijk slagen in de WWE (Divas Champion)?

Trailer van de film

Acteurs/regie

 • Florence Pugh (Paige – Saraya Knight)
 • Jack Lowden (Zak Zodiac – Zak Knight)
 • Nick Frost (Rowdy Ricky Knight – Ricky Knight)
 • Lena Heady (Sweet Saraya – Julia Knight)
 • Dwayne Johnson (The Rock – Dwayne Johnson) – ook fantastisch in Skyscraper
 • Vince Vaughn (Coach Hutch Morgan)

Het scenario van Fighting with my family is geschreven en geregisseerd door comedian Stephen Merchant. Dwayne Johnson is mede-producer van de film.

Vanaf 7 augustus: verkrijgbaar op DVD en Blu-ray

Als gezegd is de DVD (of Blu-ray) van Fighting with my family vanaf nu verkrijgbaar. Hieronder staan de bonussen:

Bonus

 • Feature Commentary with Writer/Director Stephen Merchant
 • Deleted & Extended Scenes
 • Gag Reel
 • A Family’s Passion: A Making Of
 • Learning the Moves

Waargebeurd: Paige worstelde echt op hoog niveau

Het bijzondere aan de film is dat het een waargebeurd verhaal betreft. Je ziet dit ook aan het eind, wanneer korte video’s voorbij komen van de echte familie Knight. De strijd die ze moesten leveren, de redding die worstelen betekende voor vader Ricky en het contact met Dwayne Johnson – het gebeurde bijna allemaal echt.

Dwayne Johnson ontmoette Paige naar aanleiding van documentaire

Terwijl Dwayne (‘The Rock’ – voormalig WWE kampioen en acteur) in Londen was voor Fast & Furious 6 zag hij een documentaire over de bijzondere familie Knight. Hij werd geraakt door de bijzondere familieband en besloot ook dat er een film moest komen over hen. Hij is dan ook één van de

Bron

Documentaire over de familie

De documentaire waarover Dwayne Johnson spreekt, heeft dezelfde naam: ‘The Wrestlers: Fighting with My Family’. Heb je zin en tijd? Hieronder kan je hem bekijken.

Review: is Fighting with my family een aanrader?

Hierop kan ik volmondig antwoorden met ja. De film is grappig, maar tegelijkertijd legt het ook haarfijn bloot hoe kwetsbaar je familieband kan zijn wanneer er jaloezie bij komt kijken. Ook laat hij goed zien hoe belangrijk het is om – ondanks die jaloezie – te blijven investeren in eerlijkheid en klaarstaan voor elkaar. Dat iedereen zijn eigen talent heeft en dat je die niet altijd hoeft te ontplooien op het hoge niveau dat je voor ogen had.

Dat de film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maakt het nog mooier. Je ziet hoe hard achter de schermen wordt gewerkt aan de juiste technieken, meer kracht en hoeveel je moet inleveren om het te kunnen maken. Daar kan je alleen maar bewondering voor hebben toch? Wij waren in elk geval diep onder de indruk!

Ook als je niet van worstelen houdt

Je hoeft geen worstelliefhebber te zijn om de film te zien. Vooral het verhaal om de gebeurtenissen heen maken de film een mooie toevoeging op je DVD-collectie. Ik weet zeker dat ik hem nog een keer wil kijken in elk geval.

Heb jij Fighting with my family al gezien?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Summary
Review Date
Reviewed Item
Fighting with my family
Author Rating
51star1star1star1star1star

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *